Skocz do zawartości

Konkurs na szerokie pozycjonowanie (long tail)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

fikas napisz ile trzeba punktow weblinka przylozyc by bylo dobrze bo tylko to ci wychodzi wspaniale ;)

to ze bogdansenator robi za stanczyka na dworze xanna to wszyscy widza ale tobie lukas troche sie dziwie bo tak na kumatego zalatywales przez pewien moment

na dzien dzisiejszy roznice pomiedzy laptopem a notebokiem sie juz zatarly calkowicie

• Odpowiedzi 379
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale jedna rzecz może być trochę myląca " Wygraj Laptopa" w nazwie konkursu - a do wygrania nie ma żadnego laptopa :)

jaka jest różnica pomiędzy laptopem a notebokiem albo odwrotnie , słucham ?

https://www.notebook.pl/ ;)

A tak na marginesie to dlaczego pytasz o różnicę między laptopem a notebookiem jak w stopce jako nagrody masz netbooki?

"Netbook - mały komputer przenośny typu notebook, zazwyczaj tańszy i lżejszy od tradycyjnego laptopa przeznaczony do przeglądania Internetu, wideorozmów, aplikacji online oraz prac biurowych w podróży."

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

żeby niektórzy odkryli że jest taka jak pomiędzy kartoflem a ziemniakiem

Tu chodzi chyba o różnicę ale w cenie jaka jest między młodymi a starymi ziemniakami.

"Na polskim rynku zaczynają się pojawiać nowe, uproszczone komputery przenośne – netbooki. Ich producenci są pewni, że Polska stoi przed nimi otworem. Zapotrzebowanie będzie duże, a klienci chętnie je kupią i będą wykorzystywać jako drugi komputer – notatnik."

https://www.nextmag.pl/index.php/artykul/ai...ok-goracy-temat

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

To tego typu urządzenia to jeszcze telefony czy już może netbooki:

https://www.nokaut.pl/szukaj/nokia-95.html

Te małe i dość lekkie (ważą około kilograma) komputerki pozbawione są m.in. napędu CD/DVD czy stacji dysków. W celu obniżenia ceny zastosowano także tańsze komponenty: mniejsze matryce, słabsze procesory oraz tanie karty sieciowe. Co ważne, w założeniu pozbawione są dysków twardych – zamiast nich jest stosunkowo niewielka pamięć flash, której znaczną część zajmuje system operacyjny.

Ale jedna rzecz może być trochę myląca " Wygraj Laptopa" w nazwie konkursu - a do wygrania nie ma żadnego laptopa ;)

jaka jest różnica pomiędzy laptopem a notebokiem albo odwrotnie , słucham ?

Ale w konkursie nie ma do wygrania żadnych NOtebooków, tylko NEtbooki...

Nie umniejsza to wagi konkursu - netbooki to bardzo fajna rzecz.

Nie umniejsza to wagi konkursu - netbooki to bardzo fajna rzecz.

Robicie z igły widły ;) te netbooki (jak je tam zwał) są wystarczającym sprzętem żeby popracować w terenie, prowadzę sprzedaż elektroniczną (sklepy i allegro) i taki sprzęt jest wystarczający do prowadzenia biznesu i poręczny jak wygram przyda sie kolejny :)

ja mam wrazenie, ze klubzixo nie stanal na wysokosci zadania..a badz co badz jest prawie wspolorganizatorem.

przykro mi to napisac, ale o ile na poczatku kontakt i pomoc byla bez wiekszego zarzutu, o tyle teraz mam wrazenie, ze zupelnie dali spokoj.

na jednym szablonie udalo mi sie uruchomic szukajke, olalem nawet to, ze podpowiedzi nie sa widoczne (nie chce mi sie bawic stylami, moim zdaniem szablon przygotowany dla kogos powinien byc bez zarzutu, jesli oni tego nie zrobili, to czemu ja mam to naprawiac), na innym zupelnie nie dziala wyszukiwarka. nawet jesli ja to naprawie to u mnie bedzie dzialac, zgoda, ale u innych klientow nie! moze po prostu mam inne podejscie. chcialem zainstalowac 4 kopie, skonczylo sie na jednej i szczerze mowiac maaam dosc! :)

wyslalem tez wiadomosc z bledami z panelu admina, panel jest zupelnie ok, b. intuicyjny, ale nie oszukujmy sie..kilkanascie opcji tam nie dziala..zgadnijcie co sie zmienilo..czasem trzeba napisac posta, zeby cos zaczelo sie dziac.

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

Oraganizatorm, uczestnikom i obserwatorom proponuję zapoznać się z wywiadem Guglarza opublikowanym na blogu blog.shpyo.pl - https://blog.shpyo.net/?newsID=168

Co Google sądzi o różnego rodzajach konkursach SEO? Chodzi mi tutaj o konkursy, w których frazy są dobierane tylko i wyłącznie pod konkurs (np.ręceprzecz odtybetu) i o konkursach, gdzie walka jest na frazy, których szukają zwykli internauci.

Guglarz: Nie widzę problemu z konkursami SEO jeżeli spelniają dwa warunki: O ile pozycjonerzy nie uciekają się do technik black-hat np. biorąc udział w SWLach i o ile konkursy celują w nowe, specjalnie w tym celu wymyślone hasła a la msnbetterthangoogle. Inaczej ma się sytuacja z tzw. konkursami na frazy faktycznie poszukiwane, często bardzo konkurencyjne, jak na przykład kup tanio coś tam - takie próby manipulowania wynikami traktujemy jako spam i zdecydowanie zwalczamy.

Jeszcze raz gratuluje organizatorowi firmie Xann Design, Zixo i innym sponsorom konkursu szczytnej idei promowania spamowania wyszukiwarek :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności