Skocz do zawartości

Konkurs na szerokie pozycjonowanie (long tail)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 379
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mrtn to pojecie jest bardzo względne inaczej patrzysz na long w sklepie z 10k artykułów, a inaczej na stronę oferująca np usługi transportowe.

Ale to nie tłumacz mi - ja to napisałem :). Z tym, że w przypadku strony transportowej, gdzie liczbe fraz ograniczysz do 20 trudno już mówić o długim ogonie.

Każdy konkurs, w którym możemy rywalizować w przyjacielskiej atmosferze to dobra inicjatywa a Xann w tych inicjatywach przoduje !!!

Natomiast podobnie jak mrtn uważam, że pozycjonowanie szerokie polega na optymalizacji strony i właściwym linkowaniu. Efektem tych prac jest to, że jeśli na jakiejś podstronie mamy opis:

Firma sony opracowała telewizor wyposażony w nową matrycę OLED, pierwsze telewizory z tej serii będą oznaczone numerem O3000...

To podstrona będzie wysoko jeśli ktoś wpisze frazy:

- Sony telewizor OLED

- Sony oled O3000

- O3000 oled

- Telewizor oled sony

- itp.

Pomimo, że do danej podstrony nie będzie prowadził zewnętrzny link z takim anchorem.

Natomiast pozycjonowanie na 10, 20 czy 100 fraz, które polega na linkowaniu zewnętrznych linków z anchorami tych fraz to normalne pozycjonowanie.

To podstrona będzie wysoko jeśli ktoś wpisze frazy:

- Sony telewizor OLED

- Sony oled O3000

- O3000 oled

- Telewizor oled sony

- itp.

mówisz o long tail który faktycznie się sam tworzy wskótek odpowiedniego linkowania wewnetrzengo i masy tekstu na stronie a ja mówię o szerokim pozycjonowaniu tzn te wspomniane przez ciebie frazy mogą się znajdować wysoko w top20 czy nawet top10 przez szerokie pozycjonowanie dopychasz długi ogon do top3 bo nie zawsze ON tam jest

Marketing internetowy dla firm

mrtn rozumiem ze nie dowiemy się jaką definicją się podpierałeś :rolleyes: dlaczego mnie to nie dziwi

Xann nie rozumiesz, że bez sensu tobie cokolwiek odpowiadać, bo użyjesz to do bezzasadnego ataku na moją osobę. Wykurzyłes już wiele osbó z forum po to by swobodnie roklamowac jakieś swoje bzdety, Zwykłe zwrócenie ci uwagi na bład logiczny podnosi ci cisnienie do tego stopnia, że wywołujesz wojny.

Posłużyłem się definicją której sam jestem autorem. Gdyby zamiast puszenia się, reklamowania wiecznie do znudzenia, do pozygania w każdym wątku swojego sytemu lub statystyk przypomniał sobie kto wprowadził pojęcie "pozycjonowania szerokiego" i jak ładnie definicja się "rozeszła" https://www.websearchfactory.pl/slownik-poz...wanie-szerokie/

może byś zachowywał się inaczej.

A może tak:

- świeża domena

- 10 tekstów po 2000 słów

Kryterium - z ilu fraz kluczowych były wejścia z wyszukiwarek w ciągu doby?

pomyliło Ci się z mistrzostwami dla programistów.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności