Skocz do zawartości

System wymiany linków NobLink.pl

noblink

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem, że jak wrzuce zbanowane domenki to systemik ciągle będzie ładował linkami w moje domenki :-) ?

Podpinam się do pytania czaszki ;-)

Staty systemu są ogolnodostępne czy po zalogowaniu na konto ?

Bo nie wiemy jakie system ma zasoby na wstępie :D ?

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nazwa trochę specyficzna :) Design ok, widać, że macie jakąś koncepcje na system, narazie nie ma co oceniać, zobaczymy jak się rozwinie. Przydało by się by konta na forum systemu były zintegrowane ze stroną, tak to trzeba się drugi raz rejestrować.

Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego,moze mnie przekonacie,ze tak nie jest:)Nie lepiej bylo sie zdecydowac na system wymiany linkow stalych?w rotacyjnych chyba wystarczajaca konkurencja

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Lok - jak najbardziej się zgadzam z tym, że jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Jednak Noblink.pl nie jest do wszystkiego tylko daje wybór. Nie musisz instalować kilku systemów aby dostać linki stałe i rotacyjne. Jeśli nie chcesz aby twoje linki były wyświetlane jako rotacyjne to zaznaczasz odpowiednią opcję. Jeśli nie chcesz publikować artykułów to zaznaczasz odpowiednią opcję. I nagle się okazuje, że dołączyłeś do systemu wymiany linków stałych. Noblik.pl nie wykorzystuje na siłę wszystkich możliwości. Ty określasz co cię interesuje i system dopasowuje się do Twoich potrzeb. Wiadomo, że liki rotacyjne dają większego kopa przy pozycjonowaniu. Trzeba się wspierać również innymi linkami. Po dodaniu linku w tym systemie jest on wyświetlany jako rotacyjny. A jednocześnie są umieszczane linki stałe, Dzięki temu strona w początkowej fazie dostaje dużego "kopa" i idzie mocno w górę, a co raz większa liczba linków stałych będzie stabilizowała pozycje. Do tego wspierasz cały proces artykułami, które nie są umieszczane na serwisach różnotematycznych.

FiKaS - rozumiem, że dodawanie zbanowanych domenek to tylko żart z Twojej strony ;) Bo po co pozycjonować stronę, która ma bana i tak nic z tego nie wyjdzie. Osoby poważnie niepodchodzące do pozycjonowania nie będą dodawały takich domen. Jednak w wyniku waszych sugestii i pomysłów jak zablokować system ;) Doszliśmy do wniosku, że cykl indeksacji musi mieć wyznaczony koniec. Np: jeśli w ciągu miesiąca czasu nie uda się doprowadzić do zaindeksowania strony wtedy system przestaje ją linkować i usuwa. Wydaje mi się, że miesiąc czasu na indeksację w zupełności wystarczy :(

Odnośnie statystyk systemu to jak najbardziej będą one dostępne. Jednak na dzień dzisiejszy nie ma się czym chwalić i zbyt dużej liczby stron w systemie nie ma :( Dlatego liczymy na waszą pomoc i mamy nadzieję, że dzięki wam uda się stworzyć i uruchomić bardzo dobre narzędzie do promocji stron.

pzcjnr - konta są automatycznie zakładane również na forum. Musisz się po prostu zalogować na forum ;)

Nie ma jeszcze automatycznego logowania z systemu na forum.

SirZorro - Tego do końca jeszcze nie ustaliliśmy. Kary na pewno będą przydzielane za oszukiwanie systemu. np: ukrywanie linków. Zasady są takie, że na pewno nie będziemy od razu nakładali kar. Zawsze będą wysyłane maile z informacją, że coś jest nie tak. Jednak jeśli dany user nie będzie reagował to zostanie nałożona kara w postaci odjęcia punktów, a jeśli to nie pomoże to konta będą blokowana, a strony dostaną bana w systemie. Odnośnie bonusów to działanie na korzyść systemu będzie nagradzana np: udzielanie się na forum (nie mówimy o bezsensownym pisaniu postów ;) ) i pomoc innym użytkownikom. Za co jeszcze będą dawane bonusy ciężko jest mi powiedzieć :(

Czachapl - tylko naturalne środki w większości wyhodowane na własnej działeczce ;)

Truvati - podejrzewam, że możesz testować. Jednak dodanie 70k domen do systemu sprawi, że raczej nie uda się ich zaindeksować w ciągu 2 tygodni ;) Może dodać kilka już zaindeksowanych i systematycznie dodawać nie zaindeksowane? Takie rozwiązanie będzie chyba najuczciwsze ;)

Kończąc już - support via GG jest dostępny w godzinach 8:00 - 15:30. Poza tymi godzinami pewnie też, ale nie mogę określić tego na sztywno.

Krzysztof Kujawski

Doszliśmy do wniosku, że cykl indeksacji musi mieć wyznaczony koniec. Np: jeśli w ciągu miesiąca czasu nie uda się doprowadzić do zaindeksowania strony wtedy system przestaje ją linkować i usuwa.

Ja bym zastosował sposób znany z linkorna.pl - po usunięciu strony minusowe punkty ;-) Każdy 2 razy pomyśli zanim doda stronkę tylko po to żeby ja zaindeksować i usunąć.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

A Szczecin tutaj się kojarzy jednoznacznie :)

Nie rozumiem?

kurcze to ja juz nawet wiem o co chodzi. Wy Panowie jestescie wogole z branzy czy tylko taki luźny pomysł na biznes?

Młodszy rocznik jesteś to nie wiesz o co chodzi , a raczej o kogo.

Noblink - funkcja sprzedaży punktów, program partnerski ?

Czy przypadkiem tutaj jakiś jeż-u nie ogolił sobie kolców ?

Wybór nazwy był jedną z trudniejszych rzeczy.

Ale udało nam się wybrać nazwę, która coś znaczy:

no blink – linki 'nie migają' czyli są stałe lub pseudostałe (rotujące, ale nie przy każdym odświeżeniu strony)

nob link – link są dobre, nobilitujące

nobl ink – w esperanto to szlachetny atrament

no i jeszcze nobel – niezła nagroda dla fajnych ludzi :)

Sory ,ale co wy tam bierzecie?? może czas dilera zmienić?? :)

Czacha - a może oni biorą seodopalacze ?

Każdy 2 razy pomyśli zanim doda stronkę tylko po to żeby ja zaindeksować i usunąć.

Albo założy nowe konto :)

System hmm.. ciekawy. W wolnym czasie na pewno po testuję. Oby nie zatonął tak szybko jak kilka innych :)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

FiKaS - program partnerski jak najbardziej. Tylko z dodatkowymi narzędziami do wspomagania przez polecającego tych, którzy zarejestrowali strony z jego polecenia.

Co do sprzedaży punktów - nie jest planowana, może się to kiedyś zmieni, ale nie myślimy o tym. Zależy nam na rozwoju systemu i na tym się skupiamy.

Krzysztof Kujawski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności