Skocz do zawartości

Google nie linkuje do źródła wpisu, ale do wzmianki o tekście

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnimi czasy, bardzo wiele moich haseł, spadło z czołówki na stronę "xx", a nie powinny.

Dla przykładu, dla hasła "tak dla transplantologii" byłem pierwszy i nagle spadłem na sam dół.

Gdy się wpisze w przeglądarce "tak dla transplantologii pomagaj" to pierwsze wyniki kierują na stronę główną mojego bloga oraz tekstu, który nie ma nic wspólnego z tym tematem:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=ta...tologii+pomagaj

A pierwszy wynik powinien być: https://blog.pomagaj.info/2009/05/05/powied...ansplantologii/ ...

Google po prostu bierze hasło "tak dla transplantologii" z innych rubryk bloga, takich jak "ostatnie wpisy" - linkuje więc tylko do jednego hasła, a nie do źródła tekstu - przez co mam marne wyniki. Wiele innych słów kluczowych też traktuje w ten sposób.

Do tego, gdy zaznaczę jakiś fragment tekstu i wyszukam go przez Google, to często widzę że wyszukiwarka linkuje tyko na stronę główną, które zawiera skróty wszystkich wpisów.

Nie rozumiem tego, bo ostatnimi czasy nic nie zmieniałem. Czy mam teraz wywalić "ostatnie wpisy", "popularne wpisy" żeby odzyskać boleśnie utracone pozycje?

Z góry jestem wdzięczny za jakąkolwiek pomoc!

• 3 tygodnie później...

A czy byłby ktoś tak dobry i powiedział choćby bardzo skrótowo, co jest nie tak z tą stroną? https://blog.pomagaj.info

Na dzień dzisiejszy, wiele wpisów znika mi z Google. Tzn. po napisaniu nowego tekstu, szybko pojawia się on w Google ale równie szybko wyparowuje: w wyszukiwarce pozostają tylko linki indeksującego do tego wpisu i ewentualnie skrót wpisu z mojej strony głównej. Dlaczego tak się dzieje???

szybko pojawia się on w Google ale równie szybko wyparowuje

Przypuszczam, że jest to spowodowane samym pingowaniem. Proponuję skupić się na linkowaniu poszczególnych artykułów. Czyli rzecz ujmując, napisałeś artykuł na bloga, to napisz jeszcze parę razy o tym samym i zalinkuj linkami w treści do artykułu "matki". Dobrze jest mieć listę dobrych miejsc gdzie można zamieszczać swoje artykuły. Polecam rozpocząć zabawę od artelis.pl.

musisz linkować stronę, bez tego wysoko nie zajedziesz.

kolega dobrze Ci poradził - ten wyżej.

zajrzyj również na puknij.net i dodaj swój artykuł z linkiem, zrób takie coś kilkadziesiąt razy a na pewno wzmocnisz domenę.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności