Skocz do zawartości

Pozycja, a odwiedziny

desire121

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po kilku miesiącach pozycjonowania moja strona znalazła się w TOP 10 na kilkanaście fraz. Używając adwords KeywordToolExternal wyszukiwanie 5 najlepszych fraz wygląda następującą:

Fraza - Wyszukiwanie (dla kwietnia)

A - 60 500

B - 27 100

C - 12 100

D - 9 900

C - 9 900

Problem polega na tym, że liczba odwiedzin strony odkąd strona znalazła się w TOP 10 na te frazy nie zmieniła się w ogóle.

1. Co może być przyczyną ?

2. Czy aby liczba odwiedzin "widocznie" wzrosła muszę znaleźć się w TOP3 ?

3. Jak ważny jest opis strony w google ? (Być może mam zbyt prosty)

Z osobistych doświadczeń często otwieram w nowych kartach około pięć pierwszych wyników w google nawet nie czytając opisu. Wydaje mi się, że opis jest bardzo ważny ale dla stron poza TOP5. Ale widocznie TOP5 na fraze A to jest za mało skoro liczba odwiedzin w ogole sie nie zmienila.

Szukasz ekipy filmowej? Casting do filmu, teledysku, reklamy!

Profesjonalne tworzenie stron www. Sklepy internetowe, strony firmowe, portale internetowe.

Czy możesz nam przybliżyć chociaż kilka najważniejszych dla Ciebie fraz? Nie musisz zdradzać na którym miejscu aktualnie strona się znajduje.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Ludzie są różni ale według mnie dobry title i description to podstawa. To czemu masz tak mało wejść może zależeć od kilku elementów. np. od już wspomnianego czy np. że strona ma harakter komercyjny a odwiedzający szukają darmowych roziązań itd.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Być może te czynniki mają wpływ na odwiedziny, ale zanim strona znalazła się w top10 na te frazy miałem 400-500 odwiedzin dziennie, po "skoku" do top10 liczyłem na jakikolwiek wzrost, ale chyba się przeliczyłem bowiem nic się nie zmieniło. Jestem w 100% pewny, że frazy tematycznie są trafione.

Po prostu nie bardzo wiem, co dalej w takiej sytuacji robić, w każdym razie dziękuje za wypowiedzi.

Ja swoje frazy sprawdziłem najpierw bezpośrednio przed AdWords. Dostałem kupon na 50$ i widać było przy których słowach reklama jest najczęsciej wyświetlana i przez która jest najwięcej wejść. Różnica bardzo duża - "casting" 20 tyś wyświetleń reklamy miesięcznie a "aktor" jedynie 3 tyś, choć słowo "aktor" jest przez keywordtool uwazane za czesto wyszukiwane.

Szukasz ekipy filmowej? Casting do filmu, teledysku, reklamy!

Profesjonalne tworzenie stron www. Sklepy internetowe, strony firmowe, portale internetowe.

Zależy do której części top10. Według niektórych teorii, ostatnie pozycje top10 są gorsze niż pierwsze rezultaty na kolejnej stronie.

po "skoku" do top10 liczyłem na jakikolwiek wzrost, ale chyba się przeliczyłem bowiem nic się nie zmieniło.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Druga część top10 z moich obserwacji nie generuje zbyt dużo wejść (chociaż oczywiście jakieś różnice w wejściach powinny być zauważalne) - oczywiście wszystko zależy od fraz.

Ogólnie jednak powodów może być wiele:

- kto jest na pierwszych miejscach... Może ludzie po prostu odnajdują to czego szukają wcześniej

- twój Titile i opis nie zachęca do kliknięcia

- Twoja strona nie pokrywa się z tym czego userzy szukają wpisując dane słowo

Dodatkowo warto porównać statystyki. Może ubyło Ci wejść na inne frazy lub wejść bezpośrednich, a te nowe frazy generują wejścia tylko, że sumarycznie wychodzi na 0?

To tylko kilka możliwości.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Co może być przyczyną ?

Polecam jeszcze sprawdzić trendy wyszukiwań na przełomie kilku miesięcy. Co prawda nie znam fraz pozycjonowanych, ale jeśli są to frazy okolicznościowe, to w jednym miesiącu mogą nie generować wejść, natomiast w innym odwiedziny mogą być liczone w tysiącach.

Inny możliwy przypadek, to pozycjonowanie pod frazy błędnie napisane. Użytkownik wpisując błędną frazę otrzymuje od Google propozycję poprawnej pisowni. Wtedy klika on w odnośnik, który zwykle wyświetla się jako pierwszy.

Najlepiej podaj frazy, nie podając adresu strony, wtedy będzie można więcej wywnioskować.

mam okazje byc na 12 miejscu na jedna fraze generujaca 250-350 uu

strona z 9 miejsca ma statystyki gdzie widac ich dzienne calosciowe uu - maja ok 200-300

nie ma zlego tytulu wiec osobiscie schylam sie do tej teorii...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności