Skocz do zawartości

www.bialegolebie.com

konrix

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy mi na konstruktywnych opiniach tej strony www.bialegolebie.com , jeszcze nie jest pozycjonowana. Prosił bym więc o opinie dotyczące kodu strony, wyglądu itp.

Jeśli macie jednak jakieś wskazówki dotyczące pozycjonowania tej strony, też będę baardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam i czekam na reakcje :)

Tak na pierwszy rzut oka:

1. Zdjęcia w galerii - ich jakość jest, przynajmniej dla mnie, delikatnie mówiąc słaba. W obu dekoracjach brak zdjęc ale pewnie to kwestia jeszcze do dokończenia. Zdjęcia z przygotowań też by się przydała.

2. Sekcja pomysły. Bardzo statycznie wypunktowane co można. Jeśli już taka konwencja to przydałyby się dobre zdjęcia (jakościowo) przedstawiające polecane (możliwe) atrakcje. Może tez pokusić sie o powiększanie miniaturek?

3. Porady. Tu też kilka zdjęć więcej bądź jeśli porady o sukni bądź garniturze to może jakiś rysunek obrazujący dla np. niska panna młoda, wysoka panna młoda itd.

4. Oferta. Zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia obrazujące możliwości. Zdjęcie przy transporcie rekord świata :) ale raczej mało pasujące.

Tekstu jest jak dla mnie ok ale należy pamiętać, że ludzie lubią oglądać :)

Strona jest zrobiona na tabelkach. Od kilku lat już nie robi się tak stronek bo nie jest to zgodne ze standardami. Chociaż ja bardzo lubiłem pisać strony w oparciu o tabele ;) Do tego tam gdzie są nagłowki powinieneś używać odpowiednich znaczników np. <h1> a nie <span class="wiekszaczcionka_pogrubiona"> :)

• 3 tygodnie później...

Z uwag na gorąco:

1. Dlaczego "Wesele, o którym zawsze marzyłaś"? Czy nie lepiej: "marzyliście"? Z hasła może nie być zadowolony nie sam mężczyzna, ale też kobieta, która liczy się z marzeniami swojego przyszłego męża, nie tylko swoimi.

2. Rozwijanie menu powinno nastąpić od razu. Przez to jak jest teraz najechałem "Porady" - widzę przez chwilę że się nie rozwija, to klikam, a tu w międzyczasie menu się zaczęło rozwijać tak, że po kliknięciu się zwinęło. To mylące.

Jeśli chodzi o pozycjonowanie:

3. Brak description i keywords w meta-tagach.

4. Nie doszukałem się w kodzie ani najmniejszego nagłówka, o h1 nie wspominając.

5. Po co link "Strona główna" - warto żeby mógł sobie klient kliknąć w top strony, logo.

6. Warto zasilić site: smakowitym contentem, bo póki co krucho:

https://www.google.pl/search?q=site%3Abiale...lient=firefox-a

7. Przy okazji powyższego linka, widać jak mało zróżniocowane są title na podstronach (źle napisałem: wcale nie są zróżnicowane) - to podstawa.

Jeszcze jeśli chodzi o wygląd bardziej subiektywnie, więc możesz pominąć:

8. Te nogi u góry strony mi osobiście nie leżą. Rozumiem, że nogi kobiety, że trzyma tam kwiaty, jest trochę tajemniczo, ale mimo wszystko jestem na nie.

9. Brak stopki na dole, jakiegokolwiek wykończenia sprawia wrażenie, że strona kończy się niedbale.

10. Jestem przeciwnikiem przewijanek jak ta po lewej. Tam są zalety, Wasze plusy, mocne strony, więc powinny być eksponowane inaczej niż w myśl zasady "niech sobie leci, co Internauta przeczyta, to jego". Jest to dosyć kluczowa treść, więc może warto ją wyeksponować... po prostu inaczej. Nie powiem jak. :(

Jeśli cytaty to tylko tutaj,

dla zrozumienia, czym są aforyzmy, tylko tam.

Czyżby Scylla?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności