Skocz do zawartości

System wymiany linków NobLink.pl

noblink

Rekomendowane odpowiedzi

Jak będą działać te transfery punktów? Czy to będą transfery na stałe, czy na określony czas (np. miesiąc)? Co w przypadku gdy u nadawcy zmniejszy się ilość punktów (np. usunie stronę)?

Czy punkty z PP będą naliczane zaraz po tym jak pojawią się na koncie osoby poleconej, czy jednorazowo (np. po miesiącu)? Co w przypadku gdy polecona osoba usunie strony - czy ilość punktów z PP się u mnie zmniejszy?

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak będą działać te transfery punktów? Czy to będą transfery na stałe, czy na określony czas (np. miesiąc)? Co w przypadku gdy u nadawcy zmniejszy się ilość punktów (np. usunie stronę)?

Wybór będzie leżał po stronie użytkownika w zakresie decyzji co i na ile. Jeżeli usera nie będzie już stać na taki transfer (np. w przypadki dezaktywacja strony) transfer zostanie anulowany i obaj użytkownicy zostaną o tym poinformowani (zgodnie z preferencjami ustawionymi w profilu).

Czy punkty z PP będą naliczane zaraz po tym jak pojawią się na koncie osoby poleconej, czy jednorazowo (np. po miesiącu)? Co w przypadku gdy polecona osoba usunie strony - czy ilość punktów z PP się u mnie zmniejszy?

Punkty będą naliczane automatycznie po pojawieniu się. Punkty naliczane będą od aktualnej liczby punktów za strony, a więc jak polecony usunie strony liczba punktów z PP zmniejszy się.

Krzysztof Kujawski

Spoko. To teraz pytanie podchwytliwe: user miał 100k punktów które wynajął 10 osobom, każdej po 10k. W pewnym momencie stracił połowę z nich. Jak system wybierze które przelewy anulować?

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Spoko. To teraz pytanie podchwytliwe: user miał 100k punktów które wynajął 10 osobom, każdej po 10k. W pewnym momencie stracił połowę z nich. Jak system wybierze które przelewy anulować?

Transfery będą miały określone priorytety - każdy kolejny przelew będzie miał niższy priorytet. Użytkownik będzie mógł zmienić priorytety, ale nigdy nie będzie mógł ustawić dla dwóch transferów tego samego priorytetu.

Krzysztof Kujawski

Pracujemy nad usunięciem problemów zgłoszonych przez użytkowników.

Wprowadziliśmy np. usługę autoupdate'u pliku instalacyjnego.

Cały czas zastanawiamy się nad sposobem monitorowania pozycji słów kluczowych. Mamy kilka pomysłów na rozwiązanie tego. Chciałem poznać wasze opinie i pomysły na rozwiązanie. Myślimy o dołączeniu do systemu systemu monitoringu włącznie z tworzeniem raportów za dany okres czasu. Pierwszy pomysł to stworzenie całej sieci adresów proxy i wykorzystanie ich do odwołania się do wielkiego G. Drugi pomysł jaki przyszedł do naszych głów to dołożenie do pliku instalacyjnego odpowiednich mechanizmów, które umożliwiałyby pobieranie danych niezbędnych do statystyk – rozwiązanie jest o wiele prostsze i zapewnia większą 'moc przerobową'.

Oczywiście przy drugim rozwiązaniu, każdy musiał by wyrazić zgodę na wykorzystanie jego serwera do monitorowania. Pomysł jest trochę kontrowersyjny, jednak chcemy dać wam jak najlepsze narzędzie do promocji stron i dlatego proszę o wasze opinie i pomysły.

Krzysztof Kujawski

Kiedyś korzystałem z programu do monitorowania webposition, codziennie duża ilość zapytań. Google się troszkę denerwowało: blokowało w przeglądarce zapytania, tokeny itp. Rozwiązanie znalazłem gdzieś w sieci. Należało wygenerować kod API (w webposition jest miejsce gdzie można to wkleić), aby google wiedziało, że nie jest się robotem i będziesz używał masowych zapytań. Problem zniknął. Może i wy możecie to jakoś wykorzystać. Wtedy sieć proxy wydaje się być zbędna. Nie jestem specjalistą i nie wiem jak to obecnie działa...niech ktoś mądrzejszy się wypowie. Ja tylko nasuwam propozycję ;)

Pozdrawiam

To pewnie był jeszcze czas Google Search API z kluczami.

Z informacji dotyczących betatestów:

- wprowadziliśmy możliwość dodania wielu adresów serwisów na raz

- wprowadziliśmy ograniczenie liczby niezaindeksowanych domen, które mogą zostać zatwierdzone do 3 - licznik będzie się stopniowo odnawiał po 2 miesiącach nieprzerwanego posiadania punktów za strony (zgodnie z zapowiedziami)

- prowadzimy ostatnie wewnętrzne testy transferów punktów - w ciągu jednego-dwóch dni uruchomimy tę funkcjonalność dla użytkowników

Krzysztof Kujawski

Cały czas zastanawiamy się nad sposobem monitorowania pozycji słów kluczowych.

No to tutaj nie ma co odkrywać Ameryki- musicie mieć sporo ip do odpytywania(każde proxy uznaję za kolejne ip) i odpowiednio w czasie rozłożyć zapytania- żeby np. w ciągu minuty nie wypuścić ich 1000. Jeśli chodzi o wykorzystywanie skryptu instalacyjnego to jest to dobry pomysł, tylko musielibyście sprawdzać na jakim serwerze on jest- proxy na niepolskich serwerach zwracają trochę inne wyniki(przynajmniej mi) niż na polskich. Natomiast zgoda może być od razu w regulaminie/pod regulaminem jako checkbox ;)

pozdrawiam i życzę sukcesów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności