Skocz do zawartości

dokąd zmierzasz wyszukiwarko

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Gielo: czego wynikiem jest te 5 storn śmiecia na stronie przemyśla? Chyba o ile się nie mylę to działania pozycjonera (blackhat). Algorytm sobie poradzi, to pozycjonowanie i takie śmiecie psują wyniki (a ty chcesz, żeby takie witryny uwzględniać w indeksie, żeby go psuły jeszcze bardziej).

Piszesz o jakichś profesjonalnych studiach. Jakby to, żeby nie było śmiecia w indeksie to jakieś za**b*ście ciężkie wymaganie :) Niech jest malware, spam i niech sobie to hula po głównej google'a.

Chyba komuś umknęła granica między utopią a rzeczywistością.

Jaką rzeczywistością? Że ktoś nie potrafi śmietnika uprzątnąć na witrynie, w dodatku komercyjnej? Ile jest takich stron? W nieskończoność takie coś ma w TOP 10 siedzieć?

Skoro na stronie takie coś wisi dostatecznie długo, że google banuje domenę to widać po prostu nikomu nie zależy. Jak ktoś nie potrafi postawić www albo korzystać z FTP to niech sobie zrobi blog o kotach.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tomahawk nie pamiętasz czasów gdy wszyscy narzekaliśmy na wyszukiwarkę w onecie , narzekaliśmy bo nic nie można było znaleźć, znaczy można było najpierw "śmietniki" potem to czego szukaliśmy dlatego google tyle zyskało bo były tam faktycznie dobre wyniki i mozna było znaleść jak sie dobrze poszukało.

I teraz mamy identyczny przypadek mamy stronę np https://www.lok.przemysl.pl/ o której wspominano tutaj na samym początku , okazuje się ze dostała ona rykoszetem bo domena głowna dostała bana ile takich stron dostało rykoszetem ????

i kto na tym stracił ? dla mnie traci na tym wyszukiwarka bo nasze nastawienie z czasem przybierze taki sam charakter jak mieliśmy gdy chodziliśmy po Onecie a potencjalny użytkownik wyszukiwarki to Pani Krysia a nie zawodowy webmaster czy pozycjoner który stanowi jakiś 0,001% osób korzystających z wyszukiwarki

Moc Googlarki jest w tym ze można w niej wszystko znaleźć a raczej było można

Marketing internetowy dla firm

mi chodzi o trafnośc wyników a nie że strona ma cloaking - wyobraź sobie ze ta strona została zainfekowana bo wątpie żeby jej infomratyk zrobił taki nr - czyli znowu masz raz sposob na pozbycie sie konkurnecji dwa malo kto potrafi zrobic taki podgląd wiec nawet sie nie dowie za co poleciał a trzecia sprawa to strona LOK.przemyśl to już jest wogle chore ze lecą subodmeny
https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=538428

Jeżeli to zrobiła osoba opiekująca się stroną (nie wiem czy to informatyk czy może pozycjoner) to powinna zostać zwolniona, jeżeli tego nie zrobiła też powinna zostać zwolniona skoro do tej pory nie wie że strona ma bana w Google.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Ostatnio w jakiejś marketingowej książce wyczytałem, iż czasy wyszukiwarki Google wkrótce się skończą, wg przewidywań specjalistów. Zaczną się natomiast czasy wyszukiwarek ściśle tematycznych i specjalistycznych, dla biznesmenów, edukacyjne, dla pokemonów, etc. Google zostanie dla laików.

Wyniki 1 - 10 spośród około 103,000,000 dla zapytania praca.

nie tego szukają użytkownicy. wraz z rozwojem Internetu chcą oni coraz bardziej rzeletnych wyników.

Zaczną się natomiast czasy wyszukiwarek ściśle tematycznych i specjalistycznych, dla biznesmenów, edukacyjne, dla pokemonów
Tych tematycznych wyszukiwarek będziemy szukali w Google ;)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wyniki wyszukiwarki idealnej byłyby tylko wtedy jeśli ktoś by weryfikował każdą stronę.

Swoją drogą wtedy i tak ludzie by narzekali. Zawsze jest źle!

W tej samej książce było o tym także wspomniane. Co więcej, takie wyszukiwarki już istnieją, choć nie wiem jak ma się sprawa w Polsce i jak się spełnia ich rola.

Tomahawk nie pamiętasz czasów gdy wszyscy narzekaliśmy na wyszukiwarkę w onecie , narzekaliśmy bo nic nie można było znaleźć, znaczy można było najpierw "śmietniki" potem to czego szukaliśmy dlatego google tyle zyskało bo były tam faktycznie dobre wyniki i mozna było znaleść jak sie dobrze poszukało.

I teraz mamy identyczny przypadek mamy stronę np https://www.lok.przemysl.pl/ o której wspominano tutaj na samym początku , okazuje się ze dostała ona rykoszetem bo domena głowna dostała bana ile takich stron dostało rykoszetem ????

Rykoszetem? Skoro rykoszetem to znaczy że strona dostała bana niesłusznie a zatem to jest zdecydowany błąd wyszukiwarki. Ja wcale nie jestem jakoś ani za tym żeby google był bardzo restrykcyjne i wpuszczało do indeksu tylko wybrane strony ani też aby było zupełnie odwrotnie.

Poprostu polityka google w kwestii banów jest dlamnie zrozumiała, rozumiem też że niektóre dobre strony mogą na tym ucierpieć.... Jeśli wyszukiwarka chce mieć dobre wyniki to musi banować takie coś jak na przemysl.pl.... i indeksować wartościowe strony.....

Natomiast "rozszyfrowywanie" czy strona została zainfekowana, czy poprostu jest to spamiarka jest bez sensu bo skutek indeksacjincji czegoś takiego jest jeden - śmieci w indeksie.

A co do onetu to ja uważam że większość uzywało tej wyszukiwarki bo była pod ręką bo i portal był znany i sporo noobów internetu właśnie miało na swoim koncie onet.pl jako pierwszą stronę którą widzieli. Ja sam jak dostałem internet do ręki to piwerwsze co to onet.pl i szukanie kodów do gier;p

Poprostu polityka google w kwestii banów jest dlamnie zrozumiała, rozumiem też że niektóre dobre strony mogą na tym ucierpieć.... Jeśli wyszukiwarka chce mieć dobre wyniki to musi banować takie coś jak na przemysl.pl.... i indeksować wartościowe strony.....

no jak taka strona jak przezydenta miasta Przemysl przemysl.pl wg Ciebie nie jest wartosciowa no to ja przeprawszam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności