Skocz do zawartości

Google PageRank

kilas88

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ oczywiście, że sprawdzone panie gniotku. Wszystkie moje domeny (mam ich około 10) powstały niedawno, oczywiście z PR N/A. Wszystkie były polinkowane wzajemnie, jedną z nich dodałem do KILKU katalogów oraz linkuję punktami SWL pochodzącymi z reszty domen (bardzo niewielka ilość pktów).

I oto domena linkowana = PR3, reszta PR2 lub PR1.

Tak więc panie gniotku sprawdzone. Wystarczy kilkanaście zaindeksowanych linków ze stron z PR0 lub N/A oraz odpowiednia optymalizacja kodu strony, żeby przy najbliższym update otrzymać PR1 lub 2.

------...malo sie odzywam...------

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja sobie myślę tak, szkoda się podniecać wielkością PR mam stronę która miała dwa lata PR-5 potem siadło na 4 za chwilę 3, od marca mam 2. Jest stale równomiernie linkowana. Czekam co mi gugielek zaproponuje na przełomie czerwca i lipca. W przewidywanym PR wychodzi 4.

Mamy ze znajomym wywaloną stronę na PR 6 a na anchorek wisimy w drugiej dziesiątce i nic nie chce jej popchnąć po prostu się zablokowała.

No i co z tego, że PR mi spadł, najważniejsze dla mnie, że od długiego okresu czasu moja strona jest na swoje słowa kluczowe w top-10 i to się liczy, szukający informacji nie sprawdza jaki dana strona ma PR on chce znaleźć informacje na początku listy wyszukiwarki. Jak sami piszecie można sztucznie zawyżać, tylko po co to robić i komu to potrzebne.

Klient nie ma zainteresowania wysokim PR dla niego to obojętne jego interesuje za ile i jak długo to potrwa aby znalazł się na szczycie.

Oczywistym jest iż nie da się pozycjonować bez właściwego przygotowania danej strony, teraz robię "buty", ktoś tu o ile dobrze pamiętam napisał, że tagi się nie liczą dla wyszukiwarek, ja tylko zmieniłem delikatnie title, description, keywords oraz dałem zmiany w body. Do tego kilkanaście porządnych linków z katalogów oraz stron i po 10 dniach są efekty. Nie jakieś ruchy w pierwszej setce ale to co nie było w setce jest już w top-10. Domena stara kilka lat pozycjonowana od ponad roku nikt jej nie dotykał.

Ważne jest wiedzieć gdzie poruszać aby był efekt, kiedyś obrazowo opowiadał elektryk - wyobraźmy sobie iż kabel od wyłącznika do żarówki to rura a w niej piłeczki cała wypełniona i dołożenie z jednej strony piłeczki powoduje wyskoczenie innej z drugiego końca -

Nie przejmujcie się PR dokładajcie "piłeczki" a wyskoczycie na szczyt czego wszystkim pozycjonerom z okazji zbliżającego się Dnia Dziecka życzę.

Odnośnie tabeli która pokazuje ile linków ze strony z danym PR należy mieć do swojej strony aby dostać określone PR i to opisane jest z lewej strony tabeli. Wstawiłem to chwilowo do siebie na stronę https://www.kazior5.com/tabela.htm

To jest przed kilku lat znalazłem to gdzieś w sieci. Na dzisiejsze warunki jakie stawia google może to już trąca myszką.

A może ktoś kto ma wykonane testy wypełni taką tabelkę własnymi danymi aby była aktualna..

ok, ja zwracam pełne uznanie hopakom, bo ostatnie dwa dni przekonały mnie o sporych zmianach w algorytmie obliczania PR. Zauważyłem, że jest to proces bieżący, a przynajmniej dla świeżutkich domenek. Po prostu dawno nie interesowałem się działaniem PR i stare informacje szerzyłem, za co przepraszam ;)

Chciałem też podzielić się z wami moją obecną sytuacją, bo...

moje nowe strony, a ostatnio zbiera mi się ich trochę po około tygodniu, czasem dwóch otrzymują od googla PR. Większość walona głównie z swl większymi ilościami z N/A przerzuca się na 0, a pozostałe linkowane katalogami, naturalnie dostają od PR=1 do Pr=2. Może nie zwracałem na to wcześniej uwagi, ale czy wy też tak macie? ;)

Strasznie się zdziwiłem, gdy po tygodniu od zaindeksowania googiel wyrzuca mi pr=2 na świeżych stronach. Fakt faktem, że stronki z niezłym kontentem i optymalizacją, ale żeby po tygodniu? Zacofałem się, czy to jaka nowość?

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

a czy przypadkiem wlasnie nie jestesmy w trakcie update PR przez google ? bo tak raportuje co najmniej kilka stron, ja z wlasnego podworka moge potwierdzic ze wczoraj sprawdzana stronka z mojej stopki miala PR 0 a dzisiaj ma PR 1

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

Nie wiem jak ma się obecna sytuacja do wyników przedstawianych tabel, ale do moich postów wyżej dodam jeszcze jedno.

Domena z freehostu, postawiony miesiąc i trzy dni temu precel z dwoma wpisami. Przy site =40, precelek ten wyświetla po 5 linków w 3 systemach (łącznie 21 linków wychodzących) i kilka bannerków reklamowych. Zlinkowałem go jednym linkiem ze śmietnika PR=3 i przyłożyłem kilkaset pktów SWL. Dzś rano precelek wskoczył na PR=3.

Oczywiście nie świadczy to o niczym, bo za tydzień może być tam PR=0 lub n/a (zdarzało się to swego czasu), ale jak widać PR i jego przyznawanie to wciąż zagadka.

------...malo sie odzywam...------

PR jest najlepszym hytem marketingowym jaki Gooogle wymyśliło żaden ich kolejny pomysł nie był tak idealny jak z PR , nie ważne czy działa czy nie działa , każdy chce go mieć ;) , a tak naprawdę on nic nie daje oprócz satysfakcji właściciela strony ;) - brawa dla google za pomysł :o

Marketing internetowy dla firm

Ale w sumie co nam z tego....;]

Pewnie narażę się tutaj gawiedzi, bo tak samo zawsze twierdziłem, ale od dwóch updatów twierdzę, że DUŻO nam jednak z PR.

Obserwuję duże zmiany ruchów zależnie od zmian PR na kilku stronach. Na żywych stronach spadek PR z 5 na 4 zabrał mi ostatnio jakieś 20% ruchu. Wczoraj zanotowałem wzrost , duży wzrost ruchu, a dziś zauważyłem update i wzrosty z pr4 na 5 z 5 na 6.

Dla mnie przynajmniej PR ma znaczenie - może nie robi wzrostu na podstawowe frazy, ale znacząco podnosi i wydłuża długi ogon i dzięki temu ruch.

M

aaa przy okazji, to przy tym updacie odzyskałem PRy na kilku domenach, które przez dwa lata miały go jakoś ręcznie wyzerowanego - a dziś np. PR5 z zera...

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

jak dla mnie googiel próbuje dynamizować przyznawanie PR.

zauważcie, że nie dzieje się to tak jak poprzednimi razy, że jednego dnia na wszystkich domenach zmiana PR.

Ja u siebie widzę bardzo dużą różnicę czasową, bo kilka domen mi podskoczyło z PR=N/A na 1 już około miesiąca czasu temu. A domeny świeże - katalogowane. Pozostałe na przestrzeni tego miesiąca.

A stare domenki jak stały tak stoją ;) przynajmniej na razie.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności