Skocz do zawartości

Rozpowszechnienie własnego stylu WP

patro

Rekomendowane odpowiedzi

hej, niebawem będę posiadał kilka skórek do wordpress'a i chciałbym je rozpowszechnić tak aby jak najwięcej osób go posiadało. Gdzie mam uderzać z tymi skórkami? trzeba do każdej strony oferującej skórki pisać i prosić ich o wstawienie? Co byście mogli doradzić? :D

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Niektóre strony mają specjalne formularze, gdzie wprowadzasz wszystkie dane i wgrywasz plik z szablonem. W praktyce wystarczy jednak dodać skórkę jedynie do oficjalnego katalogu WordPressa, ponieważ z niego korzystają wszyscy i powielają szablony na inne strony.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Po pierwsze powinieneś wstawić tę skórkę na swojej stronie i w owej skórce najlepiej zamieścić link. Jeśli ktoś dostrzeże tę skórkę na jakimś blogu to pobierze od Ciebie bezpośrednio, co zapewni, iż pobierana skórka nie będzie już zmodyfikowana. Wiadomo jak wygląda sprawa dodawania linków przez serwisy ze skórkami. Ja zawsze pobieram skórki WP z oficjalnych stron, co daje większe prawdopodobieństwo, że skórka nie ma syfu i niepotrzebnych kliku dodatkowych linków. Widziałem też skórki, których stopki są modyfikowane do takiego stopnia, że usuwane są oficjalne linki autora, a wstawiane jakieś inne. Tak więc uważaj... :D

Ja mam jeden szablon który jest częścią jakiegoś SWL niemieckiego i raz na jakiś czas zmienia sie jeden link w footerze. Jak wyczyszczę footer to rozwala sie cały szablon. POMYSł kozacki...

Jak mogę się bronić przed usuwaniem linku autora? Jak namierzać swój szablon w sieci? Można jakoś go monitorować na których stronkach został zainstalowany?

edyta: oczywiście stopka będzie zakodowana tak aby nikt nie usuwał linku.

Lesiu: no tak tylko czasami usunięcie stopki powoduje rozjechanie się strony i właśnie na to liczę, musiałbym tak to sprytnie zrobić żeby w stopce umieścić tyle kodu żeby jego dopisanie nie było takie łatwe, aczkolwiek nie wiem czy da się tak.

Monitorować sobie możesz patrząc na blki, albo dodać do tego jakiś charakterystyczny tekst, a potem jak zaindeksuje sprawdzasz sobie cytatem w G.

A co do rozmieszczenia, to zgłoś go do spisów jakie znajdziesz na necie i po problemie. Jeśli tych skórek będzie więcej możesz zrobić bloga z tymi skórkami i też troche wpadnie uso.

Monitorować sobie możesz patrząc na blki, albo dodać do tego jakiś charakterystyczny tekst, a potem jak zaindeksuje sprawdzasz sobie cytatem w G.

tak tak, tylko mi chodziło o wyszukiwanie stronek z moją skórką na której został usunięty link przy instalacji, wtedy klapa :D

Sposobu na zabezpieczenie się przed usunięciem linka nie ma możesz jedynie to maksymalnie utrudnić aby potencjalnemu użytkownikowi się odechciało kombinować :-) Stopkę możesz pseudo-zakodować jakimś base_64,a albo najlepiej jakąś własną funkcją, dodatkowo możesz sprawdzać obecność linka przy pomocy JS (oczywiście pomieszać to tym narzędziem), i w razie jego braku robić jakieś niespodzianki :-) ale to wszystko i tak da się obejść.

A strony z twoim szablonem możesz tak lokalizować że dajesz jakiegoś małego gifa z twojego serwera i patrzysz sobie z jakiego referera jest pobierane (tylko uważaj bo jak blogi z twoją skórką będą miały duży ruch to te gify ci serwer zajadą :-)). Tego gifa user też może niestety wywalić.

Pavel ale gdy będzie to gif 1x1 w tle to raczej ciężko go będzie wywalić, w sumie ciekawa opcja :D

edyta: co mogę zrobić jak znajdę taką stronkę gdzie link będzie usunięty? załóżmy że ostrzeżenia na maila nie dają rezultatów.

Lesiu: no tak tylko czasami usunięcie stopki powoduje rozjechanie się strony i właśnie na to liczę, musiałbym tak to sprytnie zrobić żeby w stopce umieścić tyle kodu żeby jego dopisanie nie było takie łatwe, aczkolwiek nie wiem czy da się tak.

Ale przecież to jest html więc TO CO JEST ZAKODOWANE base_64 (bo pewnie to chcesz użyć) można w łatwy sposób podejrzeć w źródle strony :D

Kod PHP można zakodować ioncub-em lub zendem ale htmla "rozkoduje" (a właściwie należałoby powiedzieć - skopiuje zdekodowany kod ze źródła) każdy cwaniak :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Dać na tacę i pojechać do Częstochowy bądź Guadeloupe gdzie wolisz :) Możesz również zaszyć jakąś niespodziankę ale jak się ludzie zorientują to będą omijać twoje skóry szerokim łukiem. Z doświadczenia wiem że większość ludzi zostawia linka w spokoju, a część po mailu grzecznie go przywraca resztę należy piętnować gdzie się da.

W praktyce zazwyczaj link wstawiają, ale z nofollow i chyba du*e możesz zrobić wink.gif

Ale jeśli gdzieś zastrzeżesz, że jest zakazujesz jakichkolwiek modyfikacji w stopce to już jest chyba jakaś podstawa by działać czy nie bardzo ? W końcu dodawanie nofollow to już ingerowanie w stopke i co wtedy kiedy licencja takich ingerencji zabrania ? Na dobra sprawę można by i tak pewnie wykombinować nofollow do stopki nie dopisując do niej bezpośrednio czego kolwiek.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności