Skocz do zawartości

Edytor stron

michalk

Rekomendowane odpowiedzi

darmowe wersje edytorów do pisania stron

Co rozumiesz przez edytor do pisania stron? Do czego konkretnie.

I po co ci płatne odpowiedniki jak jest cała masa na prawdę dobrego oprogramowania

jak np. notepad++, aptana, netbeans, eclipse pdt, pspad..

z ciekawości, czego używałeś z "nie darmowych"

...

Ja zdecydowanie polecam Aptanę, świetny edytor, darmowy i z dużymi możliwościami. Bardzo dobry jest też Geany ale dostępny na Linuksie.

Źle sprecyzowałeś pytanie - tylko html/css czy php też ?

Jak to pierwsze to samodzielna Aptana

Jak to drugie to Eclipse PDT + Aptana

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

kED2 jest niezły, tylko niestety nie jest już rozwijany, co praktycznie go wyklucza jeśli chce się być "aktualnym"... ponadto widuję w nim problemy z kodowaniem oraz odpowiednimi wcięciami w kodzie (tworzy lekki bałagan - zaburza "drzewo", mimo, że w edytorze wydaje się ok)

Aptana/Eclipse z kolei to duże, dosyć ciężkie projekty, podobnie jak NetBeans (który też przez wielu jest polecany), ale ich waga... NetBeans ponadto jest mało intuicyjny, a Aptana wczytuje się niekiedy wolniej, niż aplikacje graficzne ;)

PSPad ma za to nieciekawy interface, który całkowicie odrzuca (niby śmieszna rzecz, a dla mnie ma znaczenie :) )

na chwilę obecną korzystam z kED'a - planuję jednak przerzutkę na inne aplikacje i pewnie pozostanie mi wybór "potężniejszych projektów" - Aptana lub NetBeans - no chyba, że znajdzie się coś ciekawszego...

;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności