Skocz do zawartości

Konkurs na szerokie pozycjonowanie (long tail)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 379
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ciekawe jakbym miał zrobić wykres long taila na ponad 800K fraz, wykres byłby dłuzszy niż najwieksza srajtaśma :(

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czy nowi userzy, którzy dopiero sie zarejestrowali a mają wiedzę seo (pozycjonuje swoje strony i znajomych) mogą wziąć udział w konkursie ?

[sys:weblink][login:interseo][pass:laleczka1]

https://www.interseo.pl/e-weblink.php[/sys:auth0x10]

[sys:seonet][login:interseo][pass:punia0]https://www.interseo.pl/seonet.php[/sys:auth0x10]

Na moje oko szerokie pozycjonowanie jest wynikiem analizy long tail. Wyczajasz na co wchodzą, sprawdzasz np. w narzędziach adwords lub bombardujesz nową domenę czy tam subdomenę ale nie z za mocnej domeny i patrzysz jaki ruch. Za moment poleci w filterek w razie czego ale jakieś rozeznanie masz (później to na nowej kwestia treści na stronie czy zatrzyma się ludzi), lub w inny sposób i jedziesz te frazy. Jak lipa to dalej szukasz.

Czy nowi userzy, którzy dopiero sie zarejestrowali a mają wiedzę seo (pozycjonuje swoje strony i znajomych) mogą wziąć udział w konkursie ?

konkurs jest dla wszystkich jest dla młodych i starych , dla tych co sie dzis zapisali i dla tych co żyją z tego od lat

konkurs ma na celu propagowanie i reklamowanie "pozycjonowania i optymalizacji stron" w internecie jako jednej z metod reklamy stron internetowych ale przede wszyskim jest zabawą pozwalającą na sprawdzenie swoich umiejętności czy samego siebie

Marketing internetowy dla firm

Dobra proponuje skończyć spory jasnym wyjaśnieniem - czyli określić konkurs jako szerokie pozycjonowanie, a usunąć nawias "long tail".

To 2 różne pojęcia, a nie wprowadzajmy w błąd nikogo.

A tak poza tym pierwszy raz zagram w konkursie pozycjonerskim. Czas sprawdzić swoje umiejętności ;)

Xann to już rozumiem dlaczego chwalisz się że robisz Long Tail - jeżeli dla Ciebie Long Tail to 20 fraz to wszyscy pozycjonerzy robią Long Tail.

Ja jako definicję long tail rozumiem to, że wstydziłbym się napisać klientowi że longtail to 20 fraz. Dla mnie to przynajmniej 100 fraz, do kilku tysięcy. Powtarzam dla mnie. (Pozycjonowanie to usługa, a nie nauka).

Jeżeli uważasz że mrtn nie podał Ci definicji, to podaj definicję z której wynika że long tail to też 20 fraz.

Konkurs Brzmiał fajnie a wyszło...

EDITED:

jak w takim konkursie chcesz uchwycić finezję optymalizacji strony pod long tail, czy dobór słów kluczowych. Dla mnie wymiernikiem Long Taila jest wygenerowany stargetowany ruch na stronie a nie bicie się SWLami o 20 fraz.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

radek kłania się i to nisko czytanie ze zrozumieniem ;) to jest konkurs na szerokie pozycjonowanie przeczytaj jeszcze raz wierze że zrozumiesz o czym mowa

i jak jesteś taki omnibus to od ilu fraz zaczyna się long tail ? bo ja twierdze ze od jednej

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności