Skocz do zawartości

Konkurs na szerokie pozycjonowanie (long tail)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to kto? Ty mówisz o pozycjonowaniu long tail.

Konkurs na szerokie pozycjonowanie (long tail)

Boguś jak zwykle przeczytał ostatni post i wszed w dyskusję ja by w niej uczestniczył od początku :)

Boguś czytaj https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=547730

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 379
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Boguś jak zwykle przeczytał ostatni post i wszed w dyskusję ja by w niej uczestniczył od początku :)

Raczej Xann jak zwykle w trakcie dyskusji odwraca kota ogonem.

Wcześniej nie zauważyłem ale już na 9 stronie dałeś sobie wytłumaczyć, że w tytule tematu jest błąd. No, no wyraźny postęp!

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Dla równowagi - znam sektory rynku, na których nawet long tail (praktycznie w całości ~kilka tysięcy fraz) trzeba podlinkwać prawie jak zwykłe frazy, bo już zwykła optymalizacja nie wystarcza (duża konkurencja - bo frazy komercyjne). Wtedy zaczyna się zabawa.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

szerokie pozycjonowanie - to dopalanie fraz z long tail

Podałem parę postów wyżej przykładowe frazy z długiego ogona:

konkurs pozycjonowanie szerokie

pozycjonowanie szerokie konkurs

szerokie pozycjonowanie konkurs

itp.

Fraz long tail nie pozycjonuje się metodą klasyczną bo nie jest to opłacalne. Są to zazwyczaj frazy niszowe rzadko wpisywane, ale ich ilość jest tak duża, że łącznie przynoszą spory ruch.

W moim rozumieniu pozycjonowanie szerokie to działania, które prowadzą do pozyskania ruchu z fraz niszowych - long tail [długiego ogona fraz kluczowych]. Long tail powstaje dzięki zaindeksowaniu dużej ilości treści. Przykładowe frazy z long tail, które w ten sposób powstały to te, które podałem wyżej, PiO jest na nie pierwsze chociaż nikt nie dodał linka do tego tematu z tym anchorem [no chyba, że o czymś nie wiem ;)].

Ja ten konkurs widzę tak: Xann udostępnia jakiś kontent/skrypt, np. sklepu. Pozycjonerzy indeksują podstrony i działają tak aby na przeróżne zapytania być wysoko. Na zakończenie konkursu wygrywa ten, kto miał najwięcej odwiedzin z long tail wg. Xann stats, lub ten kto miał najwięcej wejść z różnych fraz ewentualnie jakiś współczynnik wejść do liczby fraz z których były wejścia. Oczywiście odwiedziny muszą być przez frazy, które znajdują się w zaindeksowaniej treści a nie podlinkowanie jakiejś podstrony na anchor, na którym jest duży ruch.

Ja ten konkurs widzę tak: Xann udostępnia jakiś kontent/skrypt, np. sklepu. Pozycjonerzy indeksują podstrony i działają tak aby na przeróżne zapytania być wysoko. Na zakończenie konkursu wygrywa ten, kto miał najwięcej odwiedzin z long tail wg. Xann stats, lub ten kto miał najwięcej wejść z różnych fraz ewentualnie jakiś współczynnik wejść do liczby fraz z których były wejścia.

Wygrywa ten, co najwięcej sprzedał, a ściślej to ten co najwięcej zarobił. ;)

Eksperyment Discover.pl

Fraz long tail nie pozycjonuje się metodą klasyczną bo nie jest to opłacalne. Są to zazwyczaj frazy niszowe rzadko wpisywane, ale ich ilość jest tak duża, że łącznie przynoszą spory ruch.

No to cie muszę zdziwic jest cała masa osób co pozycjonuje frazy z long tail dlatego też mam kotna PRO+ po 2000 tys linków i to mi zgłaszają czy bym nie powiekszył tego zakresu

Sam od 4 lat zajmuje sie szerokim pozycjonowaniem i to nie hobbistycznie tylko zarobkowo

W moim rozumieniu pozycjonowanie szerokie to działania, które prowadzą do pozyskania ruchu z fraz niszowych - long tail [długiego ogona fraz kluczowych].

no widzisz aż podkreśliłem ten fragment żeby niektórzy to wreszcie zrozumieli co to jest szerokie pozycjonowanie

Konkurs ogłaszam za rozpoczęty

Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach : pozycjonowania strony oraz zindexowanie strony w wyszukiwarce Google

Konkurs trwa 4 miesiące od dnia dzisiejszego

Proszę się zapoznać z regulaminem konkursu na stronie konkursowej

W konkursie mogą uczestniczyć tylko i wyłącznie nowe domeny zakupione po godzinie 12:00 dnia 05-06-2006

Strony konkursowe to skrypt programu partnerskiego księgarni internetowej https://klubzixo.pl/ gdzie należy się zarejestrować i pobrać dla siebie

FRAZY KONKURSOWE :

praga przewodnik

quo vadis opracowanie

kurs mobile web

umowa o roboty budowlane

rachunek przepływów pieniężnych

zasady opodatkowania usług budowlanych

sztuka reżyserii filmowej

historia polski wiek XX

Anatomia i fizjologia roślin

elektroniczne ksiązki w pdf

kaktus w sercu

wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną

angielski w pracy i biznesie

ekspresowy kurs włoskiego dla początkujących

ekspresowy kurs języka hiszpańskiego dla początkujących

ocena inwestycji w excelu

umowa pożyczki

analiza finansowa w Excelu

hiszpański dla średnio zaawansowanych

szybki cash

Nagrody

Fundatorami nagród w III edycji konkursu na pozycjonowanie stron internetowych są:

Nagrody I miejscie:

• acer_aspire_one_blue_a.jpg
  • Netbook Acer Aspire One Atom N270 1.6Ghz/1GB/80GB XP - ufundowany przez klubzixo.pl (999,-)
  • konto PRO+ na okres 12 miesiecy ufundowany przez e-weblink.com (915,-)
  • licencja na jedną domene statystyki strony internetowych xannstat.com (60,-)

Nagrody II miejscie:

seagate.jpg

• Dysk Seagate FreeAgent Desktop 500GB USB2.0 ufundowane przez internetica.com.pl (575,- )
  • konto PRO na okres 12 miesiecy ufundowany przez e-weblink.com (350,-)

Nagrody III miejscie:

• konto PRO na okres 6 miesiecy ufundowany przez e-weblink.com (220,-)

Nagrody za I miejscie w konkrusie na zidexowanie najwiekszej ilości podstron:

asus_eee.jpg

• Netbook ASUS Eee 1000H 2x1.6Ghz/2GB/160GB LED XP - ufundowany przez XannStat (1 499,-,-)

Sponsorzy

zixo.jpg internetica.jpg xannstat.jpg

No to miłej zabawy :)

ps. no i mam nadzieje ze na sprzedanych książkach z PP też zarobicie :) przykładowa księgarnia z PP https://www.shop.eweblink.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności