Skocz do zawartości

Po co mi WWW?

Rekomendowane odpowiedzi

Po co jest www na stronie? Tak mnie zastanawiają, te 3 znaki. Jest kryzys, może by je obciąć? Poważnie pytam. ;)

Np. taki Blogger jest bez www :) Czy to znaczy, że źle robiłem dodając z 'www'?

Taki trend był/jest ;)

Czy to znaczy, że źle robiłem dodając z 'www'?

To zależy od twojego widzi-mi-się :/

Masz 5 opcji:

1. Z subdomeny WWW możesz mieć automatyczne przekierowanie na domena.pl

2. Z domena.pl możesz mieć automatyczne przekierowanie na www.domena.pl

3. Subdomena WWW jest oddzielnym serwisem niż domena.pl

4. W ogóle nie musisz mieć subdomeny www przed domeną jak sobie odpowiednio skonfigurujesz serwer

5. Możesz mieć tylko subdomene WWW działającą na twoim serwerze, jak często bywa z unikalnymi, regionalnymi i funkcjonalnymi subdomenami www. Ostatnią taką była subdomena na allegro www.nieruchomosci.pl

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Najlepsze są te podane przez Dominika możliwości z przekierowaniem. Jak linkowałeś www to zrób 301 z bez www na tą wersję którą linkowałeś i tyle. Z www wcale nie jest gorsze, niby dłuższy adres, ale tak się już przyjęło, że adresy są z www i utrwaliło w społeczeństwie, szczególnie tej części mniej związanej z internetem, a to jednak większość. Reasumując jeden kij.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

a jeśli mam serwis który kupiłem ,osoba od której kupiłem porta linkowała z www ,portal uzyskał już dość dobre pozycje , ja pozycjonowałem bez www. czy opłaca mi się robić przekierowanie i czy nic się nie stanie jak je zrobie ;> ?

• 1 miesiąc temu...

Jedna z podstawowych funkcjonalności WWW, która jest często pomijana.

Rejestrując certyfikat SSL Wildcard dla swojej domeny, czyli certyfikat obejmujący adresy *.domena.pl, nie masz możliwości uzyskania szyfrowanego połączenia dla samego adresu bez WWW. Bo jest to certyfikat obejmujący wszystkie subdomeny, nie adres główny. Jak się uprzeć rozwiązaniem może być utrzymywanie subdomen na 1 serwerze z Wildcardem, a domeny głównej bez WWW na serwerze z drugim certyfikatem dla tej konkretnej domeny.

Korzystając z WWW tym samym możesz używać jednego certyfikatu.

Jeśli cytaty to tylko tutaj,

dla zrozumienia, czym są aforyzmy, tylko tam.

Czyżby Scylla?

a jeśli mam serwis który kupiłem ,osoba od której kupiłem porta linkowała z www ,portal uzyskał już dość dobre pozycje , ja pozycjonowałem bez www. czy opłaca mi się robić przekierowanie i czy nic się nie stanie jak je zrobie ;> ?

W centrum webmastera google możesz sobie ustawić czy strona ma być indeksowana z www czy bez. Także wydaje mi się że obecnie google nie obchodzi czy strona jest linkowana z www czy bez. Ale może się mylę? !!! Ale to już wy mi drodzy pozycjonerzy wytkniecie;)

A osobiście wolę bez:)

W centrum webmastera google możesz sobie ustawić czy strona ma być indeksowana z www czy bez. Także wydaje mi się że obecnie google nie obchodzi czy strona jest linkowana z www czy bez. Ale może się mylę? :) Ale to już wy mi drodzy pozycjonerzy wytkniecie;)

Tam można ustawić jedynie wyświetlanie w serpach, nie indeksowanie.

Darmowy, internetowy kurs szybkiego czytania - szybkie czytanie. Przetestuj tą innowacyjną metodę i zobacz jak bardzo polepszą się Twoje efekty w nauce i pracy.

W centrum webmastera google możesz sobie ustawić czy strona ma być indeksowana z www czy bez. Także wydaje mi się że obecnie google nie obchodzi czy strona jest linkowana z www czy bez. Ale może się mylę? :) Ale to już wy mi drodzy pozycjonerzy wytkniecie;)

Tam można ustawić jedynie wyświetlanie w serpach, nie indeksowanie.

Czyli jednak trochę się myliłem:) Dzięki za korektę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności