Skocz do zawartości

Reklamowanie

Thinker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem bardzo ale to bardzo zielony w temacie pozycjonowania.

i chciałbym spytać się was (bardzo doświadczonych) jak mam w ogóle reklamować moje forum.

czytając posty na tym forum dowiedziałem sie że pozycjonować w Google, robienie linków i pozycjonowanie ich. Itp.

Chciałbym zacząć reklamować moje forum w ten sposób więc chciałem sie was spytać w jaki sposób mam reklamować forum i od czego zacząć ?

Owszem, przeczytałem nie tak aż dokładnie ale przeczytałem i wiem o co chodzi ale jak już mówiłem jestem bardzo ZIELONY, interesują mnię bardzo podstawowe pytania jak np: jak pozycjonować jakiś link i jak mam to zrobić mam wrzucić go do goolge i co dalej ?

oczywiście czekam na odpowiedz do tego pytania.

Owszem, przeczytałem nie tak aż dokładnie ale przeczytałem i wiem o co chodzi ale jak już mówiłem jestem bardzo ZIELONY, interesują mnię bardzo podstawowe pytania jak np: jak pozycjonować jakiś link i jak mam to zrobić mam wrzucić go do goolge i co dalej ?

oczywiście czekam na odpowiedz do tego pytania.

oj bardzo nie dokładnie przeczytałeś :) po nawet oględnym przerzuceniu tych temató powinieneś juz wiedzieć:

1) nie pozycjonuje się linków, pozycjonuje się strony

2) linki zewnętrzne są jednym z wielu czynników, które wpływają na pozycję strony, mało tego, w wielu przypadkach jest to bardzo ważny czynnik

3) powinieneś się skupić najpierw na optymalizacji strony i to po tym jak już dokonasz wyboru na co chesz się pozycjonować, by 2 razy nie optymalizować tej samej strony

4) po optymalizacji strony zdobyć kilka mocnych linków i zanim zaczniesz uzalezniać sie od pozycjonowania sprawdzić czy oby przypadkiem strona nie jest na miejscu na jakim byc powinna

5) unikaj przez kilka tygodni tematów z SWL'ami, na to zawsze przyjdzie czas :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

poszukać dobrych katalogów?

napisac jakiś dobry artykuł tematyczny i poszukac miejsca na jego publikację?

wymienić się? - to odpada, bo nikt nie da dobrego linka za linka na niczym

zrobić stronę zapleczową i doprowadzić by link z niej był coś wart? - no ale to samo się tez nie zrobi

kupić?

bez podstaw daleko nie zajedziesz, a bez czytania informacji już zamieszczonych na forum ich nie zdobędziesz, co prawda możesz na nowo odkrywac ameryke na własna rękę ;)

- Reklama -

no właśnie o tym pisałem, bez podstwa to nmy bedziemy pisac jak slepy o kolorach z łysym ;)

a w tamtym konkretnym przypadku chodziło mi o to by napisać jakiś sensowny artykuł, zamiescić w nim z jeden link (z anchorem na jaki będziesz pozycjonował forum) prowadzący do Twojego forum, poszukał miejsca gdzie go zamieścić, miejsce to też nie może byc byle jakie, powinno to być dobre miejsce, artykuł podlinkował na przykład wpisami z katalogów lub innych źródeł...

poświęc trochę czasu na porządne przeczytanie tematów przyklejonych...

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności