Skocz do zawartości

Pytanie dotyczące SWL, pingowania, i pajączków

bybek5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam 3 pytania:

1. Czy SWL'e można zainstalować na stronie z końcówką *.html?

2. Od wczoraj zacząłem pingować swoją stronkę przez https://pingomatic.com/

Nie wiem czy poprawnie wypełniłem poszczególne pola:

+ Blog name: tytuł strony

+ Blog Home Page: adres strony głównej

+ RSS URL (optional): nic nie wpisałem

Dodatkowo w pozycji services to ping zaznaczyłem wszystkie pozycje, m.in. weblogs.com; feed burner; my yahoo; google blog search, itp.

Czy dobrze to robie?

3. Z tego co czytałem na forach to jest możliwość monitorowania robotów google, yahoo, msn na stronie. Macie jakiś skrypcik lub program, który pokazuje aktywność robotów?

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

bybek5,

1. Nie, nie można ;) Linkme miało taką możliwość, ale trochę z tym zabawy i nie zawsze działa. Lepiej zmienić rozszerzenie.

2. Wypełniaj jak tam chcesz, to ma na celu wezwanie robota na Twoją stronkę, a on zaindeksuje ją zgodnie z <TITLE>. Chodzi tu głównie o pingowanie Google, ale jeśli zaznaczysz więcej pozycji to nic się nie stanie.

3. Są różne seo monitoringi, poszukaj sobie :)

KNS, nie pisz kłamstewek :)

1. Jasne, że możesz ;) możesz sobie w htaccess ustawić .html to nie ma problemu, no chyba, że mówisz o zwykłej stronie html - nie o jakimś skrypcie ! :)

2. pingomatic ma za zadanie wysyłanie pingów do blogów w celu poinformowania ich o różnych newsach informacjach na danym blogu/stronie, w celu zwiększenia zainteresowania robotów google

3. co do aktywności robotów możesz na wykresach swojego serwera sprawdzać odwiedziny i tam są wyszczególnione boty poszczególnych wyszukiwarek i nie tylko

Pozdrowienia :)

Ok zobaczę tego e-weblink'a czy będzie działać. A linkme też będzie działać? Co do pingowania to co ile mam wysyłać taki ping? i czy strona Ping-o-Matic jest dobra do tego? A jaki polecacie seo monitoringi?

No za bardzo nie orientuje się w php. Gdzie miałbym wstawić ten kod?

<span class="postcolor"><?php
 echo $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
 ?></span>

..na stronkę? Zaznaczam, że mam stronę z końcówką *.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności