Skocz do zawartości

Konkurs na szerokie pozycjonowanie (long tail)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 379
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

triq, przypomniała mi się nasza rozmowa o zapleczu white seo. Teraz już chyba ciężko będzie przyporządkować je do tego kolorku ;-)

Życzę powodzenia. Ja jednak będę się przyglądać wynikom z boku tym bardziej, że dopiero teraz można będzie na dużej ilości stron sprawdzić, jak zachowują się serpy zasypane masą zduplikowanej treści.

Lexy, wg. mnie jedno drugiego nie wyklucza.

Nie jest problemem przecież zaimportować do sklepu 20 produktów (konkursowych), a następnie wyedytować ich opisy w panelu sklepu. Inną sprawą jest fakt, że w przypadku importu całej bazy produktów (ponad 2 800) ciężko jest mówić o uniknięciu tzw. DC. Niemniej jednak musisz wziąć pod uwagę, że 99% księgarni internetowych ma w chwili obecnej identyczne opisy produktów (takie otrzymujemy od wydawnictw/autorów), zatem masowe zjawisko tego typu można obserwować już od dłuższego czasu (nie wspominając o sprzęcie RTV/AGD, etc.).

Konkurs konkursem - ciekawym (tak mi się wydaje) dla branżowców - chociażby dlatego, że tego typu "imprez" nie jest zbyt wiele. Inną sprawą jest fakt przetestowania przez pozycjonerów (tych, którzy nie mieli jeszcze okazji) robienia tzw. "długiego ogona". Niekoniecznie tutaj mam na myśli frazy wytypowane w tym konkursie - ale również faktycznie ogon, jaki się utworzy w ramach sukcesywnego działania.

Możliwości jakie udostępniamy wraz ze skryptem są duże (sądzę :D ). Liczę, że chociażby dzięki temu konkursowi branża dostrzeże jego zalety :D

Herbit.pl - sklep z herbatami. Najwyższej jakości produkty na wagę. 

@radek - zapewne jak wystartuje konkurs ujawnię wszystkie założenia wówczas zaskoczysz

Tak zostałem zaskoczony tym, że żadnego zaskoku nie było :D Nadal nie widzę tu longtaila i szerokiego pozycjonowania, ale, co tam, nie chcę znów wywoływać burzy. Życzę wszystkim uczestnikom udanego konkursu. Xann - czy przewidujesz "tabelę" w której będą wyniki na bieżąco?

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

a następnie wyedytować ich opisy w panelu sklepu

I właśnie to mi się u Was bardzo podoba. Ale jeśli w konkursie weźmie udział wiele osób i site będzie miał również znaczenie, mogę się założyć, że nieliczni zabiorą się za edycję... ręczną. Reszta to będą kopie, ewentualnie robota automatyczna i zixo po prostu zacznie kojarzyć się głównie z tym, w jaki sposób będzie wykorzystywane przez okres konkursu. Życzę Wam jak najlepiej, ale mam obawy co do tego, czy to dobre posunięcie. Ale kończę już ten OT i jak będę chciała kontynuować to odezwę się na gg ;-)

ps. https://www.google.com/support/forum/p/Webm...bdb4b&hl=pl :/

....Xann - czy przewidujesz "tabelę" w której będą wyniki na bieżąco?

konkurs składa się z dwóch cześć i można zgarną tak naprawdę dwa laptopy

1 cześć to uzyskanie jak największej kasy w ostatnich 30 dniach w kosztorysie - ustawianie i przykładowy kosztorys macie tu

2.cześć to uzyskanie jak największego site i te wyniki będą publikowane w tabeli na stronie konkursowej

ps. Lexy jak to sie odnosi co mówisz bo baz piosenek lub logo dzwonków które są do pobrania w wapsterze ?

ps. Jak by co to są darmowe domeny w home i nazwie :D

Marketing internetowy dla firm

triq: skrypt ma fajne możliwości, ale nie mogę zapisać edytowanych kolorków szablonu. Tzn. na podglądzie się zapisują i dostaje informacje o zapisanych zmianach, natomiast gdy wejdę na stronę główną sklepu to kolorki są standardowe.

Myśleliśmy o tym ale jest za dużo "ale" i bardzo łatwo wygrać konkurs na metodą "palikota" a tutaj bez żadnych ogródek finaliści będą mogli opublikować raport

A co jeśli na jeden dzień ustawię sobie np. 50.000zł za frazę? Będzie można to jakoś sprawdzić, że ktoś oszukuje? Pytam bo jeszcze nie korzystałem z tej funkcji.

cytuje pkt. 6 regulaminu:

" Strona konkursowa musi zawierać podłączony system wymiany linków www.e-weblink.com oraz włączony monitoring fraz przez min ostatnie 60 dni konkursu w systemie www.e-weblink.com"

monitoring fraz - ten wymóg można zrozumieć, ale "podłączony system wymiany linków www.e-weblink.com" - to niestety dobry sposób by namierzyć wszystkie strony biorące udział w konkursie... Biorąc pod uwagę wypowiedź naszego dobrego znajomego Colina na Forum Google dla Webmasterów : https://www.google.com/support/forum/p/Webm...bdb4b&hl=pl - może to się okazać groźne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności