Skocz do zawartości

Szczyt hipokryzji córki zbrodniarza.

Dominik23

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie moralne prawo? Przy okrągłym stole chyba nie reprezentował siebie, więc nie wiem co ma tu do tego, że siedział tyle i tyle lat. Poza tym setki osób kończyły gorzej niż Michnik. Dziwnym trafem obie strony okrągłego stołu w III RP bardzo dobrze się ustawiły.

Dla mnie bronienie Kiszczaka, Jaruzelskiego i tego typu panów to kompromitacja... Ci ludzie byli najważniejszymi personami w ustroju, w którym więziono, zabijano jedynie za przynależność do opozycji.

To jest przykład jakiejś strasznej głupoty, która Panuje w naszym kraju. Nie potrafimy się cieszyć z wygranych i najbardziej celebrujemy tylko przegrane( powstanie warszawskie, stan wojenny itd. ). Okrągły stół był jednym z naszych największych sukcesów, który doprowadził do obalenia komunizmy nie tylko w Polsce, ale też w krajach ościennych. Zamiast promować to wydarzenie na całym świecie, to my się wewnętrznie ciągle o tą datę kłócimy, obrzucamy błotem całe to wydarzenie i jego uczestników. Później nie ma się co dziwić że w klipie unii europejskiej na temat obalenia komunizmu, nasz udział jest tylko epizodyczny. Cieszmy się że to się wydarzyło, że nie zgięli ludzie podczas tego wydarzenia, a jeśli chodzi o błędy to jest powiedzenia: "Nie myli się ten, co nic nie robi"

Ja nie siedziałem, nie pamiętam wydarzeń z 89 roku. I dlatego nie mam prawa wyrażać swojego zdania? To jest dla Ciebie wolność słowa? ;) Zapewne nikt z forum nie pamięta czasów II wojny światowej, dlatego nikt nie ma prawa krytykować Hitlera?

Czy napisałem że nie możesz się wypowiadać ? Napisałem tylko że łatwo się ocenia postępowanie innych osób jak całe życie podejmowało się decyzję dotyczące tylko własnego życia. Możesz się wypowiadać, tak jak możesz się tez kiedyś nauczyć czytać ze zrozumienie, też pomoże to w lepszym zrozumieniu świata :D

Możemy sobie oceniać historię jak chcemy, krytykować lub chwalić byle nie zakłamywac. Najważniejsze to to, aby nie dopuścić tych ludzi ponownie do władzy. Już nigdy w życiu nie zagłosuje na lewice (SLD, SDPL, PD) bo nie chciałbym się obudzić ponownie w państwie komuchów np. jak w Chinach bez wolnego neta i prawa głosu.

Jakie moralne prawo? Przy okrągłym stole chyba nie reprezentował siebie, więc nie wiem co ma tu do tego, że siedział tyle i tyle lat. (..) Dziwnym trafem obie strony okrągłego stołu w III RP bardzo dobrze się ustawiły.

(...)

Ja nie siedziałem, nie pamiętam wydarzeń z 89 roku. I dlatego nie mam prawa wyrażać swojego zdania? To jest dla Ciebie wolność słowa?

Zgadzam się z powyższym w 100 procentach.

Dodam jeszcze, że okrągły stół to był pomysł raczej komunistów niż strony solidarnościowej. Bez okrągłego stołu komunizm sam by upadł, i wtedy nie mielibyśmy tylu postkomunistycznych kombinatorów i zbrodniarzy na tak wysokich stanowiskach w biznesie. mediach, polityce itp.

Tak jak upadł sam na Kubie czy Korei, szkoda że wierzycie w takie bajki. Okrągły stół był sygnałem dla całej wschodniej europy, że można się porozumieć bez rozlewu krwi. Zapewniam was, że gdyby komuniści czuli że jak oddadzą władzę to stracą wszystko, to bez ofiar by jej nie oddali, a mieli takie argumenty za sobą jak potężny aparat wojskowo-milicyjny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności