Skocz do zawartości

Jakość a ilość linków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuję stworzyć portal, zastanawiam się nad pozycjonowaniem na własna rękę a wynajęciem firmy ktorą się tym zajmie.

Z jednej strony mam zamiar osiągac przychody z portalu, ale czytałem gdzieś że jak się korzysta z usług firm pozycjonujących, t w przypadku zerwania umowy można nieźle stracić w wynikach GOOGLE.

Zastanawia mnie jedna sprawa. Ile linków odsyłających do mojej storny muszę mieć żeby wyniki poszły w górę ? Piszecie czasami o tysiącach, więc tutaj tylko SWL wchodza w grę.

Mam pomysł jak zyskac linki z dobrych storn, z dobrym PageRank, w miarę często odwiedzanych. Czy jest możliwe osiagnięcie dobrych wyników przy liczbie linków , no powiedzmy 50-100 ?

Czy jak np przez 1 rok będę miał pozycjonowaną stornkę przez firmę, w tym czasie sam zadbam o linki do mojej stronki, to po zakończeniu umowy mam szanse na utrzymanie pozycji, czy raczej nagły spadek linków ( bo domyslam się że wtedy mi odetną :) ) spowoduje zjazd w dół ??

Pozdrawiam,

Ile linków odsyłających do mojej storny muszę mieć żeby wyniki poszły w górę ? Piszecie czasami o tysiącach, więc tutaj tylko SWL wchodza w grę.

Im więcej tym lepiej, a jeszcze lepiej jak są to linki z tematycznego zaplecza, ponieważ taki link ma dużo większą moc niż np link z katalogu.

Ludzie czy wy bez SWL nie potraficie żyć? SWL są dobre do linkowania zaplecza, aczkolwiek potrafiąc ich dobrze użyć, możesz dopalić stronę pozycjonowaną.

to po zakończeniu umowy mam szanse na utrzymanie pozycji, czy raczej nagły spadek linków ( bo domyslam się że wtedy mi odetną smile.gif ) spowoduje zjazd w dół ??

Jeżeli strona przestanie być linkowana, to spadnie z pozycji w dół, a już tym bardziej jak firma usunie linki ze swojego zaplecza.

Czy jak np przez 1 rok będę miał pozycjonowaną stornkę przez firmę, w tym czasie sam zadbam o linki do mojej stronki

To albo zlecasz firmie i oni linkują, albo robisz to na własną rękę i sam dbasz o przyrost linków, bez udziału i zlecania tego firmie. Jeżeli Ty byś linkował po swojemu i firma po swojemu to prędzej czy później filtr murowany.

Bardzo różnie to wygląda, zdarzają się strony które mają mało, ale za to wartościowych i tematycznych linków i są w czołówce, mimo że inne mają linki w dziesiątkach tysięcy. Wszystko zależy od konkretnego przypadku, od cierpliwości pozycjonera i właściciela strony pozycjonowanej i od budżetu.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Xann zgadza się, jeżeli ktoś potrafi dobrze używać SWL to będzie miał z tego bardzo duże korzyści, gorzej jak ktoś stara się ich używać do linkowania strony pozycjonowanej nie mając pojęcia o używaniu systemu. :)

Czyli jak zlecam firmie to raczej będę skazany na wieczną współpracę ?

Nie dlaczego, jak oni skończą linkować stronę bo się umowa skończy to zacznij linkować na własną ręke, może być spadek pozycji na jakiś czas bo znikną linki z ich zaplecza.

przez rok czasu gdy wynajmujesz firme mozesz budowac sobie przyszle zaplecze, tak aby gdy skonczy sie umowa szybko przejsc z ich linkow na wlasne

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

nie tak łatwo przejśc z zaplecza A na zaplecze B tak by nie odbiło się to czkawką :)

przy prostych frazach, gdzie mało zaplecza jest angazowane, ok, ale przy powazniejszych słówkach, trzeba by dobrze przeanalizować zaplecze A i zastanowić się czy stać nas na ewentualne spadki i czy nasze zaplecze B będzie co najmniej tak dobre jak to z ktorego znikniemy :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zasadniczo lepiej mieć 1 link na 100 stronach, ale jeżeli te 100 są stronami na których jest po 50 linków z SWLi i innych źródeł, jeżeli są to zwykłe strony pod wyszukiwarki, a strona gdzie masz swoj link na 100 podstronach jest zadbaną, z małą ilością linków wychodzących, wtedy lepiej mieć 100 linków na niej... nie ma prostych odpowiedzi, rózne czynniki wpływają na to co jest dobre a co beee...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności