Skocz do zawartości

Fruli mnie to ?!

spec_u

Rekomendowane odpowiedzi

Istnieje także podejrzenie, że jeśli wszystkie osoby, licytujące jeden przedmiot, i tak płacą, to umożliwiają tani zakup zwycięzcy. A to przypomina system argentyński.
https://www.rmf.fm/fakty/?id=153433

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zastanawia też fakt jak urzędnikom udało się podciągnąć ten typ aukcji pod grę losową. Argument, że inni nie znają ceny jest do bani. Już bardziej chyba chodzi o możliwość oszustwa bo jeśli gracze nie znają obstawiań innych graczy to właściciel może manewrować wynikiem ale losowości w tym żadnej nie widzę .. no chyba, że do końca nie wiem jak to działa bo nigdy udziału nie brałem ale o zasadach czytałem i wydaje mi się, że wygranego można ustalić jednoznacznie.

W razie wyroku moga mu zabrac domene i po zabawie. Postawi nowa to dostanie nowy wyrok, juz jako recydywa pojdzie do paki, a domena ponownie na rzecz Skarbu Panstwa.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Tylko z czego tu się cieszyć? Normalnie działający biznes który zatrudnia ludzi i płaci podatki, nikt przecież nikogo do niczego nie zmusza.

Równie dobrze można by pozamykać firmy pozycjonerskie za działania niezgodne z regulaminem google. Bo niby co różni lotto od fruli?

Ciekawe kto zatrudni ludzi którzy zostaną zwolnieni, bo chyba nie ten idiota, który wydawał decyzję w tej sprawie.

@slawek22

lotto to gra losowa i ma wszystkie papierki na taki hazard które kosztują...

A fruli to też hazard z tym że nie mają na to papierów bo to niby aukcje są... A jak niema papierów to kara bo to jest oszustwo...

I to napewno nie jest normalnie działąjący biznes w świetle prawa...

W razie wyroku moga mu zabrac domene i po zabawie.

MOGĄ ? na jakiej podstawie ? Tu nie Białoruś.

M

Na takiej podstawie, ze jest to 'przedmiot' ktory sluzyl do popelnienia przestepstwa i zgodnie z KK moze ulec przepadkowi.

@up - wlasnie tak jak pisze Tomahawk. Wydaje mi sie, ze to co oni robia to nie jest nielegalne. Problem w tym, ze podpadaja pod gre losowa i nie maja na to zezwolenia i to jest nielegalne. Jak zalatwia zezwolenie to beda mogli dzialac dalej.

W takim lotto jak jest losowanie to siedzi jakas komisja i to nadzoruje i w tych serwisach tez powinien byc jakis nadzor, a tak to moga w 90% boty wlasciciela wygrywac.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ciekawa interpretacja z tą grą losową. Tak to sobie można wszystko pod to podciągnąć - SEO to też "gra losowa" - bo chociaż się płaci to nie wiadomo czy będą wyniki. Prawda jest taka, że wygrywa ten kto przebije ostatni. Na allegro ten kto da najwięcej - tyle odnośnie losowości i to taki sam "hazard" (wystarczy zobaczyć jak działa przebicia ostatnio złożonej oferty na A, chociaż przebicie jest darmowe to nie wiadomo, czy przebijając nasza oferta będzie najwyższa, nawet zaraz po przebiciu)

lotto to gra losowa i ma wszystkie papierki na taki hazard które kosztują...

Lotto to państwowy monopolista który nie potrzebuje żadnych papierków.

A fruli to też hazard z tym że nie mają na to papierów bo to niby aukcje są... A jak niema papierów to kara bo to jest oszustwo...

Żadne oszustwo, jak nie ma papierów to co najwyżej mogą nie działać w zgodzie z prawem.

I to napewno nie jest normalnie działąjący biznes w świetle prawa...

Jedyna różnica w tym że ktoś ustanowił przepisy zakazujące prowadzenia pewnego typu biznesu a ktoś inny "podbijacze" pod to podciągnął.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności