Skocz do zawartości

Ilość jednostek a zarobki

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jak umieszczę na stronie max dozwolonych jednostek czyli 3 takie i 3 takie to czy ma to wpływ na kwotę jaką dostaje się za kliknięcie?

Czy za kliknięcie do dostałbym więcej gdybym miał na stronie powiedzmy tylko jeden rodzaj reklamy?

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Zależy jak leży. Teoretycznie większa ilość slotów powoduje, że na stronie wyświetlane są tańsze reklamy (bo mają gdzie się wyświetlać).

Z drugiej jednak strony jeżeli umieścisz tylko jedną jednostkę będziesz miał zapewne mniej kliknięć. Pytanie co się bardziej opłaca. Ja stwierdziłem, że wolę mieć więcej kliknięć i mam na stronie 2 x rectangle.

Ograniczanie liczby jednostek ma sens gdy są one umiejscowione w taki sposób, że jedna jednostka ma dużo kliknięć, a druga prawie w ogóle. Lepiej wtedy usunąć tę, która i tak nie generuje kliknięć, żeby nie zaniżać stawek.

Lis, słyszałem o kolejności reklam w kodzie. Słyszałem też, że reklamy wyświetlane są (patrząc od góry) od najlepiej płacących do najgorzej płacących. Nie znalazłem nigdzie jednak oficjalnego potwierdzenia od Google...

A ja to napisałem, o ile dobrze pamiętam, w oparciu właśnie o oficjalne stanowisko Google, bodaj z bloga inside AdSense.

Poszukałem i... znalazłem. ;)https://adsense.blogspot.com/2006/11/first-...ions-count.html

• 2 tygodnie później...

Zastanawiam się, jak by jedną reklamę umieścić bardzo nisko na stronie, drugą, wyłącznie graficzną (u mnie takie się najlepiej mają) mniej więcej w połowie strony, to zarobki tej drugiej spadną?

Teoretycznie druga reklama powinna podnieść zarobki, jednak nie widzę sensu umieszczania jej wyżej niż tej już sprawdzonej.

Co ja mogę doradzić od siebie, najwięcej zarabiam mając JEDNĄ reklamę TYLKO graficzną, kwadratową mniej więcej w połowie strony. Wydawać by się mogło że co może zdziałać jedna reklama obrazkowa, ale chyba to jednak prawda że w Polsce im mniej tym lepiej...

Trzeba eksperymentować. Co strona, co tematyka to inne zasady. Jest to niestety proces długotrwały i łatwo o błąd bo może się podpiąć ciekawa lub dobrze płatna reklama i proces oceny może być z lekka zaburzony.

Prawda!

Porady i triki wszelkie warto poznać, ale najwięcej człowiek nauczy się na własnych błędach bo z doświadczenia wiem że każdą stronę trzeba traktować indywidualnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności