Skocz do zawartości

Pierwsza strona

lojciec14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W ostatnim czasie spod mojej ręki wyszła nowa strona www, a pierwsza w moim życiu. Stronka widnieje pod adresem www.regiec.pl. Czytałem sporo o pozycjonowaniu etc, ale nadal nie do końca wiem, co robię. Czy ktoś mógł by mi jakoś łopatologicznie powiedzieć, Jak wypozycjonować dobrze tą stronkę??

A tak w ramach of topu, domena istnieje w serwisie nazwa.pl. Wszystko przekierowuje dosyć dobrze, ale jak narazie nie widać ani tytułu strony, ani favicony. Czy po wspomnianych przez serwis 24h wszystko wróci do normy, czy muszę wprowadzić jakieś zmiany na serwerze??

Dzięki za pomoc.

Witaj

Zacytowanie tutaj 532,977 postów tego forum, które łopatologicznie tłumaczą jak wypozycjonować stronę mija się raczej z celem. Najlepiej zacznij od katalogowania. Jak będziesz miał jakieś konkretne pytania to pytaj, ale nie licz na to, że ktoś Ci tutaj opisze punkt po punkcie jak to zrobić, z prostego powodu, takie publikacje to tylko w ksiegarniach.

Oprócz katalogowania, dodawaj artykuły do precli z linkiem do strony oraz zacznij budować zaplecze.

Dziwnie to skonstruowałeś, zawartość pobierasz iframe`m z innego adresu? Po co? Iframe się do takich rzeczy nie stosuje, wszystkie pliki przenieś na aktualny serwer a dla starej domeny w htaccess użyj:

RewriteEngine On
rewritecond %{http_host} ^www.AdresStary.com.pl [nc]
rewriterule ^(.*)$ https://www.AdresNowy.pl/$1 [r=301,nc]

Jeśli nadal nie będziesz się orientował skorzystaj z tego.

Po tym zabiegu pojawi się i poprawny tytuł i favicona.

PS. Fajnie zmodyfikowałeś mój szablon :)

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

tzn, stronkę mam na serwerze kumpla o adresie www.regiec.noop.pl. Teraz kupiłem domenę www.regiec.pl w nazwa.pl, przekierowałem jako URL na www.regiec.noop.pl. No i tak to teraz wygląda... zaraz spróbuję zrobić tak, jak piszesz :) A co do szablonu, to było z nim trochę roboty :) Klika błędów w css'ie też się znalazło, ale za cały szablon i ogólnie za twoje szablony wielki szacun. ;)

Faktycznie jeszcze ich nie dopisałem.. Teraz zauważyłem.... Ile słów powinno się użyć?? podobno za dużo źle i za mało też nie dobrze :/ Sorki, ale jestem nowy w temacie :) A przekierowanie, które podałeś nie działa :/

EDIT: Przepraszam, nie zauważyłem. Działa, ale w odwrotną stronę.... Tzn. po wejściu na www.regiec.noop.pl przekierowuje na www.regiec.pl :/

wybierz sobie na kilka albo nawet kilkanaście, przeanalizuj ich trudność - wybierz na początek łatwiejsze, bo jak mówisz jeszcze zielony jesteś w temacie.

zacznij od dodawania do katalogów i preceli

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

dodałem słowa....

noclegi, góry, wypoczynek, pokoje, sromowce, pieniny, trzy, korony, spływ, flisacy, agroturystyka, regiec, najlepsze

Co o tym myślicie?? A co do nie wyświetlania tytułu strony etc. to chyba jednak wina nazwa.pl... zobaczę jutro wieczorem, jak strona będzie się zachowywała.

myślę, że źle wybrałeś...

na szybko proponuję:

noclegi w Pieninach

pokoje w Pieninach

Pieniny noclegi

itp..

na te co podałeś raczej nie potrzebnie się jest porywać...

1) nie poradzisz sobie z pozycjonowanie tych co wybrałeś

2) wybrałeś tak ogólne słowa, które przynoszą użytkowników ale może 2-3% będzie zainteresowane akurat Pieninami gdyż niektórzy wpisując słowo noclegi szukają noclegów nad morzem na mazurach czy w zakopanym, a nie w Pieninach.

Dzięki za ew. wskazówki. Właśnie napisałem do administratora serwera z prośbą o podanie dns'ów. Powinno to sporo załatwić. Tylko zauważyłem ciekawą sprawę. Gy w FF wywołam źródło strony pisze, że twoja przeglądarka nie obsługuje ramek. Dzieje sie tak, gdy wejdę na www.regiec.pl. Jednak gdy wejdę normalnie (www.regiec.noop.pl - aktualnie włączone przekierowanie bezpośrednio na domenę) źródło strony wygląda normalnie. Myślę, że gdy w panelu nazwa.pl wpiszę DNS'y, to wszystko będzie jak należy. Chyba, że widzicie inną możliwość??

Strasznie namieszałeś, ja już sam nie mogę się w tym połapać :)

Napis twoja ramka nie obsługuje ramek jest kawałkiem kodu Iframe, wyświetla się zamiast strony w wypadku, gdy przeglądarka nie osługuje ramek ;)

Pogadaj ze znajomym który hostuje twoją stronę, powinien się orientować i zrobić Ci to jak należy. Po krótce:

Przekieruj (DNSy) domenę .pl na serwer i na którym będziesz chciał trzymać całą stronę, wrzuć tam wszystkie pliki, a nie sam index z iframe`m. Następnie, jeśli poprzedni adres miał jakąś wartość (jakieś odzwiedziny) to w htaccess wprować ten kod, a każdy kto wejdzie na regiec.noop.pl zostanie przekierowany na adres regiec.pl.

Mam nadzieję, że wytłumaczyłem przystępnie, pozdrawiam.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności