Skocz do zawartości

Wykorzystanie artykułów do przedruku

_mgm_

W jaki sposób wykorzystujesz artykuły?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki sposób wykorzystywania artykułów preferujesz?

• kopiuj + wklej
      0
    • automatyczna modyfikacja treści
      0
    • ręczna modyfikacja treści
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad wprowadzeniem zmian w moim serwisie z artykułami do przedruku, ewentualnie nad stworzeniem kolejnego i wprowadzeniem takich zasad dopiero na nim. Niestety z tego co widzę, seomasterzy w ogromnej części preferują wykorzystywanie artykułów na zasadzie kopiuj + wklej (ewentualnie "mixuj z automatu"). Dlatego też przed naniesieniem tego typu zmian chcę poznać Wasze zdanie i w związku z tym proszę o wypełnienie ankiety.

Jej celem jest sprawdzenie jak duży % jest w stanie poświęcić chwilę na dokonanie edycji (najlepiej ręcznej) kopiowanego artykułu do tego stopnia, aby uniknąć duplicate content i mieć w pełni wartościowy dla userów i botów content.

Czy korzystalibyście z chęcią z tego typu serwisów, przerabiając artykuły ręcznie i pozostawiając jedynie niezmienioną informację o autorze i ewentualnie o jego stronie? Czy publikowalibyście artykuły na tego typu stronach, zezwalając na modyfikację Waszych "dzieł" pod warunkiem zachowania minimum informacji o Was? Czy bylibyście w stanie uzupełniać w pełni swoje profile, podpisując się imieniem i nazwiskiem, dopisując kilka informacji o sobie, udzielając się aktywnie poprzez komentowanie artykułów?

Wiem, że nie wychodzę z innowacyjnym pomysłem, ale typowe presell pages marnie się trzymają i są praktycznie bezwartościowe dla użytkowników, dlatego szukam czegoś lepszego inspirując się w dużym stopniu zagranicznymi serwisami.

Zapraszam do dyskusji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności