Skocz do zawartości

Google PageRank

kilas88

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz ciekawiej, update było średnio co 3 miesiące a ten nastąpił prawie po 2 miesiącach

Do tego częste, bieżące korekty PRów przy nagłych zmianach stanów domen. Ewoluuje googielek.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
PR jest najlepszym hytem marketingowym jaki Gooogle wymyśliło żaden ich kolejny pomysł nie był tak idealny jak z PR , nie ważne czy działa czy nie działa , każdy chce go mieć ;) , a tak naprawdę on nic nie daje oprócz satysfakcji właściciela strony ;) - brawa dla google za pomysł ;)

xann zanim kolejny zaczniesz wypisywać głupy, że PR nie ma znaczenia powiedz, czy zgodziłbyś się na taki prosty układ:

za każdą podstronę z PR>0 dostajesz 10 zindeksowanych bez PR ?

PR należy traktować statystycznie - jeżeli na jednym serwisie 100 podstron ma PR>2 a na drugim 1 (przy podobnym site), i sytuacja taka utrzymuje się przez przeliczeni to nie ma wątpliwości, która strona jest lepsza.

Dowolny test z liczbą linków zapewniająca mały bład statystyczny >100, potwierdza, że im linki ze stron z wyższymi PR tym lepsze wyniki.

Ale w sumie co nam z tego....;]

Pewnie narażę się tutaj gawiedzi, bo tak samo zawsze twierdziłem, ale od dwóch updatów twierdzę, że DUŻO nam jednak z PR.

Obserwuję duże zmiany ruchów zależnie od zmian PR na kilku stronach. Na żywych stronach spadek PR z 5 na 4 zabrał mi ostatnio jakieś 20% ruchu. Wczoraj zanotowałem wzrost , duży wzrost ruchu, a dziś zauważyłem update i wzrosty z pr4 na 5 z 5 na 6.

Dla mnie przynajmniej PR ma znaczenie - może nie robi wzrostu na podstawowe frazy, ale znacząco podnosi i wydłuża długi ogon i dzięki temu ruch.

Jeśli zaobserwowałeś zależność zmiana trafficu - PR to ciekawe.

U mnie PR na wielu witrynach zmieniał się dość znacznie i nie zauważyłem takiej zależności.

Ktoś ma podobnie?

aaa przy okazji, to przy tym updacie odzyskałem PRy na kilku domenach, które przez dwa lata miały go jakoś ręcznie wyzerowanego - a dziś np. PR5 z zera...

od zera do bohatera? ;-)

nagle same PR5? skad? traffic wzrosl?

U mnie część śmietniczków pospadała o jedno oczko, ale na osłodę mam stałe pozycję w top10 na wszystkie frazy które mnie interesują i w GA odnotowuje od dłuższego czasu przyrost odwiedzin od 60-200%. Wiem że to zabrzmi dziwnie, ale daruje sobie umacnianiem long tail a popracuje nad zwiększeniem PR. Zmiany widzę od kilkunastu minut a już brakuje mi tego zielonego na pasku ;p

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Ale w ogóle dziwne te zmiany, jak normalnie linkuje i pozycjonuje głowne strony czasem jakis link do podstron, to w poprzednich aktualizacjach one dostawały PR wyższy podstrony może jakiś mały albo wcale a tu dziś ku mojemu zdziwieniu jak główna dostała PR3 tak i większość podstron lub minimum PR2 ... są podstrony albo forum gdzie prowadzi tylko 1 link i dostały to co główna :]

Nie ma siły aby mój blog który ma tylko link ze strony głównej i jakiś tam jeden gdzieś (z jakiegoś precla) bo ma zaledwie miesiąc, dostał pr3 jeszcze 2 mc temu wtedy dostałem PR3 na dwie strony do których mocno linkowałem i które mocno pozycjonowałem - powinien być wiec PR5 w porównaniu z tym co dziś he he he

aaa przy okazji, to przy tym updacie odzyskałem PRy na kilku domenach, które przez dwa lata miały go jakoś ręcznie wyzerowanego - a dziś np. PR5 z zera...

od zera do bohatera? ;-)

nagle same PR5? skad? traffic wzrosl?

mała pomyłka - jest PR4 tam teraz

eee, to nie tak , to coś kiedyś miało PR 5 i ze dwa lata temu googiel się obraził i zabrał PR - nie wiem za co - nie robiłem tam żadnych świrów. Zabrał PR i zafiltrował na AMEN..... Dziś oddał PR po prawie dwóch latach, ale nie wiem jeszcze czy odfiltrował.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Widzę na wielu stronach powród do PR sprzed ostatniego updatu. W tym updacie króluje PR2, większość zerówek na niego wskoczyło. Jest też kilka zaskoczeń na duży plus. Zauważam, że im starsza domena i mniej linkowana tym dostała/utrzymała wyższy PR.

Też widzę tutaj wytłumaczenie moich skoków na + .. szkoda że moja PR4 na PR5 nie wskoczyła ;) miło by było patrzeć na ten pasek he he he

No jeśli coś się zmieniło w algorytmach to może i na + moim zdaniem strona mając kilka linków z wysokim PR sama taki otrzymywała a nie było tam ruchu wcale bo jest daleko w wynikach ... moim zdaniem jak strona jest rzekomo wartościowa to nie tyle prowadzą do niej linki ale jest na niej prawdziwy ruch ale to taka moja aluzja

Ja sobie myślę tak, szkoda się podniecać wielkością PR mam stronę która miała dwa lata PR-5 potem siadło na 4 za chwilę 3, od marca mam 2.

Mam z jedną to samo kiedyś 5 potem 3 teraz spadło na 2, a trafik ostatnio się podwoił, ale to może sezonowo.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Kto jak kto, ale AdamAGP od zawsze warzył

ważył

dokładnie wartość i moc linków na części pierwsze, więc z tego można wywnioskować że faktycznie PR to sezonowa loteryjka ;)

PR jest weryfikowany przez życie i nic tutaj nie da planowanie.

M

Pozycjonuje strony od ponad 5 lat nigdy nie zwracałem uwagi na PR ale słucham oświeć mnie jakie znaczenie ma PR ?

wiem, że to trochę wyrwane z kontekstu, ale skoro PR nie ma znaczenia, to dlaczego w swoim systemie twierdzisz co innego - nagradzając właśnie strony zależnie od PR.

M

PR to tak czy inaczej wskaźnik mocy.

dla każdego może mieć inne znaczenie - dla mnie pokazuje moc i siłę domeny.

PR nie ma bezpośredniego znaczenia jeżeli chodzi o wyniki w serpach.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności