Skocz do zawartości

Zaplecze-gen

milkus

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam wszystkich do pobrania i przetestowania skryptu, które prawie automatycznie generuje zaplecze na podstawie podanej treści.

Jako treść możemy podać tekst skopiowany np. z wikipedii. Skrypt sam uzupełni go synonimami, a następnie dopełni słowami kluczowymi i linkiem i na ich podstawie będzie generował podstrony. Aby jednak każda z podstron nie wyglądała niemal identycznie, możemy podać kilka tekstów z różnych źródeł.

Jednak taka treść wygląda dość sztucznie, więc dla bardziej wymagających istnieje możliwość samodzielnego zdefiniowania treści i wybrania w niej miejsca gdzie mają się pojawiać słowa kluczowe i linki.

Aby każde zaplecze nie wyglądało identycznie, możemy używać darmowych szablonów HTML/CSS, a następnie zdefiniować w nich znaczniki rozpoznawalne przez skrypt zaplecze-gen.

Skrypt początkowo służył mi do podlikowywania wpisów w preclach, ale postanowiłem go rozbudować i udostępnić nieodpłatenie na licencji linkware i adware. Licencja linkware obowiązuje, gdy serwer może pobierać pliki z innego miejsca, zaś w przypadku gdy jest inaczej (np. na yoyo.pl, CBA) wówczas obowiązuje licencja adware. Linki bądź reklamy będą dołączane do zaplecza w losowo wybranych podstronach, jednak nie będzie ich więcej niż 1 na podstronie.

Opisanie funkcji skryptu, zajęło by mi trochę czasu, więc gotowa instrukcja obsługi zawarta jest w pliku do pobrania. Plik ten zawiera już w sobie zdefiniowany szablon, aby było łatwiej zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi.

Skrypt testowałem na localhost (xampp) i serwerach yoyo.pl jednak zawsze mogło coś ujść mojej uwadze. Jeśli zauważyliście jeszcze jakieś błędy, to proszę o posta z informacją.

Plik do pobrania : Zaplecze-gen

[EDIT:] Bym jeszcze zapomniał o przykładowej stronie : https://www.stronapokazowa.yoyo.pl/index.php. Ta strona była generowana w pełni automatycznie, ale jeśli sami zdefiniujemy synonimy, odmiany itp. wtedy zaplecze wygląda dużo lepiej.

Skrypt jakoś limitowany ? Jaki koszt pełnej wersji ;>

Tak jak wspomniałem, na razie jest licencja linkware i adware. Nie ma ograniczeń. Póki co nie zastanawiałem się nad płatną wersją, bo nie wiem jak skrypt zostanie przyjęty. Gdyby jednak linki lub reklamy pojawiały się zbyt często to poproszę o taką informację.

[edit]

Może dodać rss które są tak popularne

Jak najbardziej mogę coś takiego dorobić. Rozumiem, że treść miała by być mieszana z RSS, jednak w tym przypadku należałoby podawać linki do źródła cytatu.

A nie myślisz o dodaniu czytnika rss ?

Jeśli możesz rozwiń swoją wypowiedź o to, jak Tobie się to widzi.

mówisz o licencji linkware i adware - ja zainstalowałem jedna wersje zobacze jak to wygląda ale to ma robic za zaplecze - nie wiem jakie strony tak naprawie bez naszej wiedzy chciałbyś promować i to może sie okazać duza wada skryptu - ja lubie wiedziec co mi sie wyświetla - jak ląduję SWL wiem jakie zasady w nim są i jakie linki moge dostać i ile ich bedzie

pomysl nad wersja platną i podaj cene - jak bedzie odpowiednia to znajdziesz nabywców - bo pod male stronki zapleczowe choc nie dla ludzie ale dla botów jest skrypcik fajny

kolejna rzecz powiem ci ze wrzucanie tekstów do instalatora jest troche pracochłonne, gdyby skrypt pobierał je z pliku tekstowego ale na po 1500znaków ale tak aby konczyło sie na . zdanie było by super

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

nie wiem jakie strony tak naprawie bez naszej wiedzy chciałbyś promować i to może sie okazać duza wada skryptu

Tylko i wyłącznie strony wartościowe dla użytkowników. Nie musisz się o to martwić, słowa dotrzymam.

gdyby skrypt pobierał je z pliku tekstowego ale na po 1500znaków ale tak aby konczyło sie na

Skrypt zapisuje to do pliku tekstowego, a następnie dzieli na zdania i na tej podstawie generuje wzorce. Testowałem już kilka rozwiązań i to wypadło najlepiej.

[EDIT] Przyszła mi do głowy jeszcze pewna myśl, która dodatkowo zwiększy unikatowość automatycznie generowanych tekstów. Jednak nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, więc na razie nie wyjawię szczegółów. Prace nad rozwojem zaplecze-gen ruszą w następnym tygodniu (w łekend chcę odpocząć). Projekt planuję rozwijać.

Ojciec Święty wybrany spoza makaroniarz w środku w pewnym sensie 500 lat, tudzież działacz na sprawa człowieka, pojednania międzywyznaniowego tudzież naprawdę wolnej własny zaskarbił sobie względy w środku skali światowej, obojętnie od momentu należnej mu w środku oczach katolików świątobliwości papieskiej.

Że wam się chce w takie generatorki jeszcze bawić, przecież ban będzie jak malowany, kwestia tylko czasu.

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Skrypt jest za ciężki. Przy każdej konfiguracji (ilość słów i tekstu) i próbie generowania contentu robi zawieche.

Dominik23 jeśli w trakcie instalacji, skrypt się zatrzyma to wystarczy odświeżyć aktualną stronę. Przy instalacji w adresie zobaczysz coś takiego :

adres-strony/generator.php?go=liczba. Jeśli odświeżysz coś takiego, to nawet gdy plik już został utworzony, to z taką samą zawartością zostanie nadpisany. Dopóki skrypt nie zakończy wszystkich zadań, nie usunie plików instalacyjnych.

[EDIT] Możesz też zainstalować u siebie wirtualny serwer. Polecam https://www.apachefriends.org/en/xampp.html i nastepnie wygenerowane strony skopiować na serwer.

Na yoyo.pl przy dużej ilości tekstu tylko 2 razy mi się zawiesił, ale odświeżyłem i było OK.

Że wam się chce w takie generatorki jeszcze bawić, przecież ban będzie jak malowany, kwestia tylko czasu.

Możesz sam zdefiniować tekst zagnieżdżając w nim synonimy i podobnie brzmiące zdania. Wtedy gdy taki wzorzec będzie dobrze napisany, treść będzie czytelna i z sensem.

Teksty są przerabiane Markovem?

Nie są, gdyż było by to już zbyt ciężkie dla serwera. Jednak w nastepnym tygodniu będę próbował dopisać jeszcze jedną opcję, którą w pewnym stopniu to wynagrodzi i sprawi, że strony powinny być mniej podatne na bana.

Dorobiłem jeszcze mikser zdań. Paczka do pobrania została już zaktualizowana.

Mikser co prawda nie wyszedł dokładnie tak jak bym chciał, ale działa.

Nie powiem, że strony tym generowane są piękne, ale należny pamiętać że jest to tylko generator, a ten nie zastąpi człowieka. Ja osobiście wykorzystuję go do podlinkowywania wpisów w preclach. Zaplecze-gen instaluję głównie na darmowych domenach i darmowych serwerach, nigdy w otoczeniu własnej domeny !

Dziś przeprowadziłem testy na CBA. Niestety ten serwer nie daje rady, natomiast na yoyo i gofreeserve.com instalator działa.

Podaję też linki do spisów darmowych hostingów :

https://www.free-webhosts.com/

https://www.clickherefree.com/

Obecnie nie będę rozwijał tego generatora, ponieważ dorabianie czegokolwiek nie ma już sensu.

Jedna osoba pisała do mnie na PW, że są błędy. Wynikają one z blokowania zapisu plików, niezależnych od skryptu. W takim przypadku można spróbować zmienić atrybuty plików na 755 lub 777.

Obecnie nie będę rozwijał tego generatora, ponieważ dorabianie czegokolwiek nie ma już sensu.
Słuszna decyzja, bo dzięki temu zaoszczędzisz swój czas i co ważniejsze czas użytkowników tego "generatora" :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności