Skocz do zawartości

Zespół cieśni nadgarstka

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Odkopuję temat :)

Niestety mnie dopadło (co ciekawe nie jest to ręka która używam do sterowania myszką wiec zmiana na trackbal nic nie da) , wszystko wskazuje na "cieśń nadgarstka" przynajmniej tak wygląda po diagnozie za pomocą przeglądarki.

Zobaczymy co powie lekarz.

A najgorsze że nie mogę grać na gitarze :)

Chyba że to znak aby iść już na emeryturę. Zamieszkać na głębokiej wsi zdała od cywilizacyjnego śmietnika

A mnie dwa lata temu dopadło coś gorszego. Ścięgna w prawej dłoni tak mi przycięło, że dłoń na dwa miesiące została mi w takiej pozycji, jakbym bez przerwy trzymała ją na myszy. Nie mogłam wyprostować palców. Nie pomogła rehabilitacja, zabiegi typu nagrzewanie, naświetlania zlecone przez lekarza rehabilitanta. Potrzebny był zabieg chirurga, który pod znieczuleniem musiał mi przeciąć zrosty na wewnętrznej części dłoni.

Teraz pamiętam o tym, żeby maksymalnie ściągać rękę z myszy, nie trzymać na niej bez przerwy :-)

:-)

ja mam czasami, bardzo rzadko tak, ze boli mnie śródręcze właśnie tej dłoni, która obsługuje myszkę, ale to się zdarza tylko jak poleci maks godzin typu 15... i więcej:) ale drętwienie dłoni z przedramieniem to akurat standard w czasie snu :) Sport to zdrowie;) jak mawiają Ci, którzy nie trenują heheheeh :))))

ogólnie Powerball jest to świetna sprawa, nawet jeśli nie mamy jeszcze problemów z nadgarstkami, wzmacnia mięśnie przedramion i z pewnością pomoże uniknąć w przyszłości takich problemów, sam kiedyś korzystałem z takiego Powerballa ciekawa sprawa jeśli chodzi o samą zabawę a zwłaszcza jeśli ktoś potrzebuje usprawnić wytrenować chwyt jest idealny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności