Skocz do zawartości

Jaki edytor HTML polecacie dla początkującego

stmaciek

Rekomendowane odpowiedzi

łoj, polemizowałbym. najczesciej skrypty działaja dobrze we wszystkich browserach, a strona w kazdej inaczej.

Zgadza sie, ale mi chodzilo o cos zupelnie innego.

Priorytetem dla mnie w tworzeniu czego jest zawsze funkcjonalnosc. Jak pisze jakis skrypt to nie ma nigdy zadnej szaty graficznej. Dopiero jak chce to udostepnic np. na stronie to wtedy zaczynam myslec o upieknieniu (co mi raczej najlepiej nie wychodzi :D).

Chodzi o to, ze ja sobie dostosowalem swoj OS do swoich potrzeb i tak mi jest najlatwiej.

mitem jest ze IE jest w tym wypadku zly, bo wyswietla 'inaczej'. Jest raczej odwrotnie, to z mozilla i opera jest duzo wiecej problemow niz z ie.

rowniez sie z tym zgadzam. Tylko, ze mnie to wkurza, bo wlasnie na codzien nie korzystam z IE i jak ostatnio zobaczylem w IE cos co zrobilem to sie przerazilem. Prosta rzecz, jak tabelka 100% zawarta w divie. W IE tabelka nie odziedzicza szerokosci z div'a, a w innych przegladarkach jest OK. Wiec, jak sprawdzalem to w FF, Opera i Konqueror to bylo dobrz, dopiero po jakims czasie jak zobaczylem w IE to sie zalamalem.

Teraz juz wiem, ze zanim cos wrzuce na serwer to musze sprawdzic w IE rowniez, ale i tak nie potrzebuje pracowac na windowsie, zeby to zrobic.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

Michał napisał:

Teraz juz wiem, ze zanim cos wrzuce na serwer to musze sprawdzic w IE rowniez, ale i tak nie potrzebuje pracowac na windowsie, zeby to zrobic.

Rozumiem żę sprawdzasz to pod linuxem, możesz powiedzieć w jaki sposób.

...

Rozumiem żę sprawdzasz to pod linuxem, możesz powiedzieć w jaki sposób.

Chodzilo mi o to, ze udostepniam port 80 dla IP laptopa, ktory dziala pod windowsem i w ten sposob sprawdzam.

Niestety nie znalazlem nic co by mi pokazalo jak to wyglada pod IE.

• 4 miesiące temu...

Bawię sie html-em jakieś 2 tygodnie i powiem ci, żebyś po prostu pisał dokument ręcznie, a nie kożystał z ułatwień i skrutów w programach. Najłatwiej tak zapamiętywać i zkumywać o co biega z poleceniami. Nie chodzi mi o to, żebyś od razu przeżucił się na notatnik, ale tak traktuj program do twożenia stron. Używałem edhtml i tam pojołem podstawy, ale często mi płatał jakieś figle i od wczoraj mam pajączka, który raczej mi się spodoba, ale jeszcze muszę się przyzwyczaić.

• 1 miesiąc temu...

Ja przez rok jechalem pod linksem i wcale mnie nie obchodzily skrypty i etc.

Jesli pisze jakas strone to zwykle pod IE, reszta mnie nie interesuje. Na ogol

uzywam Pajaczka, a do php Quanty(wlasciwie to dopiero co zaczynam). Zwykle wszystko ladnie wyglada w prawie kazdej przegladarce. Niegdys tworzylem we Front Pageu i nie wszystko dzialalo... Uwazam, ze pisanie, a nie wyreczanie sie programami WYSIWYG jest o wiele skuteczniejsze.

eat frytki and live!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności