Skocz do zawartości

Proszę o konstruktywną poradę w zakresie pozycjonowania serwisu

rf13

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

gniotek jak się z Xannem nie zgadzam w kilku tematach, to jeżeli możesz zafiltruj mi www.wp.pl na "wirtualna polska" a udowodnisz, że masz rację w tym co napisałeś w poście o ktory się doczepił ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Żeby nie było niedomówień to da się sfiltrować domenę SWL'em ale muszą wystąpić pewne specyficzne warunki.

Żeby zrobić coś takiego trzeba być naprawdę zdolnym:

testowane z dziesięć razy - za każdym razem inna domena, inne, ip, inna tematyka, inna ilość punktów.

dorzucenie na około trzy tygodnie-miesiąc i zdjęcie punktów to gwarantowany filtr.

... i trzeba zignorować wszystkie porady na temat linkowania i linkowania SWL'ami.

nihil fit sine causa

ja nie twierdzę, że swl filtruje wszystkie domeny i w każdym przypadku po zdjęciu pkt.

przykład wp.pl to absurd i nie chodzi mi o "dopalenie" strony swl, ale pozycjonowanie jej za pomocą systemu.

czyli prosto: na 100 wartościowych bl dla domeny głównej otrzymuje ona 10x po 1k pkt z e-weba z różnymi anchorami.

strona wchodzi sobie wchodzi na top dla 10 fraz. przez miesiąc pkt są trzymane, po ich zdjęciu strona sobie elegancko spada jeszcze niżej niż była przed rozpoczęciem linkowania z swl.

ja NIE twierdzę, że swl w każdym przypadku gwarantuje filtr. może też nadwyrężyłem spadek pozycji nazywając to filtrem,

ale uważam, że osobom zaczynającym zabawę z swl, powinno się mówić więcej o negatywnym działaniu przy nieumiejętnym korzystaniu z swl, niż zachwalać je i namawiać do korzystania.

... i trzeba zignorować wszystkie porady na temat linkowania i linkowania SWL'ami.

osoby początkujące przeważnie nie mają pojęcia o takich zasadach.

cała deszczowa pogoda wynikła po prostu z niezrozumienia się ;)

temat jak rzeka, a czas ucieka...

P S

żeby była jasność, korzystam z swl i często z dobrymi efektami.

mimo wszystko interesuję się różnymi zachowaniami moich klientów i je potem testuję,

przez co właśnie mam takie a nie inne poglądy. akurat tak się złożyło, że Ci którzy do mnie trafiają

przesadzają z punktami, potem zdejmują i nagle dziwią się czemu strona poza top100...

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

widac jak na dloni, ze SQT pracuja i naprawde przegladaja wyniki.

Np. w branzy turystycznej na przelomie lat za uzywanie SWLi polecialy naprawde mocne serwisy - takie, ktore znamy z prasy czy telewizji. Na rowno 90 dni. 100% reczna robota.

Nawet podczas swojego wystapienia na konferencji https://e-travelforum.pl/ pan Adam Kwasniewski z Google wskazal na SWLe i spamy jako zrodlo problemow w pozyskiwaniu linkow. Nie jestem osoba, ktora wierzy w kazde slowo ich propagandy, jednak fakt, ze o tym mowi ktos jako pracownik Google podczas wlasnego wykladu o czyms znaczy.

Na forum google codziennie ktos pisze o filtrze -50, ktory jest wlasnie taka zaraza.

Z powodzeniem korzystalismy z SWLi i spamu przez jakies 2 lata dla jednego serwisu. Zarobilismy dzieki temu naprawde mase kasy, co pozwolilo na rozwoj i wygodne zycie. Jednak 3-miesieczny filtr kosztowal nas naprawde mase negatywnych emocji (i ciezarowke pieniedzy) i wiecej w te strone nie idziemy. Fakt, ze niektore serwisy sa dopalane od lat i wciaz sa na gorze o niczym nie swiadczy. Malo czy duzo nie ma znaczenia, ryzyko jest takie samo. Nie mozna byc troche w ciazy...

Co do stwierdzania, ze filtry sa "za SWLe" to zgadzam sie z Xannem. Od roku dosc popularny filtr -50 otrzymac mozna za linki "ze spamu". Tak sie jednak smiesznie sklada ze spam to glownie zaplecze SWLi, stad szybkie skojarzenie, na ktore wlasciciel e-Weblink jest uczulony :D

polish suicide flew 48 successful missions

idolw zobacz przecież mówisz jak filtować i pozbyć się konkurencji :D

SWL są problemem bo jest to najszybsza metoda na pozycjonowanie stron a wiadomo google ludzi jak się płaci im za reklamy a nie pozycjonerom - raczej logiczne - druga sprawa SWL są najzywklejszą konkurencją dla firmy google bo to ona woli być pośrednikiem w sprzedaży linków na stronach

Sprawa druga to pojęcie SPAMU , wierz mi tylko wyszukiwarka nie TY czy szookingmen może stwierdzić co dla niej jest spamem np ta strona jest https://www.przemysl.pl/ spamem bo jest mało wartościowa dla google a ta nie https://www.web_4_all.republika.pl/

zadam Ci inne pytania:

- co się stanie jak wszystkie strony zostaną podłączone do SWL ? google za filtruje wszystkie ?

- G filtruje tylko i wyłącznie strony za SWL ?

Problemem oponentów jest to że wyprzedza ich konkurencja poprzez używanie SWL'i a nie życzliwość i przestroga wobec innych

ps. dostałeś tego słynnego filtra 28/29 nie za SWL - wierz mi wiem o jakiej stronie mówisz

Marketing internetowy dla firm

Xann ogladałeś co Ci podesłał Irek w Twoim temacie? masz tu jeszcze raz https://img155.imageshack.us/img155/9486/zrzut861.png

za to poszedł ban, a nie za to, że to co widzi normalny uzytkownik na www.przemysl.pl jest spamem

edit:

by było smieszniej cloacing jak był na super stronie przemyśla tak sobie nadal jest :D

- Reklama -

zakręcony tak widziałem ten cloaking ale mi chodzi o zupełnie coś innego - wyszukiwarka ktora zdobyła rynek bo miała duża trafnośc wyników zaczeła prowadzać warunki które wywalają naprawdę porządne strony a trzymają blogusie o pocemonach 14 latek

mi chodzi o trafnośc wyników a nie że strona ma cloaking - wyobraź sobie ze ta strona została zainfekowana bo wątpie żeby jej infomratyk zrobił taki nr - czyli znowu masz raz sposob na pozbycie sie konkurnecji dwa malo kto potrafi zrobic taki podgląd wiec nawet sie nie dowie za co poleciał a trzecia sprawa to strona LOK.przemyśl to już jest wogle chore ze lecą subodmeny

zobacz to https://www.google.pl/search?q=site%3Akrako...lient=firefox-a

wystarczy zainfekowac krakow.pl i ile domen leci kto na tym traci ?

przysłowiowa Pani Krysia która szuka urzedu miasta przemysla w googlarce po chwil będzie rozczarowania i stwerdzi ze nie można tam nic znaleść bo wysuwa zawsze najprostrze wnioski

G zaczyna wymagać od Pani Josi znajomości html i metod wykrywania cloakingu.

Xann reguły obowiązują wszystkich, jezeli za cloacing ma polecieć strona o pokemonach, którą ma 14 latek to ma też polecieć za to strona przemysl.pl i każda inna na której to zauważono

co do pogorszenia się wyników nie ma co dyskutować, bo robi się tam lekki bajzel i tu sie zgadzamy :D

- Reklama -

'zakręcony' zapewne orientujesz się jak łatwo zainfekować stronę właśnie w taki sposób jak dużo stron miało juz wszczyknęte nie takie sprawy ino patrzeć jak bedą furkać z wyszukiwarki strony , ostatnio czyściłem pare sklepów sote mało tego codziennie teraz musimy je monitorować bo chłopaki wymyslili nowy sposób zdobywania linków - no nic życie

no niestety, więcej pracy, ale nie można winy zwalać na G za dziurawe oskryptowanie stron, za dziurawe oskryptowanie serwerów, za przechowywanie haseł w TC na niezabezpieczonych kompach itd :D

- Reklama -

@Xann - ja nie jestem oponentem SWLi. Ja po prostu ich nie uzywam i dziele sie doswiadczeniami na temat korzystania z innych metod pozyskiwania linkow.

Ciesze sie, ze wiesz o jakiej stronie pisze, bo znaczy to, ze jest slawna ;-)

Co do Twoich pytan i argumentow. Ja rozumiem, ze Twoja filozofia mowi "Kazda strona zostanie zbanowana/zafiltrowana. Ciagnijmy z niej ile mozna dopoki sie to nie stanie".

Sek w tym, ze wcale tak nie musi byc.

milego dnia ;)

polish suicide flew 48 successful missions

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności