Skocz do zawartości

zmiana serwera a pozycjonowanie

Demoneo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie , pod warunek że w trakcie przenosin nie zrobisz przerwy i strona będzie nieczynna przez X czasu.

Jeśli będziesz miał "dużo szczęścia" możesz trafisz na IP, które google ma zbanowane lub w jakiś sposób oznaczone jako niezaufane, wtedy pozycja może diametralnie ulec zmianie.

[Pozdrawiam Michał ] Jesteś z Poznania - zapraszam agencja interaktywna poznań i pozycjonowanie stron poznań i tworzenie stron poznań.

nie, jeżeli serwer na którym się znajdzie strona okaże się stabilnym serwerem ;)

częstsze pady na nowym niż na starym serwerze mogą namieszać i w efekcie strona głowna może poleciec z indeksu :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

tylko przy zmianie serwera musisz uważać na poprawne działanie skryptów na nowym.

to że teraz coś działa nie znaczy że na innym serwerze wszystko będzie działać tak samo poprawnie (ot choćby odwołanie do katalogu głównego z głębokich podkatalogów)

jak przenosiłem domene z nazwy kiedyś na home to na home są właśnie inne ustawienia serwera i przez to generowały się błędy na stronie, home stanął jednak na wysokości zadania i od rrazu dostałem telefon aby wszystko poprawić

125x125_2.jpg

jak przenosiłem domene z nazwy kiedyś na home to na home są właśnie inne ustawienia serwera i przez to generowały się błędy na stronie, home stanął jednak na wysokości zadania i od rrazu dostałem telefon aby wszystko poprawić

Tak naprawdę, każdy serwer jest inaczej ustawiony i zawsze trzeba uważać. Autorskie skrypty do zarządzania są najdziwniej ustawione. Wracając do tematu, zmiana serwera nie ma wpływu jeśli masz swoją domenę.

Myśle że autorowi tematu w domyśle chodzi o właśnie własną domenę, a zmiana serwera w 99,99% nie przeszkodzi pozycjonowaniu. Ten 0,01% to wg mnie problemy po przeniesieniu na tyle duże, że powodują jej nie działąnie lub błędy na stronie na tyle duże, że googlebot czy inny bot wyszukiwarki uzna to za nieprawidłowe i strona poszybuje w dół

125x125_2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności