Skocz do zawartości

Szkolenie z pozycjonowania

Maenal

Rekomendowane odpowiedzi

bylem na szkoleniu chłopaków z adwords i naprawde fajnie to zorganizowali, poziom merytoryczny tez wysoki a mysle ze jesli chodzi o SEO beda mieli jeszcze wiecej do zaprezentowania.

Najwazniejsze ze robia to osoby które maja o tym pojęcie bo na tym pracują. Nie ma sie co pieklic, jesli chodzi o szlolenia seo nie my jestesmy targetem co zauwazyl gizmoo i pisanie ze wiecej sie dowiemy kupujac i testujac kilka domen, czy czytajac forum jest prawdziwe ale nie ma nic wspolnego z ich oferta. Bo na szkoleniach beda Panie z działów marketingów i to takie osoby beda szkolone.

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeszcze raz podkreślę, żeby nikt się nie czuł urażony. Nie mam nic przeciwko szkoleniom(drogim i tanim). Powiem wręcz inaczej, gratuluję odwagi przy tworzeniu czegoś takiego. Macie więcej wiedzy na temat tego szkolenia, więc na pewno wiecie co robicie.

Jedyna rzecz jaka mnie zastanawia, trapi to stosunek ceny(1970) do wiedzy jaka zostanie przekazana(X).

Szkolenie, jak wszystko inne, jest warte tyle ile ktoś za nie zapłaci. Jak znajdą się kupcy to niech kosztuje i 10k. Sprawnie przeprowadzony marketing wszystko sprzeda.

Ja mam ze swojej skromnej praktyki doświadczenie przekazywania wiedzy o seo. Jak czytam, część z Was już próbowała to robić, więc pewnie też macie swoje doświadczenia. Z mojego wynika, a uczyłem osobę, która ma rozeznanie internecie i ogólnie zna zagadnienia informatyczne - jedną i bezpośrednio, że sorry ale 8h to dopiero wstęp do wstępu. A co można przekazać paniom z działów marketingu...? Żeby udało się wyjaśnić pojęcia to już będzie dobrze. A uczenie innych nie jest mi obce.

Ja bym nie miał takiego tupetu, żeby tyle kasy brać za 8h szkolenia w grupie.

Ale jak pisałem wcześniej - znajdzie się fra..., znaczy kupiec - trza sprzedawać.

Osobiście możecie sobie porównać już teraz szkolenie zroibone przez Cezarego o pozycjonowaniu long tail https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=539464

oraz mrtn "dlaczego nie opłaca się pozycjonować" https://video.google.pl/videoplay?docid=-76...lient=firefox-a

Po pierwsze prezentacje dzieli 2 lata różnicy. Po drugie wiem Xann, że nie wiadomo dlaczego żywisz do mnie osobista urazę, w tej starej prezentacji (nie szkoleniu!) nie ma NIC wyssanego z palca, a dzięki niej wielu ludzi nie wpędziło się w finansowe kłopoty. Fakt, że nie masz biznesowego podejścia do SEO nie oznacza, że inni na tym się nie znają. Dotychczas kwestionowałeś kilka razy moją wiedzę, bez żadnych podstaw, wyłącznie na podstawie osobistych, niezrozumiałych dla mnie pobudek. Jeżeli nie masz merytorycznej wiedzy to proszę się odczep.

Tak jak napisałem wcześniej dobre szkolenia robi się analizując reakcje odbiorców. Skoro miałem możliwość zacząć dwa lata temu i skorygować treści to teraz mam szkolenia ZGODNE z OCZEKIWANIAMi odbiorców. Po za tym nie jestem może genialnym mówcą, ale tu znowu Xann zapomina, że prowadzę biznes, a nie mała prymitywną działalnsoć, więc z zatrudnionych 25 osób jest kilka osób, które lepiej prowadzą szkolenia niż ja :rolleyes:.

Co do ceny szkolenia zaproponowanego przez chłopaków - jest to NORMALNA cena rynkowa. 1-2 Dniowe szkolenia kosztują 1500-3000 tyś złotych i już. Po za tym mają tam chyba 8 godzin wykładów, co wiele firm spokojnie już by rozbiło na dwa dni.

Wydaje mi się, że polemika na temat szkoleń SEO na tym forum zeszła na niewłaściwe tory. Z pewnością Większość czytelników PiO nie jest odbiorcą takich szkoleń. Niektórzy z Was nie zdaja sobie nawet sprawy z ogromu pracy jaką trzeba włożyć w to, żeby w budżetach pojawiła się sekcja SEO - nie wspominając już o metodach efektywności.

Ja ma inne wrażenie ze nie chodzi tu o to czy szkolenie jest takie czy siakie, tylko o koszt jego.

Czy jest to drogie szkolenie??

Moim zadaniem nie, tylko to jest moje zdanie, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Dla wielu firm to śmieszna kasa. Na takie szkolenie nie przyjdzie Pan Kaziu z firmy patyczki do lizaków z obrotem rocznym 20k tylko ludzie z firm gdzie tych k w obrocie maja znacznie więcej.

O innych plusach i aspektach takich szkoleń nie będę pisał, bo nie widzę sensu.

Jak dla mnie to jak najwięcej takich szkoleń, czy podobnych, bo to rodzi tylko świadomość ludzi i nowych potencjalnych klientów.

Czego wam i sobie życzę.

Skoro miałem możliwość zacząć dwa lata temu i skorygować treści to teraz mam szkolenia ZGODNE z OCZEKIWANIAMi odbiorców.

To Ty nie wiesz, że centrum SEO w Polsce to jest forum, jeżeli nie ma wątku na dany temat to znaczy, że to nie istnieje.

Ja nie przypominam sobie wątku o szkoleniu a'la Mrtn, więc jak dla nas to nie istnieje i sobie sam je wymyślić, a to, jeszcze się nie odbyło a już wątek na ten temat jest :]

ps. a i tak generalnie, to zobacz, nie ma Ciebie nawet w top20 użytkowników na forum, to jak top20 w serp - rachunek prosty, kto wyżej ten lepszy i ma rację

co prawda 21 pozycja jest, ale to już druga strona wyników...

Z pewnością Większość czytelników PiO nie jest odbiorcą takich szkoleń.

nie mniej by skorzystało z udziału o ile nie będą to same podstawy, fajnie jest posłuchać osób, które mają doświadczenie w SEO i przedyskutować co niektóre zagadnienia,

sam bym się wybrał, dobre jako pewne podsumowanie, czy szersze spojrzenie na sprawę, gdyby kosztowało trochę mniej i było jakieś afterparty na mniej formalnie rozmowy...

ps. a i tak generalnie, to zobacz, nie ma Ciebie nawet w top20 użytkowników na forum, to jak top20 w serp - rachunek prosty, kto wyżej ten lepszy i ma rację

co prawda 21 pozycja jest, ale to już druga strona wyników...

Posty odzwierciedlają wiele aspektów, ale idąc tym torem to CezAre ma ich 673 a mrtn 3,128. Sugerujesz, że ten pierwszy jest gorszy bo ma mniej postów?

Ta dyskusja chyba za bardzo oddala się od tematu.

Plan szkolenia jest bardzo rozbudowany naliczyłem 43 podpunkty do omówienia co daje odpowiednio:

8h * 60min minut = 480minut / 43 p = 11 minut na podpunkt niczym nie przerwanego potoku słów...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Kaviorek: Dokładnie. Macie do tego amatorskie podejście. Pewne osoby po prostu nie mają czasu albo chęci żeby wertować książki z danej dziedziny. "Co wertować" też trzeba wiedzieć. Można albo szukać samemu, stawiać zaplecza i uczyć się na błędach przez pół roku albo za wiedzę zapłacić i w zaoszczędzonym czasie porobić coś co się umie lepiej. Jeśli myślicie, że nauka z książek nic nie kosztuje - to kosztuje dokładnie tyle ile zarabiacie przez godzinę X ilość godzin + cena książek. Można by się sprzeczać co wyjdzie taniej - zależy kto ile zarabia i ile się dowie na szkoleniu...

Po pracy na to też nie zawsze jest czas i jeśli to będzie przygotowane profesjonalnie to np. osoby decyzyjne mogą na takim szkoleniu wiele zyskać.

Chociaż ja bym również nie poszedł, bardziej może na szkolenie / cert ZENDa chociaż musiałbym trochę dopłacić, nie ten target :D

• 1 miesiąc temu...

Na blogu SprawnyMarketing.pl ukazała się relacja ze Szkolenia SEO:

https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/re...seo-maxroy-com/

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności