Skocz do zawartości

Domena za mocna na przekierowanie?

rimfiztrik

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie domenę. Domena jest fajna, dźwięczna i w ogóle już ją lubię ;) Problem taki, że to nówka-nierdzewka, a to już niefajnie...

Rozważałem kupić inną, starą i poczciwą, w dodatku nieźle wypozycjonowaną na interesujące mnie frazy i zrobić przekierowanie, no ale przed chwilą przeczytałem, że jak domena za mocna to można wpaść w filtr lub nawet gorzej...W związku z tym dwa pytania:

1. Co to znaczy za mocna? Mam patrzeć na pagerank? Ilość dodanych linków? Pozycję?

2. Przy jakich wartościach robi się groźnie?

ktos Ci chyba bzdur naopowiadal. nie ma czegos takiego jak za mocna domena. pozdro

Przeczytałem to tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=68172

zawsze warto, ale uważaj bo jak domena za mocna, to 301 może zabić tą na którą zrobisz przekierowanie (zabić => filtr)

Hm mam doświadczenie, gdy mocną(pr5 staż 4 lata) domenę chciałem przekierować 301 "na nówkę sztukę nie rdzewkę"

zaskoczyło tydzień w wynikach wyszukiwań nowa domena, ale po tygodniu dostałem fitry na słowa kluczowe...

robiłem 301 na kilku innych stronach i zawsze był Miodek.

Widocznie googole nie zawsze KAMAN.

Ale wydaje mi się, gdy już przekierujesz mocną domenę na nówkę

to staraj się przez jakiś czas nie zdobywać dla niej linków a nadal zbieraj na starą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności