Skocz do zawartości

Od czego to zależy ...

ZłoKonieczne

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy by chyba chciał znać odpowiedź na to pytanie :D

Może skończyła się kampania reklamowa z dobrze płatnymi reklamami, może na konto został nałożony smart pricing, może pojawiła się jakaś nowa ciekawa ale jednocześnie słabo płatna reklama w którym dużo osób klika ...

Z Adsense to wiadomo tyle, że nie wiele wiadomo za wiele. Ja tam kombinowałem na wszystkie sposoby, filtrowałem zmieniałem reklamy na inne rozmiary itp. i w jakimś stopniu pomogło bo nie doceniałem jednostek linku, ale jakiejś reweli nie było. Później sobie już odpuściłem i nie wiem pewnie to zbieg okoliczności ale jak na dwie frazy wbiłem się z TOP3 na TOP1 ruch znacznie mi się zwiększył a CTR min. 4ro krotnie, ale to pewnie przypadek.

Witam,

też nie mam zielonego pojęcia od czego zależą te wahnięcia. Przeważnie mam około 1200 wyświetleń strony i około 15-20 klików dzienne. Zarobki zazwyczaj dzienne wynoszą około 60-80 centów. Ale co jakiś czas zdarzają się takie wahnięcia jak np. dzisiaj - wg raportu w panelu adsense mam 180 wyświetleń, 14 klików i zarobki ponad 1,2$. Ale zdarzają się też takie dni, ze przy ponad 1000 wyświetleń strony mam ze 3 kliki i zarobki wynoszą raptem z 15centów....im dłużej jestem w adsense tym mniej rozumiem ;)

Witam,

też nie mam zielonego pojęcia od czego zależą te wahnięcia. Przeważnie mam około 1200 wyświetleń strony i około 15-20 klików dzienne. Zarobki zazwyczaj dzienne wynoszą około 60-80 centów. Ale co jakiś czas zdarzają się takie wahnięcia jak np. dzisiaj - wg raportu w panelu adsense mam 180 wyświetleń, 14 klików i zarobki ponad 1,2$. Ale zdarzają się też takie dni, ze przy ponad 1000 wyświetleń strony mam ze 3 kliki i zarobki wynoszą raptem z 15centów....im dłużej jestem w adsense tym mniej rozumiem :rolleyes:

Normalka, wszyscy tak mamy :D

Dla uzupełnienia powiem tylko, że dzisiaj mam:

- wyświetleń reklam 2 razy mniej niż zwykle,

- klików 3 razy więcej niż zwykle,

- a zarobki 4 razy większe, niż zwykle.

....chociaż określenie "zwykle", chyba nie jest właściwe, bo ciężko mi jakąś stałą prawidłowość w mechanizmach adsense odnaleźć :D

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności