Skocz do zawartości

Kliknięcie w linka wychodzącego jako cel

coval

Rekomendowane odpowiedzi

W praktyce nigdy czegoś takiego nie próbowałem, ale pierwsze co bym próbował to jak masz ustawione kliknięcie w linka jako

<a href=https://www.strona.pl/ onclick="pageTracker._trackPageview('/nazwa_widziana_w interfejsie');">anchor</a>

To adres celu definiowałbym jako

/nazwa_widziana_w interfejsie

E: mkr mnie ubiegł :)

@mkr

to już zrobiłem, ale mi chodzi o cele

@mrbox

Coś takiego już zrobiłem i nie działało, ALE postanowiłem sprawdzić jeszcze raz i okazało się, że ustawiłem cel, ale go nie włączyłem :)

Teraz go włączyłem i dam znać jutro czy metoda ta działa...

Rozumiem ze tak samo mozna jako cel ustawic klikniecie w adres mailowy na zasadzie :

<a color="#ffcc99" onclick="pageTracker._trackPageview('/email/kontakt-firma')" href="mailto:mail@firmy.pl"> ?

Dodalem w ten sposob parametr onclick i niestety w Analitycs nie widac klikniec, a powinny byc one widoczne jako tzw. "wirtualne podstrony" w raporcie Zawartość - > Najlepsza treść jako podstrona :

/email/kontakt-firma

prawda ?

Tymczasem brak jakichkolwiek danych !!! Ktos wie moze dlaczego i czy to co zrobilem jest poprawnie zapisane ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności