Skocz do zawartości

Główna czy kategorie?

ziggy23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jako ze jestem nowy postanowiłem zadać dwa proste pytanka:

1) Robiąc wpisy do katalogów jako odnośnik podawac strone główną - czy może lepiej od razu jako link wpisywać stronę kategorii - np jeżeli chcę znaleźć się w top 10 na hasło laptopy i procesory to podczas wpisów do katalogów podawać link zamiast do www.sklepkomputerowy.pl to pisac www.sklepkomputerowy.pl/laptopy i www.sklepkomputerowy/drukarki ? Opcja druga wydaje sie bardziej sensowna bo klient od razu zostaje przeniesiony tam gdzie chcial ale czy nie wiaza sie z tym jakies minusy ?

2) Naczytalem sie o anchorach juz tyle ze glupieje - wiem ze one sa bardzo wazne ale czy to oznacza dla mnie tyle ze wpisujac strone do katalogow aby pozycjonowac ja na fraze drukarki - musze jako nazwe strony (ktora jest jednoczesnie linkiem) wpisywac "Drukarki" "lub np " Drukarki - sklepkomputerowy.pl" - czy wlasnie w ten sposob pozycjonuje sie strone na dana fraze?

Sory za banaly ale juz sie gubie od nadmiaru czytania

--------------------

Ekrany projekcyjne i uchwyty tv w sklepie Gust-av.pl

1. Pierwsza opcja jest lepszym wyjściem, choć nie zawsze katalog akceptują wpisy do podstron. Minusów niema, są jedynie plusy dlatego że zapewne podstrona drukarki będzie lepiej zoptymalizowana pod dane słowo, niż strona główna.

2. Samo słowo drukarki, wtedy taki link ma większą moc. Dokładnie w ten sposób ;) W sam anchor daj drukarki, bo dalsza część sklepkomputerowy.pl jest tam nie potrzebna.

Dzięki za konkretna odpowiedź.

Zadam zatem jeszcze jedno pytanie.

Po jakim czasie google powinno indeksować stronę w wynikach wyszukiwania na daną frazę - nie mówię tu o top 10 tylko o wogóle pojawieniu się w rankingu - powoli linkuje stronę mniej więcej od 2 tygodni a google nadal nie widzi jej nawet wsrod 200 stron na dana fraze - to nowmalne? - (fraza nie jest zbyt oblegana)

--------------------

Ekrany projekcyjne i uchwyty tv w sklepie Gust-av.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności