Skocz do zawartości

Proszę o konstruktywną poradę w zakresie pozycjonowania serwisu

rf13

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o konstruktywną poradę w zakresie dalszego pozycjonowania serwisu. Serwis pozycjonuje na własne potrzeby, dlatego dobra rada i konstruktywna krytyka jest mile widziana.

Działania, które do tej pory podjąłem:

1. Optymalizacja - strona posiada chmurkę tagów na stronie głównej oraz inny title na każdej podstronie, logo z właściwym alt'em itp.

2. Dbam o dobre linkowanie wewnętrzne pomiędzy poszczególnymi podstronami.

3. Linki wychodzące jeżeli muszą się pojawiać w większości przypadków to nofollow.

4. Wyznaczyłem główne słowa kluczowe (20 szt.) i pozycjonuję je od ponad 2 miesięcy.

a) Katalogowanie - codziennie dodaję do 3-5 katalogów (zacząłem od tych z dużym PR, większość bezpłatnych gdyż pozycjonuję z bardzo małym budżetem) na różne frazy

B) Precle - artykuły - codziennie jeden zawierający 2 lub 1 link do pozycjonowanej strony - pozostałe rozbijam na inne precle.

Oczywiście pozycjonowanie na różne frazy, linkowanie do innych precli na te same frazy co frazy w artykułach.

5. Indeksowanie - aktualnie zaindeksowanych jest ok. 300 stron.

6. Jestem w trakcie zakładania 6 stron pod zaplecze (myślę, że do końca m-ca powinny już działać)

Aktualne wyniki to 2 łatwe frazy w TOP 10, 3 trudniejsze w TOP 50 i TOP 100. Reszta poza zasięgiem.

Ze względu na moje początki z pozycjonowaniem proszę o wyrozumiałość.

Mam kilka pytań:

1) Kiedy uruchomić SWL dla strony pozycjonowanej (nie instalować na stronie tylko skierować linki) ? Na początek jaki rodzaj (statyczne czy dynamiczne) oraz jaki system polecacie ? Punkty zamierzam zakupić na początek niedużo.

2) I chyba najbardziej nurtujące mnie pytanie - Jak pozycjonować LONG TAIL ? Przeczytałem sporo postów na tym forum, obejrzałem film na sprawnymarketing dot. pozycjonowania na długi ogon, ale nadal nie wiem jak od strony praktycznej to wykonywać. Film poruszał w większości aspekty związane z optymalizacja strony oraz właściwą konstrukcją linków.

3) Co zrobić, aby zwiększyć ruch na stronie - na razie jest ok 2-3K - monitoruję za pomocą Analitycs.

Z góry dziękuję za pomoc w temacie.

R.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
2) I chyba najbardziej nurtujące mnie pytanie - Jak pozycjonować LONG TAIL ? Przeczytałem sporo postów na tym forum, obejrzałem film na sprawnymarketing dot. pozycjonowania na długi ogon, ale nadal nie wiem jak od strony praktycznej to wykonywać. Film poruszał w większości aspekty związane z optymalizacja strony oraz właściwą konstrukcją linków.

Jeżeli interesuje Cie szerokie pozycjonowanie do do tego celu idealnie nadaje się kombinacja xannstat + e-weblink.com

tzn, podłączając xannstat pod stronę , łapacz fraz https://www.xannstat.com/xannstat/admin.php?q=keywords łapie łądnie frazy z szerokiego pozycjonowania (long tail) natępnie wszystkie lub wybrane exportujesz sobie do e-weblinka dwoma klikami i zaczynasz dopalac frazy

efekt long tail gwarantowany

Marketing internetowy dla firm

1) Kiedy uruchomić SWL dla strony pozycjonowanej (nie instalować na stronie tylko skierować linki) ? Na początek jaki rodzaj (statyczne czy dynamiczne) oraz jaki system polecacie ? Punkty zamierzam zakupić na początek niedużo.

W ogole nie uruchamiac, chyba ze masz czas na zabawy w przenoszenie serwisu pomiedzy wieloma domenami.

Bo wlasnie o to chodzi. Algorytm Google coraz wieksza wage przyklada do "marki" domeny, co pozwala na wybijanie prostszych fraz poprzez prawidlowa optymalizacje serwisu.

3) Co zrobić, aby zwiększyć ruch na stronie - na razie jest ok 2-3K - monitoruję za pomocą Analitycs.

Promuj serwis :) Rob konkursy, kupuj reklame, kupuj linki na stronach/blogach o podobnej tematyce, zostan ekspertem w swojej dziedzinie, pomagaj na forach powiazanych z tematem, itd.

polish suicide flew 48 successful missions

Xann - tylko ,że dość ryzykowne (podobno) jest dopalanie strony docelowej poprzez SWL, nie wspominając o tym ,że jeżeli zdejmiemy punkty to filtr gwarantowany.

Żyj szybko, umrzyj młodo? To chyba nie tak :)Przetestuj zanim uwierzysz w czyjeś słowa, pozycjonowanie to marketing a marketing często mija się z prawdą.

nihil fit sine causa

sugrowalbym testowac na osobnej stronie zalozonej do celow testowych

to najlepszy sposob aby bezbolesnie dowiedziec sie co zrobilo sie zle :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Xann - tylko ,że dość ryzykowne (podobno) jest dopalanie strony docelowej poprzez SWL, nie wspominając o tym ,że jeżeli zdejmiemy punkty to filtr gwarantowany.

Żyj szybko, umrzyj młodo? To chyba nie tak ;)Przetestuj zanim uwierzysz w czyjeś słowa, pozycjonowanie to marketing a marketing często mija się z prawdą.

testowane z dziesięć razy - za każdym razem inna domena, inne, ip, inna tematyka, inna ilość punktów.

dorzucenie na około trzy tygodnie-miesiąc i zdjęcie punktów to gwarantowany filtr.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

jakiś tam z pewnością ma, ale konkretnych testów nikt nie jest w stanie wykonać. co strona to inna moc linka wychodzącego, na to składa się troszkę czynników.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

testowane z dziesięć razy - za każdym razem inna domena, inne, ip, inna tematyka, inna ilość punktów.

dorzucenie na około trzy tygodnie-miesiąc i zdjęcie punktów to gwarantowany filtr.

bzdury gadasz

ale tylko ześ młody to idzie wybaczyć takie fa pa

Marketing internetowy dla firm

Xann, udowodnij mi to testem, że gadam bzdury...

takim ogólnodostępnym, niech każdy sobie zobaczy;)

P S

dochodzi jeszcze kwestia samego pojmowania wyrażenia: filtr.

Mhm... tęskniłem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności