Skocz do zawartości

Long Tail

pitreq_

Rekomendowane odpowiedzi

A rozpocząłeś od doboru słów kluczowych? Spróbuj dobrać odpowiednie słowa jeszcze raz razem z adwords tools.

Tak apropos, 2/3 wyrazowe frazy to chyba raczej pozycjonowanie szerokie a long taila to raczej nie przewidzisz bo to są długie wyrazy na które byś raczej za cholerę nie wpadł, ze ktoś coś takiego wpisze, ale mogę się mylić, więc niech się wypowie zawodowiec, bo sam jestem ciekaw czy mam racje :)

Ja jak dotąd korzystam z tego narzędzia, daje przynajmniej orientacje jak dana fraza jest często wyszukiwana, czy mówi prawdę, tego nie wiem, nigdy jeszcze nie byłem nr1 na jakąś obleganą frazę a i nr1 nie daje gwarancji, że użytkownik Cię odwiedzi, musi go zainteresować meta title i description :)

to jak znalezc te frazy, ktore generuja duzo ruchu? poprzez google keywords tools?

zacznij od tych ktore znalezli inni :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

no i jak generuja to pozycjonowac na nie?

sprawa jest w miarę prosta - jeżeli jesteś np. na 15 miejscu i masz 5 wejść dziennie to będąc w top5 na 100% będziesz miał ich dużo więcej :)

najprościej - eksportujesz sobie statystyki wejść (na jakie frazy) i sprawdzasz na jakich są pozycjach.

Jak masz 1 dziennnie i jesteś 3 to wiele nie zdziałasz. Ale jeżeli jesteś 20 i codziennie masz 1 wejście (średnio) - to z pewnością jest o co walczyć.

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności