Skocz do zawartości

Ile linków dziennie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"Dokładnie google sprawdza przyrost. Na tym polega spam, że wybijasz się szybko na frazę ale póxnie jprzyrostu nei ma i spadasz."

Przecież to jest bzdura. Jakby google po przyroście linków sprawdzało spamy to by index był czysty od spamu.

A co powiesz o spamach, które ludzie robia np. na forach? Przecież dodają tam dziennie po kilka milionów linków, dlaczego w takim razie ani strona główna, ani podstrona nie ma bana/filtra?

Poprostu zadbaj o stronę i o linki a nie tylko linki i nie martw się czy to będzie 100 dziennie, czy 100 w godzine a później przez miesiąc nic.

Pytanie jest o linki więc pamiętaj o tym, że mają one być i dobrze jak są z wartościowych stron, to jest jedyna zasada a nie to czy dzisiaj dodać 5 czy 55.

Popatrz ile serwisów miało jednorazowy poteżny przyrost linków i ich pozycje nadal się trzymają. A dlatego jednorazwoy, że np. serwis się dobrze zapowiadał i od razu podlinkowało go mnóstwo innych serwisów.

Oczywiście ktoś zaraz może się przyczepić, że zależy od frazy itp. Jest to pewna zmienna, ale nie zmienia to faktu, że nie ma się co przejmować stabilnością dodawania linków.

mam strone zindeksowaną przez google ponad rok temu. Początkowo miała PR 1 póżniej spadła do PR0 bo nic z nia nie robiłem. Obecnie chciałem ją zreaktywować i pożądnie się nią zająć. Chcę kupić kilka linków ze stronek z PR 4 z kilkoma tys podstron z mała ilością linków wychodzących. Czy jest mozliwe że za to mogę dostać bana od google (na stroce nic się nie działo przez rok)?

wszystko o oczach zaćma

Nescox123 skoro chcesz się pożądnie zająć stroną to się nią pożądnie zajmij. Nie postępuj mechanicznie link link link, tylko zadbaj o tą stronę, niech się coś na niej dzieje i pozwól aby googlebot sam zauważył, że strona zaczyna funkcjonować, obserwuj co się będzie z nią działo w tym czasie i wtedy dopiero "dopieszczaj" ją za pomocą linków. Najpierw myśl co zrobić ze stroną żeby była wartościowa.

A ja mam inne pytanie, związane z linkami. Otóż sprawdzając backlinks widzę wszystkie linki do mojej strony. W google mam je obecnie 2. Sprawdzając linki konkurencji widzę, że ona w backlinks ma więcej w google. To mnie nie zastanawia. Zastanawia mnie fakt, ze tam w googlach można znaleźć linki prowadzące do ich strony właśnie z ich strony. Jak to możliwe? Jak można takie coś zrobić?

Czyli w kategorii jakiejś na forum mogę umieścić link do strony głównej?

Dodam jeszcze fakt, że przeglądając wyniki sprawdzenia backlinks w wyszukiwarce google wchodzę w pierwszy ich wynik, który defacto link znajdujący sie na ich stronie, wchodzę w ten link ale nie widzę na tej podstronie żadnego linku do ich strony.

Lublinforum - zadajesz pytania typowe dla początkującego. Dla takich pytań jest odpowiedni dzial na forum, tam je powinieneś zadawać. Przede wszytkim powinieneś przeczytać jakis podrędznik html (nie da sie pozycjonować, nie wiedząc co to anchor, link, description itp), oraz przeczytać jakąś ksiązkę o pozycjonowaniu. Z boku forum masz link do ksiązki napisanej przez twórcę tego forum - z niej nauczysz się podstaw pozycjonowania. Zaawansowanych technik musisz nauczyć się sam. Jeśli jesteś niecierpliwy to daruj sobie od razu pozycjonowanie, tak pochopni ludzie jak szachiści nie mają co wśród pozycjonerów robić. Dla wbicia niektórych trudnych fraz do stabilnej topki roku może nie starczyć.

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności