Skocz do zawartości

Konkurs na szerokie pozycjonowanie (long tail)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Yeden napisał(a):
Tak jak pisałem w poprzednim poście - Xann jeszcze sam nie wie jak to zrobić, więc wolał założyć temat i posłuchać "głosu ludu". Pożyjemy, zobaczymy. :)

Zapewniam Cie że wszystko jest już gotowe , dopieszczam sprawy z sponsorami , paru się zgłosiło

ExPloiT napisał(a):
Czy specjalnie dla konkursu musi być zakupiona nowa domena? Czy może to być również subdomena bez bl, nowa stworzona w dzień startu konkursu?

dokładnie musi być zakupiona domena , używanie subodmen będzie zakazane nawet nad domenach regionalnych np: waw.pl czy krakow.pl

Winston napisał(a):
Z jakiego (czyjego) long tail będziemy te frazy pozycjonować? Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem - będą pozycjonowane nowe domeny, czy jakieś istniejące, już z jakimś ruchem? (nie bardzo rozumiem jak nowa domena może mieć jakiś "long tail"?)

frazy podam Ja , domeny będą funkiel nówki , strony nie będą spamem wyszkiwrakowym (wzorzec zostanie podany)

Panowie konkurs nie jest obowiązkowy , jest zabawą na sprawdzenie samego siebie , możliwością zdobycia kolenego doświadczenia, jeżeli ktoś nie chce przecież nie musi w nim brać udziału

Przez życie idę kierując się zasadą : jak coś masz zrobić zrób to porządnie albo wcale , być może ktoś skorzysta z tej zasady :)

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 379
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  Cytat
ten konkurs nie ma nic wspólnego z szerokim pozycjonowaniem

znasz dokładne zasady, zostały już ogłoszone, ja ich nie widze wiec skad czerpiesz takie informacje, może byś najpierw poczekał z oficjalnymi zasadami jakie zostaną ogłoszone i wtedy komentował

ja sie ciesze ze ktoś organizuje konkurs - jak ci sie nie podoba konkurs Xanna zrób swój, pewnie wezmę w nim udział ;) ale zrób to - łatwo komentować i narzekać na to co robi ktoś, a samemu siedzieć przy kompie i zachowywać sie jak 10 latek

konkursy pozwalaja sie rozwijać i to jest ważne, a ja sie ciesze ze ktos inwestuje w to swój wysiłek i kase i fakt robi to aby osiagnąc jakiś tam sukces marketingowy i tez na tym zarobić, ale biorąc udział w każdym konkursie można coś z tego wyciągnać, dzieki ostatniemu konkursowi Xanna mam kilku nowych klientów którzy zdecydowali sie na moje uługi poprzez stronę konkursową, wiec mimo iz nie byłem w TOP 3 tak i tak zarobiłem,

tak wieć czekam na oficjalny start i dane co do zasad

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Xann napisał(a):
tak jak mówiłem , sugeruje cierpliwość, jak już wytaruje konkurs to wówczas będziecie mówić czy spamujemy czy tez szeroko pozycjonujemy :D

Xann po ostatnim konkursie wie, że seowcy mobilizują się powstają całkiem tematyczne strony i bardzo ładne :)

sygnaturka.png

Xann napisał(a):
tak jak mówiłem , sugeruje cierpliwość, jak już wytaruje konkurs to wówczas będziecie mówić czy spamujemy czy tez szeroko pozycjonujemy :)

Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że taki konkurs to pijar nie tylko dla Twojej firmy, ale również dla całego SEO. Jeżeli zrobisz konkurs po hasłem: pozycjonowanie szerokie, long tail, długi ogon, to w pewien sposób utrwalisz obraz tego zjawiska w pamięci potencjalnych klientów. Rzecz w tym, żeby to był prawidłowy obraz.

Znając Twój profesjonalizm to mam nadzieję, ze martwię sie na zapas. To mówiłem ja, Jarząbek, trener.... :D

Eksperyment Discover.pl

Yeden wiedzę ze jeszcze nie zrozumiałeś jednej podstawowej zasady w pozycjonowaniu , tu nie ma żadnych definicji a wszysko jest teorią , na dziesięciu pozycjonerów któzy rok temu zaczęli pozycjonować usłyszysz 10 różnych teorii odnośnie co to jest szerokie pozycjonowanie - nie mylić z long tail - jeżeli Ci się zechce przeczytać ten wątek to i w nim znajdziesz że każdy ma tu inne zdanie wiec wierz będzie dobrze , to jest konkurs na szerokie pozycjonowanie a nie robienie long tail ;)

Nie mniej będe za Ciebie trzymał kciuki w konkursie ;)

Coś niecoś rozumiem, a pewne zjawiska nawet w seo są definiowane. Dotyczy to również pozycjonowania szerokiego i zjawiska long tail. Jeżeli w swoim konkursie pozycjonowanie na 20 fraz ( a niechby i 30) będziesz kojarzył z pozycjonowaniem szerokim albo długim ogonem, to możesz narobić szkód w świadomości potencjalnych klientów. Te szkody można porównać z ofertami pozycjonowania za 9.99 na Allegro. Dobrze się zastanów. Tu nie chodzi o to, że każdy na forum ma inne zdanie. Jesteś, co by nie mówić, osobą opiniotwórczą, więc można od Ciebie więcej wymagać.

Kciuki możesz trzymać, jest nadzieja, że wtedy nie dotkniesz klawiatury. ;)

Eksperyment Discover.pl

Yeden skoro tak uparcie twierdzisz ze wiesz na czym polega szerokie pozycjonowanie (nie mylić z logn tail) proszę powiedz mi być możne faktycznie popełniam wielki błąd wprowadzając w błąd potencjalnych klientów którzy będą obserwować przebieg tego konkursy zeby na samum końcu dać zlecenie zwycięzcy

Xann napisał(a):
być możne faktycznie popełniam wielki błąd wprowadzając w błąd potencjalnych klientów którzy będą obserwować przebieg tego konkursy zeby na samum końcu dać zlecenie zwycięzcy

Pierwsza część - prawda, ale bez być może. Druga część - rób ten konkurs, niech ktoś go wygra i niech zdobywa klientów. Mnie to nie obchodzi. Mnie obchodzi tylko to, żebyś nie wprowadzał w błąd potencjalnych klientów co do pozycjonowania szerokiego i długiego ogona.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności