Skocz do zawartości

Statystyki na zaplecza

jarmarek

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam od kilku dni... kilka ciekawych statystyk znalazłem, ale nie ma idealnych.

Jak to widzę?

Chciałbym podłączyć pewien skrypt działający na wielu różnych domenach do jednej statystyki. Nie są mi potrzebne dokładne statystyki - wystarczy ilość wejść, na jakie strony z jakich słów kluczowych lub przez jakie strony. Coś bardzo prostego.

Zabezpieczone, tak żeby nikt nie miał do nich dostępu.

Najlepiej żeby kod statystyk to był jeden kod (lub najchętniej cały zakres kodów które kierują w to samo miejsce)

Z uwagi na to że stron jest wiele, ale ruch niewielki jeśli miałbym za nie płacić to jak za jedną domenę. Nie ukrywam że najchętniej coś darmowego, ale nie jest to problem.

Koniecznie brak reklam na stronach oraz brak dodatkowych ikonek na stronie.

Mogę zainstalować sobie jakieś statystyki na serwerze, tylko nie trafiłem jeszcze na spełniające moje wymagania.

Może coś znacie?

Właśnie to jest mój faworyt - odrazu jak wszedłem na ich stronę to pomyślałem że będą dobre... ale nie zainsalowałem ich jeszcze bo nie wiem czy będą działały na raz na wielu różnych domenach. Chciałbym widzieć które domeny generują najlepszy ruch.

Jeśli Piwik oferuje taką możliwość zaraz zabiorę się za instalację.

Zainstalowałem statystyki (nie bez problemów - jeszcze nie wiem czemu, ale HOME.pl nie obsługuje ajaxa - tzn. wyniki w ogóle się nie pokazywały)

Niestety problem polega na tym że statystyki nie mają podstawowego elementu o który mi chodzi:

Mianowicie pod ten sam kod podpiąłem kilka różnych domen:

aa.pl

bb.pl

cc.pl

Podstawowa informacja którą chciałbym uzyskać to ile było wejść na domenę aa.pl ile na bb.pl i ile na cc.pl

Zamiast tego dostaję wszystko zbite w kupie:

piwik.th.jpg

Może da się coś zrobić żeby było wiadomo jaki adres ktoś wpisuje?

Rozwiązanie jest super, ale obawiam się że nie wchodzi w grę - chodzi mi właśnie o to aby wszystko było w jednej statystyce - można powiedzieć że to wszystko to jedna duża strona, z różnymi domenami.

Znalazłem coś takiego: https://piwik.org/docs/javascript-tracking/ jeszcze nie miałem jak przetestować... mam nadzieje że zadziała tak jak myślę, ale w dalszym ciągu jest jeszcze jeden problem nie rozwiązany:

Mamy kilka domen aa.pl bb.pl i cc.pl wszystkie działają równolegle w tym samym miejscu (tworząc duplicate-content) do pełni szczęścia brakuje mi w statystyce informacji którą nazwę wpisał user wchodząc na stronę.

D:

Na każdej stronie w kodzie dodałem ten oto kod:

piwik_action_name = document.location.hostname+' /' + document.location.pathname

Załatwia on oba problemy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności