Skocz do zawartości

Nowa domena - linkować?

aniec2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz kolejny kolegów pozycjonerów. Dziś jadę z kolejnym pytaniem otóż:

Mam stronę agencji hostess (link ze stopki) ma tam sobie PR 1, 900 bl, 78 stron zaindeksowanych, google ja lubi itp. Na dniach otwieram kolejną agencję (inaczej sprofilowaną) i teraz pytanie - czy linkować do ten nowej domy czy też nie? Czy linkować np. ze stopki? Czy to, że obie strony będą miały podobna treść wpłynie dobrze na nową domenę?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

czy linkować do ten nowej domy czy też nie?

Tak, możesz linkować będzie to zliczane jako link z tematycznej strony co za tym idzie link będzie miał większą moc. Ze strony A na B możesz linkować, ale nie linkuj z A na B i z B na A.

Czy to, że obie strony będą miały podobna treść wpłynie dobrze na nową domenę?

Tak, ta sama tematyka czyli link z tzw zaplecza tematycznego.

ale wydaje mi się, że strony powinny być na innych serwerach.

Mogą ale nie muszą.

Link to link, link w stopce pio pozwala na szybkie zaindexowanie strony, tak jak wspomniał Exploit- googlebot jest częstym "gościem" pio i wyłapuje nowe linki :)

Co do drugiej domeny - wrzuć je na inne IP i wzajemnie podlinkuj ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności