Skocz do zawartości

Zamiennik Gotlink vs E-Weblink

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moglibyście napisać ile mniej więcej 1k pkt w Gotlinku jest wart w przeliczeniu na E-Weblink. Wiem, że to dość zdradliwy temat, jest wiele zmiennych, ale proszę o takie przybliżenie tylko w celach szacunkowych.

z góry dziękuję.

Patrząc na wyniki testu jednego z użytkowników PiO ( https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...45&start=45 - chodzi o ilość backlinków, bo pozycja po jednym teście pomimo, że na korzyść gotlinka nie będzie regułą ) można stwierdzić, że 1K Gotlink jest wart przynajmniej tyle co 1K e-weblink.

domena linkowana gotlinkiem

BLY: 2100

fraza łatwa poz. 116

fraza trudna poz. 127

domena linkowana weblinkiem

BLY:1507

fraza łatwa poz.198

fraza trudna poz.566

Jeżeli pytasz o cenę to Gotlink jest obecnie przynajmniej 4 razy tańszy.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Poza tym testy typu 1k eweb vs 1k gotlink według mnie są do bani. Jak już mamy porównywać to np ile będę miał z wydania 200zł na gotlink a ile będę miał z wydania 200 zł na eweblink. 2 systemy, 2 algorytmy więc 1 punkt w jednym systemie != 1 punktowi w drugim systemie..

ja tam mam swoje pkt w gotlinku i widzę efekty, korzystałem z jednego i drugiego systemu i jakiś dużych różnic nie wdziałem miedzy systemami. Szczerze wątpię żeby 100k eweba było mocniejsze niż 200k gotlinka, różnica może być ale pewnie będzie ona niewielka.

btw. do gotlinka ostatnio zostało włożone dużo nowych stronek, jeśli nowe stronki nabiorą BL i wieku sytuacja może być ciekawa, nawet bardzo ;)

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

punkty nigdzie nie są drogie, są w takiej cenie po jakiej chca je kupywać kupujacy, jeżeli nie znajdzie się nikt kto kupi punkty po tych cenach jakie są przedstawiane kupującym, to co sprzedawcy by z nimi robili? jedni by sie cieszyli, że mają w uj punktów po cenie za którą nikt ich nie kupi i liczyli by pieniądze jakie by mieli gdyby je opchnęli, a inni by spuścili cenę i liczyli to co mają w portfelu...

przynależność do systemów nie jest obowiazkowa, każdy wybiera taki jaki mu odpowiada, a cała ta propaganda systemowa będzie bo są osoby którym zalezy na tym, by ludziom ciagle brakowało punktów - im więcej takich ludzi tym większe zapotrzebowanie na nie, a co za tym idzie i wieksze wpływy ze sprzedazy ;)

kupujący nie robia tego dla samego kupna i posiadania punktów, robia to w konkretnym ceu, jezeli są tacy co wydają 3, 4 razy mniej za taką samą sume co w innym systemie i mają efekty jakie ich satysfakcjonują to nie będą szukac droższego produktu, a gadanie o markach i blablabla mija sie z celem

czym inny kieruje się kupujący czym innym sprzedający i choć są od siebie zależni to nigdy nie będą razem i tyle ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

.... w e-weblinku trzeba zapłacić za konto pro aby mieć to co masz w gotlinku za darmo....

za darmo :) taaaaa

1000 e-weblink ~ 1000 gotlink.

no po kimś kto sprzedaje miliony pkt nie można oczekiwać innej odpowiedzi , a mnie dziwi że tylko w jednym SWL sprzedajesz te miliony

ps. dodaj tam do gotlinka jedno zero tak żeby było uczciwie

Przy przeprowadzeniu testu, nieodłącznym elementem było zestawienie tego i przelicznik.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=65354

U mnie wyszło tak:

Szczególnie widać to po gotlink.pl wcześniej proporcje były:

e-weblink.com = seo.net.pl = gotlink.pl

2,47 = 3,14 = 5,92

Teraz proporcję wyglądają

3,2 = 4,5 = 5,3

poza zmianami w naliczaniu gotlinka, zmienił się trochę mój typ zaplecza - mniej opłaca się tworzyć stron z mniejszym site, to też odbiło się na tych proporcjach.

Proporcje "o podstawie 1" kiedyś i teraz:

1 = 1,27 = 2,40

1 = 1,41 = 1,66

Może Ci się to przyda. Dodam jeszcze, że z mojego obecnego testu wynika, że przy takich proporcjach systemy mają zbliżoną moc.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Romperstomper a co powiesz na wyniki z drugiego postu? @nutado rozpoczął test 30.03.09 (data założenia tematu) a cytowane wyniki są z 5.05.09. Frazy gotlinka i e-weblinka były dopalone 1500 punktów. Czy ilość backlinków w tym teście jest przypadkiem? W jednym i drugim systemie przez ponad miesiąc ilość backlinków systematycznie rosła.

Również uważam, że można przypuszczać, że 1000 e-weblink ~ 1000 gotlink . Nawet gdyby 500 e-weblink ~ 1000 gotlink to i tak byłoby na korzyść tego drugiego. Zwłaszcza, że jeden i drugi system przyjmuje strony porównywalnych jakości (e-weblink nie ma jakiś specjalnych kryteriów jak linkme elite, bierze wszystko co ma site).

Wydaje mi się, że e-weblink ma po prostu wysokie ceny z wyłącznie marketingowych przyczyn (agresywny marketing, generalnie nie potępiam bo "mi to ryba", ale naprawdę gratulacje dla sprzedających i właścicieli za utrzymanie takiego trendu cenowego). Dla osób sprzedających punkty e-weblink w sytuacji kiedy jest sporo zainteresowanych punktami po takich właśnie cenach wszystko jest dosyć opłacalne.

Dla kupujących natomiast IMO dużo bardziej opłaca się zaopatrywanie w punkty gotlink (które uważam, że są cały czas za tanie, ale to pewnie powoli będzie się zmieniało).

Tak więc ceny ustala rynek, ceny pewnie będą powoli ewoluowały. Ja jako kupujący albo osoba, która chce się wpiąć do SWLa dla samego siebie wybrałbym gotlinka.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zgadzam sie ze e-weblink jest zawyzony cenowo a gotlink za tani.

ale to sie niebawem zmieni...

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności