Skocz do zawartości

Fruli mnie to ?!

spec_u

Rekomendowane odpowiedzi

Istnieje także podejrzenie, że jeśli wszystkie osoby, licytujące jeden przedmiot, i tak płacą, to umożliwiają tani zakup zwycięzcy. A to przypomina system argentyński.

Chcą po prostu wydusić z ludzi kolejną kasę na kretyńskie pozwolenia, licencje i koncesje na urządzanie "gier losowych". Wnerwiła mnie ta wiadomość, bo III RP sama jest największym w Polsce organizatorem gier losowych - i nie chodzi mi o Lotto.

Wiecie o co? O ZUS. To czysta gra losowa w dodatku oparta o system argentyński, bo młodzi płacą na starych.

W dodatku wygraną (czyli emeryturę) dostanie ten kto dożyje odpowiedniego wieku. Biorąc pod uwagę, że 45% mężczyzn (dane GUS) nie dożywa wieku emerytalnego to III RP i ZUS to jest dopiero skur*****, a oni się czepiają ludzi zarabiających kasę...

Chcą po prostu wydusić z ludzi kolejną kasę na kretyńskie pozwolenia, licencje i koncesje na urządzanie "gier losowych". Wnerwiła mnie ta wiadomość

Święte słowa. Osoby które ta wiadomość tak "cieszy" są nieświadome tego o co tu chodzi.

Podpowiedź: albo trzeba łatać dziurę budżetową - czyli pośrednio i tak płacimy my, albo jakiś urzędnik chce sobie podreperować domowe finanse. Z resztą za sprawę wzięła się skarbówka - jak myślicie, pracownicy tam będą "w czynie społecznym" łapać "groźnego bandytę prowadzącego nielegalny biznes"? Pewnie ta osoba "nikogo już nie zabije"... a za dobrze wykonaną pracę czyli wysłanie ludzi na bruk i zniszczenie firmy ktoś dostanie bonus :D I znowu za całą zabawę zapłacą podatnicy bo im więcej bezrobotnych na rynku pracy tym mniejsze płace.

Faktycznie same plusy - do póki nie trafi na was i ktoś sobie waszej działalności nie zinterpretuje w sposób podpadający pod jakąś ustawę :)

Co do prawa - to co robi US to działanie na szkodę pracodawcy - czyli podatników. Bo jaki ja mam interes w tym, żeby dobrze prosperującego przedsiębiorcę puścić z torbami i zamknąć w więzieniu? Żebym jeszcze z własnych pieniędzy musiał go karmić?

Jeszcze fajny link: https://prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomos...0,0,382714.html

• 4 miesiące temu...

E tam gdyby prawnikowi zapłacić to można wszystko pod hazard podciągnąć - nawet SEO. Im mniej państwowego monopolu tym lepiej i nie rozumiem dlaczego ktoś ma za kogoś decydować na co może a na co nie może wydawać swoich pieniędzy.

Już i tak ich państwo okrada (podatki i VAT), dziwny ten kraj. Chce się na siłę ratować stocznie których nikt nie chce a prywatnym przedsiębiorcą każdy patrzy tylko jak by tutaj rzucić następną kłodę pod nogi.

"kto jako jedyny wytypuje najniższą cenę to za tyle dostanie towar". Wtedy jest to gra losowa.

Tylko, że nawet wtedy o wygranej nie decyduje przypadek ale to jak wytypują inni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności