Skocz do zawartości

Urządzenia dla webmastera w google - zaplecze?

KrzysztofWlkp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio dodałem na koncie google do narzędzi webmastera wszystkie 3 strony, które zamierzam pozycjonować.

Zaczynam budowę zaplecza wg przykazań na forum i innych stronach seo.

Pytanie, jeżeli wrzucę do konta wszystkie strony "matki" + zapleczowe strony to czy jest zagrożenie filtrem/banem?

W końcu narzędzie pomaga w indeksacji stron, podaje informacje,

ale i z drugiej strony podaje na tacy co i z czym kombinuje, czyli wpływam nienaturalnie na wyniki.

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Pozdrawiam,

Krzysiek.

Zależy jaka jest "jakość" zaplecza jakim dysponujesz, i czy ma dla Ciebie sens w ogóle dodawanie stron zapleczowych. Dobrej jakości zaplecze które jest działającą stroną i chcesz coś tam sobie śledzić w narzędziach dla Google możesz zgłosić ale jeżeli jest tego więcej to lepiej na osobno założonych do tego kontach.

...

Odradzam dodawania jakichkolwiek zapleczówek, kiedyś popełniłem ten błąd i dodałem kilka zadbanych, moderowanych precli. Efekt: po skorzystaniu z narzędzia do zgłaszania do reindeksacji (ban na jedną z domen) przejrzane zostały wszystkie pozostałe stronki w panelu i od razu wyzerowany PR i wyindeksowanie dla każdego z precli, który tam miałem, na szczęście niewiele tego było.

02-468x90.gif

Podziękowania, dobrze wiedzieć.

Co do zapleczówek to każda strona z oryginalnym, różnym kodem, to samo sie tyczy treśći strony (fotki zmieniony rozmiar i nazwa), pisana przeze mnie bez wzorowania się na treści innych stron.

Pozdrawiam.

Nie ma to żadnego znaczenia jak wygląda strona. Przeprowadziłem test wspólnie z osobami z branży na całkowicie odrębnych stronach, różniących się od siebie.

Po dodaniu ich do Narzędzi strony straciły całą wartość. Z 90 stron tylko 7 zostało na swoich pozycjach lekko obniżonych, a reszta albo ban, albo przesunęło się na dalekie pozycje, bardzo dalekie. Cały czas monitorujemy te strony i widać po kilku miesiącach delikatne ruchy w góre na kilkunastu domenach. Reszta bez zmian.

Odradzam dodawanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności