Skocz do zawartości

dmoz raz jeszcze!!!

Kil Bill

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki dla "Ten Wyżej" za szybkie i wyczerpujące info.

Przepraszam za zawracanie głowy,ale popełniałem szkolny bład sprawdzając tu:

https://www.google.pl/dirhp?hl=pl&tab=wd&q=,

a nie tu:

https://www.dmoz.org/World/Polska/

Inna sprawa,że wyszukiwarka DMOZ prawdopodobnie nie działa?!?!I wpisu trzeba szukać w określonej kategorii,chyba że trzeba wyszukiwać w inny niezrozumiały dla mnie sposób.Nie mam problemu ze znalezieniem strony i jej miejsca w katalogu tu:

https://www.alexa.com/browse/categories?catid=480

wpisując po prostu jej adres www.

Jeszcze raz dzięki-pozdrawiam.

Jest bezpiecznie, jest spokojnie, usta tak krwawe, słowa bezdomne i tylko ten wiatr...

Czy kto moze poradzić w jakiej kategorii próbować skutecznie dopisać serwis z ogłoszeniami internetowymi o różnej tematyce?Kupię,Sprzedam,Moto,Praca,Nieruchomosci itp.

Nie dopiszesz takiej strony do konkretnej kategorii.

Wpisz w wyszukiwarce dmoz np. gratka.pl lub trader.pl i zobacz, że tam konkretne działy/podstrony są dodane do konkretnych kategorii tematycznych.

Hmm,skoro kolega wyżej ma prośbę to i ja od razu się przyłącze.Do jakiej kategorii proponujecie dopisać duże,wielotematyczne forum dyskusyjne?

Już kolega próbował dodać swoje forum do dmozu i się nie udało. W polsce nie ma odpowiedniego działu, tzn możesz szukać i próbować tutaj:

Top: World: Polska: Społeczeństwo lub w pod kategoriach gdzieś, ale marne szanse.

Jedynie ogólnie dmoz/world ma działy typu Chat and Forum ale to wtedy musi być angielskojęzyczne.

Z natury jestem ciekawy i nie lubię sytuacji niejasnych.Dlatego chciałem zapytać <Ten Wyzej>lub innego Redaktora DMOZ o jeszcze jedną sprawę.

Przeglądajac katalog zauważyłem w kategoriach <biznes> i innych typowo komercyjnych

więcej nieobsadzonych kategorii[ta kategoria potrzebuje redaktora] niż

w działach określanych ogólnie jako no comers.W zwiazku z tym nasuwa mi się pytanie,czy kryteria "mianowania" redaktora dla podkategorii np.

<aktorzy,aktorki>gdzie zauwazyłem az dwóch redaktorów są ostrzejsze niż np. dla podkategorii <motoryzacja>,czy są może inne przyczyny jak popularność danego zagadnienia i to powoduje mniejszą liczbę zgłaszajacych się?

Oraz czy wykształcenie i status społeczny mają wpływ na przyjęcie w poczet redaktorów.Mówiąc krótko czy bezrobotny i np. nauczyciel,lub student ,albo uczeń mają równe szanse,albo czy osoba z wyższym wykształceniem i pozycją społeczną jest uprzywilejowana?

Jest bezpiecznie, jest spokojnie, usta tak krwawe, słowa bezdomne i tylko ten wiatr...

Z natury jestem ciekawy i nie lubię sytuacji niejasnych.Dlatego chciałem zapytać <Ten Wyzej>lub innego Redaktora DMOZ o jeszcze jedną sprawę.

Przeglądajac katalog zauważyłem w kategoriach <biznes> i innych typowo komercyjnych

więcej nieobsadzonych kategorii[ta kategoria potrzebuje redaktora] niż 

w działach określanych ogólnie jako no comers.W zwiazku z tym nasuwa mi się pytanie,czy kryteria "mianowania" redaktora dla podkategorii np.

<aktorzy,aktorki>gdzie zauwazyłem az dwóch redaktorów są ostrzejsze niż np. dla podkategorii <motoryzacja>,czy są może inne przyczyny jak popularność danego zagadnienia i to powoduje mniejszą liczbę zgłaszajacych się?

Przyznam, że nie do końca znam odpowiedź na to pytanie... ale myślę, że to iz nie ma tam obsadzonych stanowisk wynika z małej atrakcyjności tematu(?) oraz tego iż i tak mało się tam dzieje...

Oraz czy wykształcenie i status społeczny mają wpływ na przyjęcie w poczet redaktorów.Mówiąc krótko czy bezrobotny i np. nauczyciel,lub student ,albo uczeń mają równe szanse,albo czy osoba z wyższym wykształceniem i pozycją społeczną jest  uprzywilejowana?

Jeżeli oto chodzi to nie ma raczej żadnego wpływu. Zgłaszająć się do danej kategori oczywiście musi ona byc na początek dosyć daleko w kategoriach i nie ma sie co zgłaszać do kategori typu Top: World: Polska bo i tak nie ma szans.. ;) Na początku na przyjęcie ma się szanse startująć do kategori któa nie ma więcej jak hmm.. 50 stron...

Przy składaniu wniosku dokładnie napisane jest jakie dane muszą byc zawarte...

Najważniejsze w tym jest chyba podanie i opisanie 3 przykładowych sron które by się dodało.

A potem już tylko 3 miesiące czekania na odpowiedź i może się zostanie przyjętym... ;)

Ja ponad rok temu czekałem 3 miesiące i teraz znajomy czekał gdzieś 2...

Nie wiem od czego to zależy i kto sie tym zajmuje...

Ludzie z kategori wyżej do któej my się zgłaszamy?

Z tego co pamiętam, odpowiedzialni są za to metaredaktorzy z kategorii Polska. Więc pewnie miałem akurat szczęście, że się tym zajęli ;)

Ja czekam i czekam...

Ja nawet specjalnie długo nie czekałem ale było miło i się skończyło - z początku trafiłem do części

/Komputery/Internet/WWW/Przeszukiwanie_Sieci/Katalogi_WWW/ z opisem który ostatecznie mógł być. Następnie znalazłem się dodatkowo z tym samym opisem do /Komputery/Internet/WWW/Przeszukiwanie_Sieci/Katalogi_WWW/Open_Directory_Project/ ale potem szanowny redaktor z niewiadomych przyczyn mnie z niej wywalił

Wytyczne są takie, że opis musi byc adekwatny do tresci strony

no właśnie i na dokładkę zmienił w tej pierwszej mi opis na taki który kompletnie się nie nadaje

Otwarty Katalog Internetowy - Każdy użytkownik po zarejestrowaniu się może dodawać własne wpisy. Kolejność wpisów zależy od uzyskanych przez redaktora punktów.

Właśnie zasugerowałem zmianę opisu bo z tak głupim opisem to wolę tam wogóle nie być

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności