Skocz do zawartości

Pytanie dotyczące wildcard

traktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy trudno jest zrobić z linku w postaci www.domena.pl/index.php?id=maslo-orzechowe link www.maslo-orzechowe.domena.pl?

Wiem, że ma to związek z wildcard dns oraz późniejszymi wpisami do .htaccess

Zaznaczę, że nie chodzi mi o to żeby ktoś za mnie rozwiązał problem, ale jeżeli były już takie tematy lub zna ktoś jakiś link do strony na której jest to wyjaśnione to byłbym naprawdę bardzo wdzięczny.

PS. Rozmawiałem z adminem hostingu i mówił, że nie ma problemu i może aktywować wildcard dns dla mojej domeny.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Ale w czym leży istota problemu ?

W wypadku adresu z parametrem wyciągasz zmienną $subhost = GET['id'], a w wypadku wildcardowych subdomen kodem PHP :

$subhost = strtolower($_SERVER['HTTP_HOST']);
$subhost = str_replace("www.", "", $subhost);
$subhost = str_replace('.domena.pl','', $subhost);

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności