Skocz do zawartości

Konkurs na szerokie pozycjonowanie (long tail)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 379
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To może ja troszeczkę ostudzę tutaj atmosferę ;)

Ja bardzo chętnie, po raz pierwszy wezmę udział w konkursie niezależnie od jego nazwy ;)

Zasady są proste i to jak Xann sobie nazwał ten konkurs to już zupełnie inna sprawa. Ma być wypozycjonowane 20 fraz i już. A czy to się będzie nazywało szerokie pozycjonowanie, czy jakkolwiek niewiele zmienia.

Fajnie, że jest inicjatywa, że jest konkurs, że komuś się chce :angry:

Pozdrawiam :)

mrtn, że się powtórzę : podaj według definicji od ilu fraz zaczyna się long tail. Czy to trudne pytanie ?

Ktoś już wspomniał, że long tail to nie jest żadna określona ilość fraz.

Long tail to frazy których może być tysiące, a na każdą z nich są pojedyncze wejścia... Efekt long tail to głównie skutek dobrej treści i optymalizacji serwisu + umiejętne linkowane (i wcale nie na frazy stricte z long tail)

Patro po poierwsze towja uwaga jest personalna wiec jak nie dotaniesz ostrzeżenia to naprawdę sie zdziwię po drugie naprawdę podajesz hipoteczne informacje , to nie jest dwadzieścia fraz - to powiedz ile to jest i kto tak powiedział ??? Gdzie zaczyna się granica skoro to nie jest 20 fraz ???

Jeżeli ktoś ma ochotę pogadać merytorycznie ja bardzo chętnie przedyskutuje ten temat merytorycznie i na faktach a nie z sufitu , o ile dobrze zaczął nutado to jeszcze zapomnieliście ze mowa jest o szerokim pozycjonowaniu fraz z long tail - wiec nie zawsze dobrze jest wybiegać przed szereg :)

Marketing internetowy dla firm

mrtn, że się powtórzę : podaj według definicji od ilu fraz zaczyna się long tail. Czy to trudne pytanie ?

Jeżeli nadal nie rozumiesz ideo Long Tail - odpowiem pytaniem na pytanie - od ilu ziarenek piasku zaczyna się plaża?

ej jak ktos nie chce brac udzialy w tym konkursie to niech nie bierze

nikt nie przeprowadzi konkursu wg definicji tu niektórych bo nie wydaje mi sie aby można bylo określić jednoznacznie biorąc pod uwagę np 200 fraz ale przy 20 frazach jest to juz wg mnie możliwe do zrobienia

a wiadomo gdzie polaków 2 tam 3 rożne zdania więc odłóżmy tą dyskusje bo i tak nie dojdziemy do konsensusu a zamydli sie obraz tego co zostało ogłoszone, że jest nowy konkurs i na to czekam, sadze ze nie tylko ja

ja czekam na informacje o dokładnych zasadach i warunkach i oczywiscie tym razem również sobie nie odpuszczę

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

nikt nie przeprowadzi konkursu wg definicji tu niektórych bo nie wydaje mi sie aby można bylo określić jednoznacznie biorąc pod uwagę np 200 fraz ale przy 20 frazach jest to juz wg mnie możliwe do zrobienia

A nie można byłoby wyłonić zwycięzcy na podstawie ruchu wygenerowanego z Google? To nie problem dać organizatorowi wjazd na GA, a w takim przypadku nie trzeba byłoby narzucać fraz z góry, a jedynie tematykę.

Xann, czy warunkiem uczestnictwa w konkursie będzie... korzystanie z weblinka? ;> Jeśli nie to czekam na szczegóły ;-)

Xann, czy warunkiem uczestnictwa w konkursie będzie... korzystanie z weblinka? ;> Jeśli nie to czekam na szczegóły ;-)

Zadajesz oczywiste pytanie :)

ale myślę ze nie zdradzę niczego jak powiem że tegoroczne mistrzostwa organizowane przez PIO będą pod koniec września początek października a ja robie taka rozgrzewkę jak zwyke :)

ps. odnosnie kto wiekszy ruch zrobi to wierz mi potrafie robic masakryczny ruch nawet na stronach nie zindexowanych w G wiec ten nr nie przejdzie

odnosnie kto wiekszy ruch zrobi to wierz mi potrafie robic masakryczny ruch nawet na stronach nie zindexowanych w G wiec ten nr nie przejdzie

Ale liczony byłby tylko ruch wygenerowany z Google.

OK, kiedy można liczyć na szczegóły? Ostatnio rzadko tu zaglądam, a nie chciałabym niczego przegapić ;-)

szczegóły ujawnię w dniu startu to wiadomo , co by sie nikt wcześniej nie przygotował ,

przygotowany konkurs naprawdę będzie ciekawy bo duże szanse są na to ze każdy biorący udział będzie miał okazje ustrzelić jakiś $

mam tylko pytanie do ogółu czy konkurs robimy tylko i wyłącznie dla pełnoletnich (mając na uwadze ostatnie wydarzenia) czy też jak leci bez żadnych ograniczeń wiekowych ?

Ale liczony byłby tylko ruch wygenerowany z Google.

Inne szukajki są be?? a to czemu??

Mrtn to pojecie jest bardzo względne inaczej patrzysz na long w sklepie z 10k artykułów, a inaczej na stronę oferująca np usługi transportowe.

nie rozgraniczał bym tego bo sie okaze ze juniorzy beda lepsi :)

wg mnie dla wszystkich - choć jak sobie przypominam gdy moje dzieci biora udzial w jakis konkursach na odległość wymagany jest podpis rodziców

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności