Skocz do zawartości

Zaplecze wyżej niż strona pozycjonowana

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio doznałem pewnego szoku. Pozycjonuję stronę na frazę X i Y. Zrobiłem już dość sporo dobrego starego zaplecza dla domeny.eu i linków zliczonych musi być już naprawdę dużo, do tego domena ma z 2 lata, więc jakąś siłę powinna mieć. Linki z Gotlinka 500pkt

Stawiając kolejne zaplecze kupiłem domene xxxKEYWORD.PL minimalnie zalinkowałem między 10 stronami zaplecza, gdzie wszystkie te strony zaplecza mają 2 tygodnie max + 500 pkt z Gotlinka.

Co się okazuje:

na frazę x gdzie konkurencja jest dość spora domena.eu jest na 17 pozycji xxxKEYWORD.pl na 18.

na frazę y gdzie konkurencja jest jeszcze większa domena.eu na 28 a xxxKEYWORD.pl na 25.

Porównując domeny z wynikami innych xxxKEYWORD.pl nie ma prawa tam być, bo konkurencja jest naprawdę silna.

Teraz moje pytanie: co ma tak ogromny wpływ?

Chwilowo takie są wyniki bo xxxKEYWORD.pl to nówka sztuka?

Wyniki są takie bo jest .eu i .pl?

Wyniki są takie bo jest KEYWORD w domenie?

Wyniki są takie bo xxxKEYWORD.pl ma 150 podstron w site: a domena.eu 7?

Nie oczekuję odpowiedzi typu "Wszystkie czynniki mają na to wpływ". Chodzi mi raczej o wnoszące coś odpowiedzi które nakierują mnie jak z tego wybrnąć albo co zrobiłem nie tak, na bazie Waszego doświadczenia.

linkujesz tą kiłordsową domenę jakimś swl?

jeżeli chodzi o opisaną sytuację to masz standardowy FBS, a podstrony również mają wpływ na pozycję strony głównej.

na pewno nie jest to zależność końcówek, i nie jest to raczej sprawa kiłorda w domenie.

możesz prosto sprawdzić sprawę,

kupić nową domenę z .eu bez kiłorda i identycznie podlinkować - pod warunkiem, że stworzysz bardzo podobny schemat linkowania wewnętrznego i unikalną treść na tej nowej sztuce.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

fsb - fresh site bonus.

Linkuj linkuj, to będziesz wyzej niż konkurencja.

Toze konkurencyjne strony sa dobrze przylinkowane (stać ich na to) nei znaczy , ze maja dobrze zoptymalizowana stronę. Ja mam teraz przypadek, jestem od konkurencji zawsze kilka oczek wyzej, mimo że unich linkow jest kolo 10k a u mnie ponizej 100 :)

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

no jak patrze na optymalizacje wielu serwisow to rzeczywiscie w wielu przypadkach jest jej po prostu brak.

w sumie po co sie nia zajmowac jak mozna dolozyc kilka punktow z SWL i isc na piwo? ;-)

polish suicide flew 48 successful missions

no jak patrze na optymalizacje wielu serwisow to rzeczywiscie w wielu przypadkach jest jej po prostu brak.

w sumie po co sie nia zajmowac jak mozna dolozyc kilka punktow z SWL i isc na piwo? ;-)

Tak, pod warunkiem, że pozycjonujemy pod niezbyt trudne frazy. IMO przy konkurencyjniejszych frazach bez optymalizacji jest bardzo trudno.

Firma frantic Inc. - pozycjonowanie stron internetowych

wybicia, czyli spadki?

Tzn, ja nie mówię, że na pewno nie ma, tylko spotkałem się z taką opinią. Przyczyn wahań może być ogrom to w końcu bardzo złożone algorytmy, teraz dodatkowo automatycznie filtrujące itp. których to filtrów też jest od groma. Wahania zawsze były, a młode domeny są niestabilne. Trudno jednoznacznie cokolwiek stwierdzić, zarówno w jedną jak i w drugą stronę, za dużo czynników może na to wpływać.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności