Skocz do zawartości

[startup] Ślubowisko.pl

Rekomendowane odpowiedzi

znalazlem liste i jest tam nawet konkurencja dla www.slubowisko.pl w postaci https://fajnewesele.pl/ i nie wiem czy smiac sie czy plakac :P ze na takie cos wyrzucono 1mln zł :)

slubowisko.pl – 515tys.

fajnewesele.pl – 469tys.

zreszta sami popatrzcie na inne "projekty", pelna lista tutaj:

https://antyweb.pl/na-co-ida-pieniadze-z-8-...kto-ile-dostal/

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po przeczytaniu tego artykułu chciałbym przeprosić za moją poprzednią wypowiedź, jak większość osób nie zdawałem sobie sprawy z trudności zdobycia tych pieniędzy a tym bardziej nie znałem warunków, na jakich są one przyznawane.

Mam nadzieję, że Wam się uda, życzę powodzenia!

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Ja też dorzucę kilka swoich zdań jeśli mogę...

Co jak co ale rzeczywiście kasy na slubowisko poszło dużo za dużo :P Jako że działam w tej branży nie będę wytykał błędów ale wszystko zostanie zweryfikowane - zresztą już się weryfikuje co widać na stronie.

Najbardziej jednak nie podoba mi się fakt działań osób ze slubowiska... niby chwalą się że mają sporo kasy na reklamę. Na naszym forum pojawiła się niejaka zosia123 która w 35 swoich postach pochwaliła się linkiem do ślubowiska.... robiła to w bardzo ciekawy sposób ale nie sądziła że zostanie przyłapana na gorącym uczynku. Nie wiem czy to jakiś pozycjoner wpadł na pomysł z podkładaniem się pod kogoś czy właściciele ślubowiska :) Stawiam bardziej na drugą opcję bo żaden pozycjoner nie zrobi równie głupiej rzeczy. Linki pojawiały się albo bezpośrednio albo za pomocą serwisów do skracania... zosia123 dostała pięknego BANANA :) btw. polecam poprzedlądać serpy - takich akcji ślubowiska jest dużo więcej gdzie zosia123 zasiadła na forach.

Problem był w tym że identyczny manewr zrobiła na kilku innych serwisach konkurencyjnych chwaląc się (i tu uwaga) tymi samymi linkami oraz tym samym loginem :)

Na innym serwisie znana nam już zosia123 zakładała reklamy firm, linki tych firm to nic innego jak linki do slubowiska (link do reklamy na slubowisku) (o tym fakcie dowiedziałem się od innego serwisu - branża ślubna to jedna wielka rodzina)

Takie zagrania sprawiły że moje moderatorki bardzo chętnie kasują teraz wszystkie linki do ślubowiska a z tego co wiem to na innych forach jest podobnie więc nie ma co się dziwić że ślubowisko jak na razie ma wielki problem aby pozyskać użytkowników bo wszędzie spaliło sobie mosty już na starcie.

Chyba największy problem powstał wtedy kiedy o ślubowisku napisała wyborcza... wtedy domena prawdopodobnie dostała filtr i w nim sobie ładnie siedzi. Na stronę weszło za dużo osób - serwery padły no i taki oto mamy dowód na to że nie warto za bardzo się wybijać z samego początku i jeszcze nazywać się "największym" - myślę że trochę pokory jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

W tej branży sporo jest "największych" portali - zresztą nasz też jest "największy" ale to nie znaczy że jeśli ktoś startuje to może używać tego tytułu nie mając żadnego asa w rękawie.

PS. Zwykle nie wyrażam negatywnych opinii bo uważam że każdy ma prawo do własnego pięknego i najlepszego serwisu ale jeśli ktoś tak postępuje to nie sposób przymykać oka.

Pozdrawiam

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

1. Flanker - DOBRY ARTYKUŁ, dużo mówi. Warto przeczytać, może wtedy się zrozumie co to znaczy realizacja wniosku unijnego (realizowaliśmy na rozbudowę firmy - nikomu nie życzę tej papierologii i stresu z tym związanego). Obserwuję w mediach, że jest wielu krzykaczy, którzy nic nie wiedząc o dofinanoswaniach szczerze pomstują na tych, którym coś się w życiu robić chce i coś się udało.

To Forum jest jednym z niewielu, gdzie są i pozytywne opinie ( a to znaczy, że są tu osoby znające temat dopłat).

Cytuję:

"Po ostatnie i najważniejsze – namawiam wszystkich krzykaczy, malkontentów, domorosłych filozofów-przedsiębiorców i znawców do tego aby ruszyli swoje dupska, wzięli się za sporządzenie wniosku, złożyli go i dostali dofinansowanie. Tak, ta kasa jest dla nas!" :)

2. Wojtuś - czyżby konkurencja? Heh. Szkoda gadać. Jako, że mam doświadczenie w pozyskiwaniu dopłat to powiem Wam jak to jest: pisze się harmonogram wydatków (są ogromneee rystrykcje) - robi się to etapowo (np. 1 etap: zbudowanie produktu, 2 etap: promocja itd.) i jeśli chodzi o reklame to wydaje mi się, że jednak zainwestują niebawem- bo jeśli nie to zginą.

Jeśli faktycznie piszą po forach to ich sprawa - sami się tym wykończą. Zresztą, po prawdzie to robi/robił to każdy praktycznie;) Szkoda czasu na bicie piany. Rozmawiajmy o konkretach.

P.s przeglądałam oba portale, to slubowisko (pomysły) i Twój (wykonanie) są bardzo ciekawe. Tak czy inaczej życzę powodzenia obu projektom.

Młodzi działajcie i oby więcej takich przedsięwzięć.

Miłego dnia,

Hekate

Nie wiem dlaczego pytasz czy jestem konkurencją skoro jasno i wyraźnie o tym napisałem. Jestem.

Mój post wcale nie odnosił się do dofinansowania jakie zostało przydzielone na budowę serwisu. Chociaż uważam że te 500 tys. które zostały wydane mogły być znacznie lepiej wykorzystane.

Jeśli natomiast chodzi o pomysły - to na slubowisku nie widze ich zbyt wiele ;) Warto napisać do osoby która tworzyła ankietę dotyczącą branży ślubnej w Polsce i pisała o niej pracę magisterską (ankieta jest jeszcze gdzieś na necie). Czytałem tą pracę i powiem szczerze że gdyby przeglądnąć opcje które już się pojawiły to na ślubowisku nie ma nic nowego. No może jedna lub dwie funkcje tylko w ciut zmienionej postaci. Wyróżnia ich za to rozmieszczenie strony głównej. Polecam zarejestrowanie naszego notatnika ślubnego i sprawdzenie jakie opcje posiada - dodam że większość jest tam od dwóch lat chociaż nowe też się pojawiają ;)

Tekst który napisałem mówi o tym w jaki sposób slubowisko rozpoczyna swoją działalność. Robi to w chamski sposób spamując wszystkie fora łącznie z naszym. Zosia123 w pierwszym poście pisze że nie potrafi dodawać linków a 3 posty dalej robi to znakomicie stosując nawet anchory. Ponieważ właściciel w pierwszym poście poprosił o krytykę więc ją wyraziłem i chyba mam do tego pełne prawo :P

Planujesz wesele i ślub?

Masz rację - autor tematu prosił o krytykę, więc mu jej udzieliłeś (przy okazji przeabrwiając ilość postów, jaką ten ich user napisał oraz przemycając reklamę swojego serwisu ;) ), ale nie ja nie o tym. Twoje prawo. Nie ma się co licytować. W końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi:)

Osobiście szanuję i Twój portal (jest fajny) oraz ślubowisko (jest inny).

Kilka rad do Autora tematu:Jeśli chodzi o Zosie123, prowadząc wdrożenie pewnego produktu miałam okazję obserwować ciekawą sytuację zwalczania go. Konkurencji była cała masa i okazało się, że... postanowili siać spamem reklamującym nasz produkt (nachalnie) - czarny PR. Kibicuję Wam (jesteście młodzi i chcecie coś robić) i szczerze liczę, że to właśnie ktoś czy to z konkurencji czy wkurzony małolat, zazdroszczący kasy z UE tak Was poreklamował.

Radzę się temu bliżej przyjrzeć i temat kontrolować, bo podpadniecie (przerabialiśmy to i trzeba było się później troszkę namęczyć, żeby odzyskać markę).

Jeśli zrobiliście to świadomie - przestańcie. Dla swojego dobra! ;)

Mam też nadzieję, że wraz zmodyfikujecie szatę graficzną.

Powodzenia!

Masz rację - autor tematu prosił o krytykę, więc mu jej udzieliłeś (przy okazji przeabrwiając ilość postów, jaką ten ich user napisał oraz przemycając reklamę swojego serwisu :P ), ale nie ja nie o tym. Twoje prawo. Nie ma się co licytować. W końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi:)

Osobiście szanuję i Twój portal (jest fajny) oraz ślubowisko (jest inny).

Masz racje było 25 postów :shout: Dokładnie nie pamiętałem więc mój błąd.

Ale z reklamowaniem swojego serwisu to się nie zgodzę - nigdzie nie podałem linka ani nazwy - to że jest w stopce to jest, bo był od zawsze. Zresztą tutajsza grupa osób to nie grupa docelowa... ;) Chyba że jednostki.

Jak bym napisał z jakiegoś innego konta to zarzuciłbyś mi że jestem wredną konkurencją która nie potrafi się pokazać. Jak piszę wprost to znów że się reklamuje... eh nie mam pytań.

Wyłączam się z tej rozmowy bo zaraz znów o coś mnie oskarżysz a nie lubie się tłumaczyć :unsure:

Planujesz wesele i ślub?

Hehe,25 też nie było ale kilka - wiem, bo przyznam się, że śledzę ślubne fora, a i Twój serwis jest jednym z 3 moich ulubionych, ale nieważne.

Ty się nie licytujesz, ja też nie będę:) W końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi.

P.s nie mam zamiaru zarzucać Ci, że jesteś wredną konkurencją, bo Twój portal jest jednym z najlepszych w polskim internecie.

To już na prawdę ostatnio post w tym temacie - milczę;)

Wojtuś - Gratuluję sukcesu i pozdrawiam,

Hekate

• 3 tygodnie później...

Zmiana na plus, ale szalenstwa nie ma patrzac na statystyki. Nie wiem ile z tego wchodzi Wam z reklam w adesensie, ale i tak jest lipa bo ja na swojej stronce z budzetem 500 zl/rok mam 2x tyle uzytkownikow szybszy przyrost.

Z reklam w adsensie duzo nie wyciagniecie, szukajcie reklamodawcow bezposrednio

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

#

pepe-girl 30.08.2009 10:25

pepe-girl

Fantastyczne zdjęcie. Takie magiczne ;) Dużo oryginalności. Ogólne dość drogie, ale wydaje mi się, że warto.

#

(Pokaż komentarz)

1

elawojtek89 30.08.2009 11:17

elawojtek89

Cena w porównaniu do innych wydaje mi się dość przystępna... Zdjecie za to bardzo ładne, profesjonalne świetnie wykorzystane światło !

#

(Pokaż komentarz)

1

justyna1 30.08.2009 13:20

justyna1

Cudowne zdjęcie, Swietne światło, przedstawienie twarzy.Fotograf wart polecenia

takie komentarze od tych trzech userów, ma każdy fotograf jaki doda swoje zdjęcia do tego portalu,

Zdaje się że musicie przestać spamować nawet na swoim portalu

Najtrudniej nauczyć się że nawet głupiec ma czasami rację (Winston Churchill)

fotografia

hochzeitsfotograf berlin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności