Skocz do zawartości

Konkurs na szerokie pozycjonowanie (long tail)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, to znowu ja (ten co zadaje dużo pytań).

Zaczynam więc festiwal:

1. Czy monitoring fraz ma być włączony dla wszystkich fraz konkursowych (to pytanie na rozgrzewkę)?

2. Czy zgłaszając kilka stron konkursowych sumują mi się punkty z kosztorysu?

3. Pytanie odnośnie kosztorysu: w którym momencie naliczają się te punkty (czy chodzi o czas zakończenia konkursu)?

No dobra, nie był to zbyt długi festiwal ;)

Dzięki z góry za odpowiedź.

• Odpowiedzi 379
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To ja też mam pytanie, bo nie bardzo rozumiem z tym monitoringiem fraz. Czyli, żeby moja strona została sklasyfikowana w konkursie muszę minimum te 36,6zł wydać tak? (30 dni 'próbnego' i 30 dni opłacę). Czy jeśli chcę być sklasyfikowany tylko w rywalizacji na site to też muszę mieć monitoring? Czy wystarczy podpięty 'zwykły' e-web?

Pozdrawiam :)

To ja też mam pytanie, bo nie bardzo rozumiem z tym monitoringiem fraz. Czyli, żeby moja strona została sklasyfikowana w konkursie muszę minimum te 36,6zł wydać tak? (30 dni 'próbnego' i 30 dni opłacę). Czy jeśli chcę być sklasyfikowany tylko w rywalizacji na site to też muszę mieć monitoring? Czy wystarczy podpięty 'zwykły' e-web?

Na pozycje też są fajne nagrody ;)

No i pamiętaj o ilości punktów niezbędnych do monitorowania fraz.

Fraza to fraza

Ale spostrzegawczości pogratulować trzeba.

Szczerze nie zauważyłem tego, choć indeksuje się bardzo podobnie...

Kurcza blada, fajnie by było otrzymać w końcu odpowiedź z pierwszej ręki...

moze daloby sie wprowadzic wyswietlanie site przy wynikach konkursu? przydaloby sie z dwoch powodow

1) wiemy gdzie jestesmy i dlaczego tak nisko ;)

2) wiemy czy aktualny site jest zblizony do rzeczywistosci, a nie pobrany akurat z jakiegos DC ktory ma nas gleboko w ... serwerowni :jezyk1:

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

frazy chyba byly juz ogloszone prawda? wiec bylo ksiązki i tak powinno zostać. minelo 1,5 m-ca i chyba nie powinno sie zmieniac regul w trakcie trwania, bo moze sie w ostatni m-cu okazac ze robimy wogole inne frazy

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

Osobiście szczerze mówiąc też już bym wolał zostać przy 'ksiązki'.

Czy w wynikach na site pojawia się też dopiero po zakupie konta PRO? Bo dodałem adres, a w wynikach mnie nie ma.

musisz zainstalować e-weblink na stronie, no i ją zgłosić w panelu administracyjnym strony konkursowej

frazy chyba byly juz ogloszone prawda? wiec bylo ksiązki i tak powinno zostać. minelo 1,5 m-ca i chyba nie powinno sie zmieniac regul w trakcie trwania, bo moze sie w ostatni m-cu okazac ze robimy wogole inne frazy

tutaj musze przyznac racje , przyznaje sie do bledu , bedzie tak jak napisal GrandPL zostaje fraza : ksiązki za duzo czasu juz uplynelo

zeby zaistniec na stronie Wyniki https://www.konkurs.e-weblink.com/index.php?akcja=wyniki trzeba miec site > od zera i podlaczony pod strone system

Marketing internetowy dla firm

Już wiem w czym był problem - w e-weblinku miałem stronę dodaną bez '/' na końcu, a w panelu konkursowym adres był zakończony '/'. Dodałem jeszcze raz adres bez '/' na końcu i działa.

Tak więc istnieje różnica między strona.pl, a strona.pl/ :)

Tylko teraz mam problem - w panelu konkursowym mam dodaną stronę dwa razy - z '/' i bez. Czy da radę usunąć to jakoś? Żeby zostało tylko adres bez '/'

zauważył ktoś dziwne zachowanie wyników w G dla stron konkursowych? Sprawdźcie sobie też strony, z których linkujecie, niektóre mi poleciały (strony główne :D

Ja bym nie upatrywał w tym żadnego związku z konkursem. Po prostu google ostatnio trochę świruje. Np ostatnio sprawdzając site jednej ze stron się zaskoczyłem - google pokazało ponad 1800 stron, kiedy dokładny sitemap generowany dzień wcześniej zanotował 1402 strony dla tego serwisu. Czyli albo porobił sobie jakieś dziwne duplikaty, albo nie wiem. Niestety nie udało mi się wyśledzić żadnej nieprawidłowości, a dzień później wszystko wróciło do normy :P

Znów inna strona - jedna z moich bardziej zadbanych stronek , zero swl, całkowicie zgodna z wytycznymi itd - wyzerowany PR z 2 do n/a, i główna strona wyleciała z indeksu. Brak w pierwszej setce na wszystkie frazy na które była w TOP10. Ogólnie klapa.

A dodatkowo od kilku dni systematycznie spada mi site strony konkursowej mimo linkowania.

Ogólnie tak jak napisałem wcześniej - google wariuje od kilku dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności