Skocz do zawartości

YouTube wpływa na pozycje strony?

Aleksy Lisowski

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiałem się ostatnio czy dodawanie filmików z YouTube wpływa jakoś niekorzystnie na pozycje w Google. Mowa tu zarówno o konkretnej podstronie jak i o całym serwisie. Macie jakieś spostrzeżenia. Gdzieś słyszałem, że wpływa na "-" ale mam nadzieje, że to tylko plotka.

Sklep z grami- AGARD.pl

Sklep z fantastyką- Odyn.pl

Fantastyka- Eldamar.pl - Księgarnia Fantasy

• 2 tygodnie później...

Wpływa pozytywnie dzięki pozyskaniu nowego trafficu oraz przy odpowiednim wykorzystaniu również rozbudowy struktury linków. Jest jeszcze kilka innych zalet, ale to temat na osobny artykuł. Google może wpływać na pozycję w Youtube, a to że ktoś Ci dał znać że obniża pozycję to jedna wielka bujda :D

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Wydaje mi się że wpływa źle, jeżeli jest to kolejny setny lub tysięczny postawiony klon YouTube, jakich w sieci od ładnych kilku miesięcy się zaroiło, ale to ze względu na brak unikalnej treści.

Sam na blogach mam umieszczone filmiki i nie zauważyłem żadnego negatywnego wpływu.

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Jeżeli strona nie składa się wyłącznie z klipów YouTube to nie wpływa niekorzystnie ;)

Jeśli robot zauważy witrynę składającą się wyłącznie z klipów YT, to zostanie ona już starcie zdeprecjonowana?

Przypuśćmy, że celebrity odpala sobie bloga z ulubionymi filmikami, sajt się podoba, setki dzieciaków linkuje z blogasków, sajt będzie w SERPie czy nie? :)

Jak chcesz żeby witryna była widoczna w indeksie przez dłuższy okres czasu, to same klipy YT zapewne nie wystarczą. Myślę że będziesz też musiał dodać trochę własnej treści :(

Pytania odnośnie konkretnych stron zadawaj proszę na PiO lub na Forum dla Webmasterów :)

Jak chcesz żeby witryna była widoczna w indeksie przez dłuższy okres czasu, to same klipy YT zapewne nie wystarczą.

Aha, czyli sajt zostanie zdeprecjonowany dopiero po pewnie czasie - dlaczego tak? No bo chyba nie założełeś, że jestem spamerem i walcze o utrzymanie w indeksie masówek punkto twórczych? :)

Myślę że będziesz też musiał dodać trochę własnej treści ;)

No to ale zaraz, dla kogo ta treść - ludziom wystarcza klip. Jak oglądasz TV to pod ekranem przecież nie masz drukarki z której wylatują kartki z kometarzami do tego co oglądasz :zeby: Czyli dla robota, po co mu to? :)

Sprawdź sobie symulatorem bota, jak widzi taką stronę złożoną nawet z najlepszych klipów osadzonych za pomocą embed (nie tylko z YouTube) wyszukiwarki, wtedy będziesz wiedział po co Tobie potrzebna jest jeszcze jakaś treść, a najlepiej unikalna;)

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności